NAvrat do Cech na trvalo?!

11.12.2008

Ahoj holky,
tak jsme vcera vecer (az do 3 do rana) melis manzelem velmi vaznou debatu zda zustat tu (Kanary) ci se vratit do Cech.Ja mam trosku problem s tim,ze se bojim zas ve 30 zacinat znova a jeste s malym diteme a v zemi,kde nebudu mit na nic narok,kdyz zijem delsi dobu v zahranici,ale mame tam rodinu a uz nas oba dva dusi,ze jsme s prdelkynem sami a nikdo z rodiny ho nevidi protoze jsme 5 tis km daleko,pocasi ok,ale neni to vsechno,navic behem tohoto roku ans vsichni lidi,ktery nam tu fungovali jako nahrada rodiny a nejblizsi pratele pekne vypekli a vykaslali se na nas,zavist je hnusna vec. A tak premyslime,ze pristi rok usetrime nejaky penize a na konci roku nebo na zacatku 2010 se vratime.Dalsi problem bude v tom,kam se vlastne vratime,bydlet nemame kde,vlastne na nejakou chvilku jo nez si neco najdem,ale taky dalsi vec,ze ja jsem z Prahy a manzel z Havirova,kde ja teda zit nechci takze nevim no.Kazdopadne jsme nejak smutni z toho,ze malyho nikdo nevidi,roste nam pred ocima a rodina je nekde daleko.
Uvidime jak se bude vyvijet,jestli nasetrime penizky a tak,ale chtela bych asi se vratit.
Tady je vsechno super,pocasi nadhera,more,klidek a pohoda,ale ono to nejak neni vsechno.Ted kdyz mame malyho tak nam oboum to zazemi zacalo hrozne moc chybet.Co si o tom myslite?

rozumim tomu co pises a ja osobne bych bez sve rodiny zit nechela ani za nic a strasne by mi chybeli a zvlast mamka a predstava,ze bychom s nasim dvouletym byli tak daleko a na dlouhy cas,tak me az mrazi,ale je to o povaze..Moc vam drzim palecky at se rozhodnete dobre a preju vam jen to nejnej.. ;) :a:

chapu te,taky uz bydlim v cizine uz od 1996 roku.
ted jsem tu i vdana a mame prvni mimnko a az ted zacinam citit hodne tu dalku od mych rodicu,kteri jsou moc nemocny a nemuzou sem ted tak casto jezdit.tatka sem uz nemuze asi 5 let a mamka driv jezdila 2x do roka na 2 a 2 mesice a ted uz taky nemuze.za 1 kvuli sve rakovine co se stale vic a vic zhorsuje a za 2 protoze se musi starat o tatku,kterymu ted musi i vymenovat pliny ....
rada bych je mela na blizku a to nejen kvuli malemu ,ale i abych jim mohla nejak pomoci.ale tim ze muj manzel ma rodinu tady,to taky neni tak jednoduchy a navic jak pises ty,nedokazu si predstavit ve 37 letech cim bych tam zacinala,jakou praci a kde v mem veku a muj manzel neumi ani cesky,takze by asi praci tezko schanel.

mluvite tu o cistote.....
me se liby i tady kde jsem a to jsme tu zaneseny odpadkama,kazdymu to pada od ruky a beda,kdyby je nekdo na to upozornil.a hovna od psu?! hehehe .... jezdit s kocarkem je pekna legrace ,clovek aby mel na to ridicak,jezdi se tu motokrosy,mezi hovnama ,aby se jim clovek vyhnul.
muj manzel,kdyz mluvi o cechach ,tak prvni vec kterou vzdy vyslovi je jak je tam cisto a ,ze neni videt ani jeden pes bez majitele.
mohla bych tu napsat roman o tom jaky je rozdil mezi cechama a italii
za ty roky co jsem pryc cechy moooc vyspeli a meni se hodne rychle.
jediny co by mi asi vadilo ,je politika v cechach... je jim jedno jak lidi zvadaj prezit .jak nekdo nepodnika,tak to nema moc lehky a nejhur na tom jsou nemocny a duchodci.... kdyz nemaj penize tak at si chcipnou---- to je ceska politika a ta mi vadi nejvic.
leky,ktery by meli zachranit zivot stoji nejvic a jsou nejmin proplaceny.... to jim nezalezi na lidskem zivote?!

to je jedina vec ve ktery se cechy zhorsily.

No,já jsem žila s přítelem jen rok a půl v Irsku a můžu říct,stačilo mi to!!!!Jak ráda jsem se vracela domů!!!!V Irsku jsme měli peněz,že jsme "nevěděli,co s nima".Luxusní byt kousek od moře.Pořád jsme někde cestovali : Projeli jsme Irsko kolem dokola.Byli jsme v Amsterdamu v luxusním hotelu.Mohla jsem si koupit,co jsem chtěla...Jenže právě ta rodina,přátelé,zázemí,DOMOV je mi milejší než to všechno tam :)
Takže....hurá domů!!!!!Je tady náááááááádherně,i když ..... zase jsem v mínusu :s: :s: :s:

Je to moc slozity holcicky moje,ale asi do toho pujdem,uvidime jak se bude vyvijet pristi rok a kdyz nasetrime a vsechno si zajistime dopredu tak se vratime.Je mi strasne smutno,driv jsme to tu meli jine,porad u ans nekdo z kamaradu byl a byla sranda a cloveku neprislo,ze mu neco ma chybet,jenze situace se hrozne zmenila co se narodil maly.Vsichni nasi kamradi(co jsme si mysleli ze jsou nasi nejblizsi) se uderem porodu na nas vykasli,prestali se s nama stykat a o manzelovi zacali sirit nehorazne pomluvy.Manzel mi tu vcera rikal,ze uz nechce zit nekde,kde nas nikdo nema rad,nemame se o koho oprit a az maly vyroste a potka nejakeho toho strejdu tak mu na nas bude blit sracky(pardon).A to jsou vsichni Cesi,abyste si nemysleli.Jsme zklamani a smutni.Vim,ze nas v Cechach neceka nic zavratneho a lidi jsou hnusny vsude,ale clovek tam porad bude mit nekoho komu se muze u kaficka vypovidat.OK tady taky mam,ale neni to proste ono a uz jsem unavena.Chci aby maly si uzil obe babicky(dedy uz bohuzel nemame),strejdy a teticky,pradedu a prababicku,aby znal 4 rocni obdobi,snih,vanocni Prahu a vubec vsechno.Omlouvam se,mozna je to tema Vanocema,jsem tota rozhozena a na mekko.Mam z toho strach,ae na druhou stranu se tesim.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Mne nepride Cesko ako spinave teda..neviem odkial si, ale kazda cast má nieco do seba...v kazdom kraji sa toho najde mnozstvo pekneho..asi nevies hladat

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tys toho asi po Česku moc nenacestovala a neokoukala, že jo? Jinak bys nemohla říct, že špinavé česko a hnusná zima... byla jsi už třeba v zimě v Jeseníkách? V Krkonoších? Vylezla jsi na Praděd nebo na Vysokou Holi a hleděla dolů do údolí a viděla pod sebou bílá oblaka, vypadající jako zpěněné moře? Asi ne... jinak bys tak nemluvila... a moře může poznat, i když žiješ tady... a krásné a sluníčkové dny tu máme taky... nebo snad ne? Kde jsi byla tohle léto?
A myslíš si, že když už budeš žít někde tam u moře, tak tam budeš mít kamarádky, kterým se můžeš svěřit, že tam rostou v písku na pobřeží a sbírají se líp než mušle? Že tam na tebe budou všichni čekat s otevřenou náručí? No, potom jsi zatraceně veliká optimistka...

ivka2222

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

vauuuuuuu jsi ty vůbec češka??????????? :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: netrpíš nenávistí k této zemi????vidíš i něco pozitivního???něco krásného????jestli to že nikdo blízký nejní poblíž nejní tvým pesimismem???????????????????????? :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( koukni se,rozhlídni se a uvidíš i to krásné ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak já zase zimu miluju, nesnáším horko a mám česko ráda, je nádherné, podle toho jak se na něj díváš. a zasněžené lesy, stromy a tak všecko, uááááááá no paráda :one:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

spinave cesko a hnusna zima.. ok, zimu tu mame, nekdy osklivejsi,jindy krasnou, zalezi asi kde clovek zije, v jake casti zeme, my v praze ji moc peknou nemivame, ale kdyz napadne snih, je krasna i praha.. ale fakt si nemyslim ze ziju ve SPINAVE ZEMI.. a pokud se ti tu nelibi tak ti nikdo nebrani zit jinde, neni to tak slozity..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak to uz urcite balis kufry a vyrazis ne? :s:
takovy reci fakt miluju, stezovat si dovede kazdej ale pohnout prdeli a neco s tim delat, to ne.. Myslim ze by si kazdej mel zamest pred vlastnim prahem..

In reply to by Hankitacz

dobře a co bys udělala ty? vzala pytel a začala uklízet odpadky a hovna od psů, protože NIKDO!!! neni schopnej uklidit hovno po svym psovi a pak do něj akorát vjedou kočáry nebo se do nich šlápně, poněvadž oni už neserou jen na trávě! nevim a nechápu co se tu do ní navážíte! ale asi zrovny vy žijete zorvna tam, kde je uklizeno a neni nikde žádnej bordel, já teda ne a nehodlám pytlovat bordel co tu dělaj ostatní prasata a bohužel s tím nic jinýho udělat nemůžu!!!!!! a nemyslim si, že proto jsou čechy špinavý a hnusný proto ne, to je kvůli lidem, který si nevážej toho, že to tu kdysi bylo pěkný....a opravdu cenné rady - odstěhuj se... ono je to totiž tak strašně jednoduchý žejo! jako sorry děvčata, ale tady aby se někdo bál promluvit, hned jak hejno vos! a nedivim se dotyčné, že se smazala!

In reply to by Kateřinka25

Katuško, ale nemyslíš to vážně, že celá naše republika je zasraná hovínkama od psů... nebo jo? Nevím, kde žiješ ty, ale tady u nás je moc hezky, chodníky čisté, trávníky a parčíky upravené... a máš pravdu, je to hlavně lidmi... a taky souhlasím, že je to lidmi, co se třeba i stydí za to, kdo jsou a odkud jsou...

In reply to by Blue Jane

myslim, kladno, praha... zkus si to jet po Kladně s kočárem v lese, ale klidně i na ulici, po chodníku jet nemůžeš, protože tam parkujou auta, po silnici jedou auta, jdeš do lesa, nebo najedeš na trávu a je to tam!!! nemá to nic společnýho s památkama, atd... jde jen o to, jak jsou lidi bezohlední a prasata! co jim upadne od huby to nechaj ležet na zemi a proto to tu vypadá jak ..jak vypadá...

ivka2222

já jsem se odstěhovala jen pár kilometrů od rodiny a strašně mi chybí,byla jsem zvyklá být s nima denně v kontaktu a teď nemám nikoho komu bych si vylila srdíčko při problémech,když mně něco bolí nebo trápí,po telefonu to nejní ono chce to u kávy a z očí do očí :( chápu tě a nedivím se ti a myslím že ve třiceti začínat nejní pozdě,jdi do toho ať jsi šťastná a malej ať pozná všechny hodný tety,strejdy,babičky a dědy :one:

In reply to by ivka2222

Přesně tak!!!! Bydlím od našich 75 km a strašně mi chybí. O Mikuláše mi volala mamina a byla strašně smutná. Když jsem se jí ptala, co je, tak jí bylo líto, že kolegyně v práci dělá balíčky pro děti a ona že moje děti ani neuvidí, protože taťka přijde pozdě z práce a nedostali by se sem. Nežila bych v žádný zemi ani zadarmo s deseti auty a milionem pod polštářem. Není to to nejdůležitější a když se člověk snaží, tak si vydělá i tady. Ivča

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

teeeda zavist je strasna vec :s: mimochodem, staci se ve skole trosku ucit, a cizi jazyky se muzes naucit taky, i kdyz nezijes jinde.. ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ellenko, možná je to tím, že ještě žádné děti nemáš... ale já si nemyslím, že by u nás bylo tak strašně zle... ano, mají jiný styl života, děti tam chodí do předškolní přípravy, u nás do školky... to, že mají víc volna a prázdnin, bych neviděla jako nejdůležitější výhodu... chodit ve značkovém taky není to nejdůležitější, baráček tady u nás má taky spousta rodin, dvě auta taky... k tomu nemusíš mít ani žádné nadprůměrné příjmy, dvě auta máme taky, když bydlíš někde na vesnici a manžel potřebuje své auto k dojíždění do práce, tak jsou dvě auta pomalu nutností, pokud chceš jet na normální týdenní nákupy, a mimochodem úroveň našeho školství je velmi dobrá... a to, co můžeš dítěti dát a je pro něho to nejlepší, to není v penězích, ani v místě bydliště... to je to, co mu můžou dát rodiče svým příkladem, svou láskou a svým chováním... a to si za žádné peníze, ať už eura nebo dolary, nekoupíš...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

čoveče tak tady mě máš...nechci se vychloubat, ale mám barák, 2 asuta, 2 děti 2 psy a na dovču jezdím, děti mají co chci já a já si koupím taky co chci...myslíš, že u nás nejsou lidi, co se mají dobře???a moje kamarádka by prachy mohla kydat vidlema.... :n:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Provoz baráku (pokud nemáš nějakou superhaciendu) stojí za rok téměř to samé, jako byt v paneláku nebo jiném nájemním domě, dokonce pokud neopravuješ třeba zrovna střechu nebo neděláš novou elektriku, můžeš i ušetřit, protože veškeré výdaje a náklady jsou jen na tobě, nemusíš platit nájem, no a energie a ostatní služby platíme všichni - elektřinu, vodu, topení, televizi, rozhlas, telefon, internet atd... a na autě jsou nejdražší asi pohonné hmoty, pokud máš menší autíčko, tak pojistka je zanedbatelný výdaj, havarijní pojištění taky každý nemá a nemusí mít, no a kolik najezdíš, to můžeš ovlivnit... mimochodem, i když máš auto s vyšší spotřebou a najezdíš zase za rok méně km, tak to může někdy vyjít i levněji...
No a taky bych neřekla, že oni tam chodí třikrát týdně do ZOO... a výlety nemusí stát skoro nic, záleží kam děti vezmeš... jestli do zábavního parku, kde se platí drahé vstupné a ještě dražší občerstvení a různé hračky, co se jim tam doslova vnucují, a nebo vyrazíte do lesa, svačinu vezmete sebou a jediný výdaj bude za cestu, případně za oběd někde cestou... a takový oběd na Radhošti tě vyjde levněji než cola, zmrzlina a párek v rohlíku v ZOO na Kopečku....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Žít neskromně můžeš i u nás, když na to máš... je to to nejjednodušší, co se dá udělat... tady má spousta lidí taky baráky, obrovské, exkluzívní... a mezi námi když nemáš barák zrovna v centru města, tak tě vyjde na stejné peníze jako nový byt... a i když máš byt v osobním vlastnictví, tak neplatíš sice nájem, ale odvádíš zase peníze do fondu oprav, takže to vyjde téměř nastejno... no a nás je doma pět (teda ještě do léta jsme byli čtyři), koupeme se a sprchujeme pořád, ale za vodu jsme nikdy tolik nedopláceli... ale to sem nepatří, to jen tak k těm deseti tácům, to mě dost překvapilo...
No a většinou chlap, když se pořádně snaží, tak tu rodinu zabezpečí... můj exmanžel měl slušný plat, a kdyby chtěl, tak se máme královsky, jenže spoustu peněz utratil jen sám za sebe, musel mít jen značkové oblečení, boty, cigarety, a já s dětmi nakupovala v sekáčích a měla jsem dvě zaměstnání... a mačkali jsme se v malém bytě, protože on neměl ani zájem zkusit získat větší, měli jsme stavět dům a ztroskotalo to na něm, že si to rozmyslel, protože by musel omezit svůj koníček - fotbal a sem tam něco udělat a stavbu zkontrolovat... no a já jsem si jen stěžovala, jak je to všechno na houby a jak je to nespravedlivé... a stačilo vyměnit muže a najednou vidím, že je to všechno jinak...
No a ještě bych dodala, že je spousta lidí, co má peníze a hodně peněz, ale nemají potřebu to tak nějak ukazovat a žijí skromně, normálně... máme takové známé a nikdy bych to do nich neřekla, kdybych to nevěděla... většinou ti, co tak rádi poukazují na to, jak jsou prachatí a co si můžou dovolit, tak si tím něco dokazují... ale to mluvím o mentalitě lidí u nás, ne v zahraničí...

ivka2222

In reply to by Blue Jane

přesně tak!máš svatou pravdu,my jsme normální rodina a jezdíme do bazénu,do ZOO máme dvě auta,barák,a nestrádáme my ani děti,jde hlavně o chlapa jak dokáže zaobstarat rodinu,nežijeme v přepychu ale jsme spokojený :one:

In reply to by ivka2222

Jo jo... taky si nestěžuji a ani bych asi nechtěla žít trvale jinde... podívat se tam, omrknout, ale zase bych se ráda vrátila zpátky sem k nám do republiky, domů...
Mimochodem, máš novou ikonku, tak jsem tě ani nepoznala... a je parádní... to je ale čertík! }:) :one:

ivka2222

In reply to by Blue Jane

doma je doma ať si kdo chce co chce říká,myslím si že když bydlíme a máme co do huby jak se říká,tak se nikam nestěhuju a opravdu mně to ani za mák neláká,já i když jsem někde na návštěvě tak se stráááááááááášně těším domů :c: děkuju za pochvalu ďáblíka :///:

Ahojda, ja zila tri roky ve statech a mazel sedm. Ale kdyz jsem otehotnela, tak jsme se rozhodli vratit do Cech. Prave kvuli tomu zazemi, tomu, ze kazdemu rozumis, ze si proste pripadas jako doma. A taky jsem chtela, aby me deti vyrustali v Cechach, amerika pro me nebyla to, co jsem jim chtela dat do zivota. Ted to jsou presne dva roky, co jsme se vratili a musim rict, ze nelituji. Ale na druhou stranu chceme detem ukazat i svet a hodne cestovat, nebo i zkusit zit jinde, az trochu povyrostou. Tak hodne stesti.

Holky moje zlaTY,
Mos vam vsem dekuju zza odpovedi.Nebudete tomu verit,ale ja tu normalne sedim a brecim jak zelva,jo mam strach z noveho,ale doma je doma.Rodina mi strasne chybi!

ja ti asi neporadim, ja si neumim predstavit zit na dlouho v cizi zemi, kratkodobe jo, ale dyl ne... Nejak si neumim predstavit zit bez rodiny a videt je jen jednou, dvakrat do roka..

věřim, že je to těžký rozhodování, nevim, jak jste tam dlouho a co jste si tam vybudovali. U mě by to bylo jasný, já ráda cestuju, ale vždycky se pak těšim domů. A rodina je taky důležitá, zvlášť když jak píšeš vám chybí zázemí. Novýho začátku bych se nebála, jazyk neni problém, vy jako rodinka taky zůstáváte, bydlení si určitě najdete. Manžel bude muset asi hledat práci. Má to samozřejmě svý pro a proti, ale já bych se vrátila. Nakonec na Kanáry můžete jezdit na dovču. ;)

Ahoj Simiku... já bych se asi taky vrátila... bydlení se dá sehnat vždycky a jestli se máte vrátit, tak určitě dokud je malý co nejmenší, čím bude starší, tím to bude těžší pro něho... myslím teda až by začal chodit do školky, do školy, bude zvyklý na jiný jazyk, jiné zvyky, jo, já bych se určitě vrátila...
A neboj se začínat znovu ve třiceti... já jsem vlastně začala úplně znovu a doufám, že i lépe, ve 36 letech... a to přímo i s miminkem, stěhováním, novou rodinou, novou prací a prostě se vším všudy... neboj, zvládnete to určitě levou zadní... hlavní je, že oba budete chtít to samé... potom je to hračka...

já bych si to s vámi vyměnila :s: ale věřím že by mě to tam za chvíli omrzelo, hlavně bez rodiny by to nebylo ono... rozhodnutí je jen na vás, v tom vám nikdo radit nemůže... tak držím palečky ať to brzy vyřešíte a hlavně ať jste spokojeni :c: :a:

ahoj! tak nevím jaké máte vztahy s rodinou, ale být na tvém místě, já bych bez rodiny nevydržela, kamarádi a známí ti ji nenahradí a máš jen jednu - ale jsou i tací co se nestýkaji a nepotřebujou se s týkat a nebo se nenávidí... ale podel toho co píšeš nebude z toho nic tvůj případ a máš pravdu, mě by taky mrzelo, kdybych byla někde v tremtárii (sebešťastnější) ale malá by vlastně mou rodinu vůbec neznala :-( smutný co :-( ale nic neni jednoduchý a nejde říct zůstaň tam nebo pojeď DOMŮ!!! je to jen na vás, a myslim, že pokud se milujete, budete šťastni kdekoli - a asi se špatně nemáte když žijete na kanárech, takže tady si bydlení hravě seženete a když jsi z Prahy a muž z Havířova - najděte bydlení na půl cesty - ať se nehádáte ;)

Toto rohodnutí je jen a en na vás! ale já osobně bych se vrátila do rodné země za rodinou!! to je jen můj názor!Katka a Vivi

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka