asi jsem blbá :-)

11.12.2008

Holky vysvětlete mi v kterém měsíci jsem a jak se to počítá když v pondělí začínám 21tt.Už jsem o tom četla ale nějak jsem to nepochopila :n: jak se to vlastně počítá.Vím že lunární kalendář má 28dní(teda snad si to myslím dobře).Díky chytřejším rádkyním :qu:

Ahojky tatko_ mamko určitě si místo v Bohnicích nemusíš zamlouvat :n: :n: (to spíš já potom co jsi mi napsala)Myslela jsem si že už tomu rozumím ale jsem z toho opět jelen.Tak to nebyl jen příklad tak to mám opravdu napsané v průkazce termín podle PM-10.4. a podle UTZ-29.4.Podle toho jak jsi to pěkně rozepsala tomu rozumíš dokonale jen ty moje datumy jsou nějaké splašené :s: :s: .Měj se hezky

In reply to by monikaa

Ahoj!
Podle toho co jsi nepsala o termínech v průkazce tak dle UTZ jsi dnes 12.12 ve 20+2t.t. což je šestý lunární měsíc a pátý běžný měsíc. Dle PM by jsi dnes byla ve 23+0 t.t. což je šestý lunární měsíc a i začátek šestého běžného měsíce. Lunární měsíc trvá 4 týdny tak se to dá hezky spočítat (po 4 týdnech začíná nový) a běžný měsíc se láme dnem kdy máš termín porodu což by dle UTZ bylo každého 29 a dle PM každého 10.

In reply to by monikaa

Ahojky monikoo,
tak teď prosím pro změnu o vysvětlení já. Pokud ten 21tt začínáš v pondělí 15.12., tak bys měla mít termín porodu podle PM 03.05.2009 (jako já) a tento datum ve svém profilu uveden nemáš. Pokud bys začínala 21tt v pondělí 08.12., tak bys měla termín porodu 26.04. a to taky nesouhlasí. Tak pokud chápu správně, šlo pouze o teoretický dotaz, protože pokud máš termín porodu podle PM 29.04., tak jsi začínala 21tt právě dnes, tzn. ve čtvrtek 11.12., kdy jsi podle PM 20tt+1. Je to tak nebo už si mám zamluvit místo v Bohnicích? :s:

Nechtěla jsem do toho nijak šťourat, jen jsem myslelal, že jsem našla další těhulku se stejným předpokládaným termínem porodu jako já a ono nic :§)

Tak přeju příjemnou druhou půlku těhu a hlavně zdravé mimi.

v pondělí začínáš 21.tt, to znamená, že v pondělí taky začínáš 6. lunární měsíc ( těch lunárních měsíců je 10. - 40. týdnů těhotenství). jenže, tebe spíš zajímá, když se tě někdo zeptá na to v kolikátém jsi, co mu říct vid? no.... tak to jsi v pátém :-)

Jeden měsíc těhotenství trvá 4 týdny - 28dní, takže 21tt/4 je 5 a něco, to znamená, že jsi v šestém měsíci :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky