maminky poradte:-(

10.12.2008

Ahoj vsem :a: ,potrebovala bych poradit.Vcera jsme byli s malym v poradne na kontrole a Dr zjistila ze malej staci hlavicku na pravou stranu.Tak jsem ho v postylce otocila a na levou stranu dala hracky,jenze on je porad otoceny na tu pravou.i kdyz mu ji otocim,chvili ji tam ma ale pak ji zase obrati na tu pravou. :( chjo,ja nevim co mam delat.prej se mu muze zplostit hlavicka a nebo co,a to ja nechci :§) :§)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Všem moc děkujeme za rady :qu: .Ja už začala šílet,v hlave sem mela plno katastrofických scénářu :? tak snad doufam ze se to brzy zlepsi. :a: :a: Lucka a Davídek

Ahojky holky,zrovna jsem se trápila stejným problémem a chystala se Vás zeptat na radu a teď tady čtu kolik mrňousků dělá to samé.Samuel se mi také otáčí na pravo,27.12 mu budou tři měsíce a doktorka mi řekla,že už mu hlavička začíná placatět,tak se taky snažím obracet na ten druhý bok a dělat všechno možné,ale on si stejně prosadí svou.V noci se mi třeba úplně dostane ze zavinovačky a schoulí jako by do klubíčka,aby nemusel mít hlavičku opřenou o polštář a pak si ji stejně dá na pravo.Je to hrůza.Chtěla jsem se Vás,ale zeptat,všimla jsem si,že když ho dám na bříško tak se i tak celkově točí k té pravé straně.Prostě jak je na tom bříšku,tak je celkově úplně křivej do prava.Vy,co Vám mrňouskové otáčí také hlavičku ke straně,všimli jste si něčeho podobného??

In reply to by Nona

u nás to bylo něco podobnýho - jako by se stáčel na jednu stranu. myslim, že v tom 3 měs. dr. čekal, jestli se sám nerozhýbe, ale nakonec jsme šli na rehabilitace (sice nejdřív sami od sebe, ale cca za 14 dnů nás dr. stejně poslal.) protože to bylo naopak horší, ale taky žádný drama.fyzioterap. mě naučila jeden cvik, tak jsme ho doma cvičili (jasně, kluk nadšenej nebyl, ale dalo se to zvládnout) a za chvilku to bylo o poznání lepší. teď máme zase jiný cvik a pořád se kluk zlepšuje. ony se někdy mámy hroutí, když jim pošlou dítka na reabilitace, ale rozhodně to neni na škodu. nám fyzioterapeutka vysvětlovala, že ta jeho asymetrie neni nijak závažná, že by se to časem srovnalo samo, ale do budoucna je riziko, že by mohl mít skoliózu a problémy se zádama....no, tak to je rozhodně lepší, ho potrápit teď ;)

In reply to by Nona

Jo, Verunka mi to dělá taky a nadlehčuje u toho levou ručičku. Když jí dám ruku vedle hlavy, aby se nemohla koukat doprava, tak se kouká rovně, nebo doleva. Ale jak jsem již psala, údajně to máme od pánve a zdá se mi, že už se to lepší...

my jsme na tom byli uplně stejně.... pořád měl hlavu otočenou do prava....a má jí placatou...dáváme hračky na druhou stranu, chodíme k němu z druhý strany, nakonec jsem na popud rodiny šla i na rehabilitace, on je celkově asymetrickej, takže trochu cvičíme. hlava je lepší, ale myslim,ž e by byla lepší i bez toho cvičení.koukala jsem na tvůj profil - dítko se narodilo koncem října, to máte ještě spoustu času....jen vyčkej, až ho začnou víc zajímat hračky a okolí, to už se donutí hlavinku otočit.
mýmu synkovi bude půl roku, je to děsnej lenoch a hlavičkou už vrtí na obě strany celkem stejně (a pořád to vypadalo, že to snad v životě nedokáže) ... a lebka je měkká dlouho, tak má dost času, aby se porovnala a byla krásně kulaťoučká ;)

In reply to by Tesa

ufff,už sem začala hysterčit,nicmene se snazime delat vse jak tady holky popsaly-hracky na levou str,a chodit k nemu taky z druhy str. tak snad se to brzy zlepší.jinak díky za rady. :a: :a: Lucka a Davídek

Ahoj my měli stejný problém,jen opačnou stranu,já v poradně pořád plašila a doktorka mě uklidnovala,že se to spraví a cvičení není nutné.Musíš ho co nejvíce motivovat na tu línou stranu,na té druhé at pro něho není nic zajímavého,hračky hlasy lidi všichni z té co nechce používat.My to tak dělali a během 3týdnů se krásně srovnal.Nevím jak máš staré mimčo,ale pokud už drží hračky tak taky jen do levé ručičky.Neboj to se srovná

Věroušek

Ahojky. My meli to same. Vsimla jsem si toho a hned to rekla na kontrole na kyclickach. Ten ji to prohmatal a vysvetlil mi, ze se to treba stava u porodu, ze se detatku zablokuje slacha a ono ji pak toci na jednu. A ze je potrebaho nesilou nutit ale treba davat lezet tak aby ji melo na druhou nebo se nekolikrat za den snazit ruznyma hrackama donutit aby se malicke otacelo samo. A ze pokud by to nepomohlo, ze musime na rehabilitace a pokud ani to ne tak operaci. Byla jsem velmi pecliva a snazila se kazdy den a do mesice jsme to meli vporadku. Me totiz strasne vylekal tou operaci, takze jsem nemyslela na nic jineho. Ale nemusis se bat vetsina to pry rozhybe a nebo pomuzou ty rehabka.

In reply to by Věroušek

No, mně rehabilitační doktorka tvrdí, že to je sice od toho, jak je mimi skrčené v bříšku a pak taky od porodu. Ale neni zablokovaná šlacha (což ani nejde, protože blokují se klouby, a ne šlachy), ale zablokuje se, respektive pohne se s pánví. Ta je nakřivo, ještě navíc jí táhnou zkrácené svaly na nožičkách. To křiví páteř a to jednostranné otočení hlavičky je jen kompenzace tohoto problému. Takže my uvolňujem pánev, a vypadá to, že to zabírá.Děťátko polohovat je určitě dobrý, aby nemělo přeleženou hlavičku na jednu stranu, ale problém to podle mne neřeší....

Věroušek

In reply to by Katka_S.

Ja to spatne napsala. Myslela jsem natazenou slachu. To co mi mame nema s panvi nic spoleceneho. Pan dr.rikal, ze je to prave ta krcni slacha. A i mi ji dal nahmatat. Na jedne strane ji mela uplne jinou nez na druhe. Na jedne strane byla tvrda a desne napla a na druhe povolena a mekoucka. Ale ted uz to mame nastesti vporadku :qu:

Ahojky, máme stejný problém a vydupala jsem si kvůli němu u doktorky žádost o rehabku. Udělej to taky, na rehabce už ti poradí. Čím dřív, tím líp. Nic vážného to neni, ale mělo by se s tím něco dělat :) :a:

Ahojky... :a: Já sice ještě nejsem maminka, ale ze zkušenosti okolí bych ti mohla trošinku poradit... ;) pokud to půjde a mimčo nebude vzdorovat nebo pokud spinká, tak ho otoč na tu druhou stranu a podepři polštářkama tak, aby se nemohl překulit... :one:
U mé známé to pomohlo... :)
Hodně štěstí!!! :k:
Martinka

In reply to by Martinkaaaa

ahojky :a: ,to ja prave taky zkousim,ma na ty strane polstarek ale on se proste otoci a ma nalepeny oblicejik na nem.ale kdyz spinka tak vydrzi na ty druhy strane,snad kdybych to delal i kdyz spinka,tak by to nemelo bejt tak hrozny.no uvidim.nicmene diky za radu :one: :a: Lucka a Davídek

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka