Manažerka svého mateřství = ČNZP (222)

11.12.2008

Krásný den, těhulky a maminky.
chtěla sem se zeptat jestli jste některá pojištěná u České národní pojišťovny? Slyšely jste už o programu Manažerka svého mateřství? Podle toho co jsem četla na internetu by těhulky měly právo na příspěvek ve výši 4.500kč.
Platí to od 1.1.2009. Co si o tom myslíte?

A jak tento příspěvek nárokovat? Stačí dojít s těhotenskou průkazkou na pobočku pojišťovny?

Ahoj, jsem u nich pojištěná a domů mi dokonce přišel letáček. Také mají na to speciální web www.zalezinamnavas.cz. Kopíruji z něj informace:
Těhotné ženy, ať jsou našimi pojištěnkyněmi, nebo se jimi v průběhu těhotenství stanou, mají od nás finanční příspěvek do výše 4500 Kč, se kterým mohou nakládat jako skutečné manažerky. Doporučujeme poradit se s gynekologem, jak tuto částku rozvrhnout do celého období těhotenství, pro samotný akt porodu a pro prvních osmnáct měsíců života narozeného dítěte. Jde o rozhodnutí, které vychází zcela z individuálních potřeb každé nastávající maminky.
Resjtřík možností je široký - v době těhotenství to mohou být vitaminy, nejrůznější tělesné aktivity pro těhotné, případně speciální předporodní kurzy. Některá žena si raději z rozpočtu "uspoří" na samotný porod. Komfortní pokoj, asistence otce nebo nadstandardní porodní metoda, která není hrazena z prostředků veřejného zdravotního pojištění, má na výběr a od nás i na to "má". Třetím stádiem je prvních osmnáct kojeneckých měsíců, kdy může žena čerpat z daného finančního zdroje takovou částku, která ji z předchozích období zůstala na kontě.

cílová skupina: těhotné ženy a matky dětí do 18 měsíců věku
výše příspěvku: až 4.500,- Kč

4.500 Kč dostává pojištěnkyně ČNZP, která porodila po datu 25.11.2008
1.500 Kč pokud byl porod před tímto datem a novorozenec není starší 18 měsíců
žena, která se stává pojištěnkyní ČNZP v období těhotenství (nezáleží na stadiu těhotenství) má nárok na plných 4.500 Kč.
žena, která se stává pojištěnkyní ČNZP po porodu, do 18 měsíců věku novorozence, dostává částku 1.500 Kč.
v případě narození dvojčat je částka automaticky zvýšena o 1.500 Kč.
způsob nárokování: daňový doklad, těhotenský průkaz nebo rodný list dítěte (na zadní stranu dokladu napište jméno, příjmení, číslo pojištěnce a název programu "Manažerka mateřství")
způsob proplácení: šekovou poukázkou / převodem na účet (při nárokování korespondenčně je nutné uvést adresu, případně číslo účtu)

Hned po novým roce tam zajdu.Přišli mi noviny a dá se to uplatnit na cokoliv i autosedačku.Tak proč to nevyužít.

In reply to by Bobes

ale když tam píšou, že to můžeš použíš až u porodu tak třeba žádnou účtenku mít nebudu, není to tam napsaný jako podmínka!

Cituji:
způsob nárokování: daňový doklad, těhotenský průkaz nebo rodný list dítěte

Pellullinka

Ahoj já jsem oto taky slyšela a příští týden se tam jdu nato optat,protože ted chodím na těho.kurz a 222 jediná přispívá jen 300.-kč ostatní pojištovny kolem 1000,- Ještě jsem si tam pro ten chudej příspěvěk nebyla :? tak jsem nato zvědavá,když tam píšou že si ženská sama určí zaco ty 4500,-peníze investuje tak by mi ten kurz mohli zaplatit celej :jawdrop:

In reply to by monika 2

chudej prispevek? tak holky v Anglii nikdo na nic neprispiva a ani tu nejsou zadna tehotenska cviceni a neni tu zadne porodne!!
Takze budte radi, alespon za to malo!!! Mate sponzorovany vitaminy, specialni tehu cviceni, a ted 4.500,- na cokoliv + jeste porodne pres 10tis. Co byste jeste chteli??

In reply to by Pellullinka

mas pravdu, to mnozne cislo nebylo nutne, ale treba ja tady mam plat uplne stejny jako moje segra, co dela v Cechach. Libra sla hrozne dolu a uz se to tu nevyplati zustat kvuli penezum. Oba moji rodice v CR maji plat vyssi nez ja tady. Kdybych tu byla kvuli penezum, tak to uz bych davno musela jet domu.

In reply to by lenkasimca

Já to beru tak,že každá země má něco...A proto bych se nestěhovala nikdy do jiné země protože se tam mají "líp", je to jen první pohled. To je alespoň můj názor.
Sem ráda, že žiju v zemi ve které se domluvím a mám tu rodinu a já sem takovej závislák, nedokázala bych odjet někam do ciziny. Nechceme se s přítelem ani stěhovat z Tábora, kde bydlíme, naše město se nám líbí a stěhování nepřichází v úvahu.
Ale jinak všude jsou lidi, kteří se stěžují a je to i pro to, že nemají dostatek informací a vždycky nejdřív slyšíš jak se jinde mají lépe než co je lepšího u nás.

Pellullinka

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka