magnézium?

11.12.2008

ahoj holky,mam dotázek.Už jsem tu psala že mi doktoři zjistili že se začínám otvírat,mam CS 3,no a tak mi na to napsali magnézium.Na krabičce je to napsané takto:Magnesii lactici 0,5 tbl..No a předepsali mi dávkování takhle 2-2-2 po dobu tří neděl.No a teď mám spoustu otázek?Nezdá se vám to mnoho a na dlouhou dobu?Nemůže to ublížit nějak malému?A hlavně teprve dnes jsem si přečetla z příbalového letáku toto-cituji:Povádání přípravku ve vyšších dávkách ve třetím trimestru může vyvolat ochablost svalů novorozence.Co si o tom myslíte???Mam z toho docela obavy,ale zase si říkám že jsou to doktoři tak snad vědí co dělají,ne....Díky za vaše názory a odpovědi. :a:

jsem 31, CS 4 a neberu nic. Doktorka mi řekla, že pokud nemám jiné příznaky, tak to nebudeme řešit. Hm. Dnes jsem byla na posledním UZ a tam mi taky řekli, že je vše OK. Tak teďko jsem zmatená, ale já myslím, že pokud nemám nějaké pravidelné bolesti a kontrakce, tak je vše jak má být :)

In reply to by sionka

ahoj sionko,a to ti ani neřekli že máš např. jen ležet a mít podložený nohy a zadek?Mě totiž jo.Tak se to snažím stále dodržovat.Povolili mi 20ti min.vycházky ven.No jo,co doktor to jiný názor,že....

In reply to by míninka

mám 10 hod.vycházky (kvůli své náročné těhulkovské s snažilkovské minulosti, a nyní i věku, jsem na rizikovém) a odpočívat mám i nohy nahoře, pokud cítím potřebu nebo jsem unavená, ale pohyb (tedy ten normální jako chůze atd.) mám bez omezení. A já unavená nejsem vůbec. Právě naopak, a to spím tak 4-5 hod denně, straáááášně ráda bych spala, ale fakt se mi nechce :-( Manžel už je z toho na prášky :s: Bříško mi tvrdne přiměřeně, takže si s tím hlavu nedělám, ale samozřejmě nic nepřeháním, že bych jako běhala, nabo tahala nějaké těžké věci ... Předpokládám že u lékařů je to fakt "cokdyby", a tak pro jistotu dávají rady, aby nic nezanedbali. Docela je chápu. :k:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no vždyť já beru taky 3x denně dvě tbl.Jinak to znamená 0,500g v 1 tabletě

ja ho beru taky ale rozpustny neumim polikat prasky a mam to 3krat denne,uskodit ti to nemuze a mimi taky ne.ja to mela ten zacatek v kapacce a ted uz v prasku nebudes se otvirat a vysadi to myslim na 36tt

známá brala 13 tablet denně a to má manžela gynekologa. Já beru magnézko již od začátku 4 denně a myslím, že mi koncem těhu též přidají - jako při prvním těhu. Věř doktorům o buď v pohodě, to je nejdůležitější !!!Ty vedlejší účinky jsou tam psány z testování léků.A i když je má jen malé procento z "pokusných králíků" tak to na letáku musí být uvedeno.Když si důkladně přečteš příbalové letáky z kapek nebo mastí, tak budeš mít dojem, že ti spíš ublíží.Tak to prostě je. :)
D.

Ahoj, v pohodě užívej. Já jsem 29tt a beru 3x2tbl. tohohole magnéska od nějakého 24tt. Magnésium nemůže ublížit v tomto dávkování Tobě ani prckovi, při orálním užívání se nelze předávakovat. Ta vyšší dávka by byla podávána nitrožilně a to pouze v nemocnici. :a:

Ahoj,toho bych se nebála.Moje kámoška jedla 9 tablet denně a v pohodě!Většinou se magnesko vysazuje kolem 36 týdne,aby se mohlo tělo v klidu připravit na porod.......

Ahojky, vůbec bych se nebála, doktoři vědí, co dělají. Já jsem ve 30tt a beru to samé magnésium 4xdenně dvě tablety a to už dost dlouhou dobu, takže se fakt neboj!!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka