Porod Dorotky 3250g , 49cm

12.12.2008

Na začátku musím napsat, že to byl můj třetí porod. Obě předchozí těhotenství jsem přenášela a porod mě vyvolávali. Proto jsem byla s doktorem domluvená, že mě nebude trápit a vyvoláme i ten třetí v den termínu, což bylo 8.12.2008
V neděli 7.12.jsem tedy ještě uklízela, udělala dvoje cukroví a oběd. Ve 14h mě začaly nepravidelné ale dost silné kontrakce. Zkusila jsem hodně horkou vanu s tím, že se uvidí. Už ve vaně se kontrakce začaly ozývat pravidelně a jak jsem vylezla z vany (v 17h), tak už byly po 3min. To byli všichni kolem mě ještě v klidu, protože jsem nechtěla zbytečně plašit. V 18h, když pravidelné kontrakce neustávaly jsem zavelela manželovi "jedeme". Musím podotknout, že do porodnice to máme 20min. Bylo mě ho až líto, protože se snažil jet co nejrychleji, ale znáte to : zrovna samý kamion a celkem velký provoz. Pořád jsem ho uklidňovala ať jede v klidu, že to je v pohodě. Kdybych mu řekla, že mám kontrakce už po dvou minutách, asi bychom havarovali :s:
Nicméně jsme zdárně dojeli do porodnice. To bylo v 18.30h. Když mě PA vyšetřila, tak prohlásila " a jejda, to ani nestihneme sepsat porodopis, už to drží jen voda, jste otevřená na 8cm". V duchu jsem zajásala a šlo se na porodní sál.
Tam mě nechtěli pustit už ani vyčůrat, ale usmlouvala jsem to. Vyškrábala jsem se na lehátko, píchli mě vodu a do 5-ti minut mě začly stahy s nucením tlačit. Ty jsem asi tři musela ještě prodýchat a pak už jsem měla povoleno tlačit.
A teď začlo to nejhorší. Tlačila jsem podle PA málo. Šlo mě hlavou: panebože jak to, já už víc nemůžu!?!! Pak se ukázalo proč. Malá byla otočená obličejíčkem nahoru, a vždycky se při tom tlačení jakoby zasekla, protože šla do záklonu. Tak ji při tom tlačení snažili otočit. Auvej,auvej. Ani nastřihnout mě proto nemohli. Takže až jsem se (bohužel) natrhla, tak se otočka podařila a malá byla v 19.11h na světě. Ta úleva!!!
Dorotka byla krásná, růžovoučká, k spapání :cc):
Tatínek malou otřel, namazal, zvážil, změřil a donesl ukázat.
I když mám celkem 18 stehů, ten uzlíček stál za to!!

jsem u vytrzeni, takhle rychly, to se mas. popsala si to tak krasne, jako kdyby porod vubec nebyl zadny problem. Taky bych to tak chtela. Tak preju hodne zdravicka a stesticka obema.

Gratulujeme ke třetí fešandě! Já mám dva cipísky a oba jsem přenášela, tak doufám, že třetí...jestli bude....půjde taky tak rychle ven! :k:

Gratruluji, taky mi šel malej(moje taky třetí dítko) obličejem nahoru, ale rotace se bohužel nepovedla, musela jsem ho přetlačit-no dřina :00: Přeju hodně zdravíčka :c: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky