Zdravím ledňačky - 37 týden

10.12.2008

Ahoj holky, tak jsem byla dneska na kontrole a mám radost, že všechno dobře proběhlo!!! TAky mi natočili první monitor, trvalo to 10 minut a sestřička vedle mě musela sedět celou dobu, protože se mrňousek strašně moc hýbal a pořád jí někam utíkal. Byla to docela sranda. Žádné kontrakce na porod to zatím nevypadá.
Taky mi dělali ultrazvuk a mrňousek váží kolem 2, 80 kila. Zajímalo by mě jak jsou velcí miminka vás co jsou přibližně ve stejném týdnu. Hlavička je pořád nízko v pánvi, ale teď už nás to netrápí, protože mrňousek je dopečený...
Tak se holky mějte krásně a napište jak jsou na tom vaše miminka :cc): papapa

Kliknutím vložíte smajlíky:

Hvězdičko, dávej i Ty pozor na to naše zdravotnictví, když to tak poslouchám, není možné všemu věřit. Jestli se jim něco nezdá, tak snad je furt otravuj, ať s Tebou něco dělají!!! Já vím, že to jde těžko, člověk si je nechce rozházet, ale jen aby pak nebyl fofr. Je toho teď tolik - zanedbané péče. :O
A Romanco, Ty to Magnézko určitě už neber, mně ho u 1.mimi ve 37 tt vysadili a teď u 2. mimi mi včera řekla, že ho ve 37. tt nejpozději vysadí taky. Takže to už nemá cenu. Navíc, když jsi ho teď už nebrala. Já měla předevčírem taky hrozný bolesti - právě jako při měsíčkách, to u 1.mimi nebylo, tak jsem to řekla Dr. a ta mi Mg přidala o 1 tbl.denně navíc. Ale já mám termín až 17.1.
Holky, ať je hlavně vše v pořádku, papapa :a:

In reply to by Jeřabinka2009

No já ho právě pila...mám Magnosolv. Jednou denně, teda poslední měsíc, před tím dvakrát denně i když mě břicho netvrdlo. Dneska jsem si ho nedala břicho mi netvrdne, tak je to dobré, uvidím jak v noci. Ale v noci mi poslední týden tvrdlo i přes magnezko. Jak říkám ještě nejsem 36+0, takže kdyby něco tak si ho dám. Mám na to ještě 3 dny. Ale od pondělka už bych ho fakt nebrala, přenášet teda nechci a jestli je mimčo připravené jít ven, tak půjde.

Já jsem byla na ultrazvuku dnes 37+0. Málá má 2700 a rozměrově je o týden menší 36+1. Taky se měj krásně :a:

Ahoj Janicko,to je super,ze jste v poradku.Je krasne slyset to miniaturni srdicko,jak si spokojene tuka,ze?Clovek je hned klidnejsi,kdyz vi,ze je mimi v poradku.Jinak vahu mate stejnou jako my,dnes jsme 36+0 tt.Tak se kocicko opatruj a nabirej sily

In reply to by Romanca

Tak to je fajn.Hlavne vydrz.Ja mam Romi strach,ten monitor me vydesil,miminku se prestava darit kdyz mam stahy.Ted me prijde vysetrit doktorka,aby zjistila,jestli nam nepokrocil nalez a uvidi se,jestli posupu zpatky na sal nebo co.Ale je mi jasne,ze zitra se domu nedostanu,ach jo...Pry kdyz to tak mimcu dela,tak nenechavaji rodit prirozene a ja cisas nechci!!!

In reply to by Romanca

Tak to je fajn.Hlavne vydrz.Ja mam Romi strach,ten monitor me vydesil,miminku se prestava darit kdyz mam stahy.Ted me prijde vysetrit doktorka,aby zjistila,jestli nam nepokrocil nalez a uvidi se,jestli posupu zpatky na sal nebo co.Ale je mi jasne,ze zitra se domu nedostanu,ach jo...Pry kdyz to tak mimcu dela,tak nenechavaji rodit prirozene a ja cisas nechci!!!

In reply to by Hvězdička blýskavá

Luci, neboj...vydrž. To bude dobré. Když tak ti ten porod vyvolají. Honzíček už je dost velký na to, abys ho porodila. To půjde normálně. A když ne, tak ti to udělají císařem, budeš to muset vydržet. Ale ty budeš rodit normálně. Držím palečky. Myslím na tebe.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj Zanetko,jsem zas ve spitale,nalez o 1 cm horsi,ale jinak scenar jako minule.Uz si pripadam jako naprosty idiot.A co vy?A tvoje princezna,je zdrava,nebo na ni taky dopadly vykyvy pocasi?

Ahojky, tak já jdu na monitor v pondělí, jsem zvědavá co nám zjistí. jak velkej drobeček je, to nevím, ale připadá mi to břicho pořád těžší a těžší :s: I když za minulý týden jsem zhubla půl kg, ani nevím jak. Jinak já začínám 37 týden v neděli. Termín mám 4.1. podle PM a podle UTZ mám dva 2.1. a 10.1. Tak uvidíme, kdy se malýmu bude chtít na svět, do vánoc to má zakázaný, nechtěla bych přes vánoce ležet v porodnici, ale to by bylo asi moc brzy, tak doufám, že to nehrozí.

Ahojky,
já mám termín 6.1., prcík měl teď v ponděllí cca 2,6kg, takže bychom prý měli mít něco málo přes 3kg, takže se mi prý bude alespoň dobře rodit. Do porodnice jdu poprvé v pondělí, tak se na to čekání moc netěším. Hlavička nám naléhá na VB, ale dnes mě tam dole zase pěkně ryl, takže se asi snaží provrtat do "tunelu" :)
Tak přeji hezký večer!

Ahojky, tak to máš fajn. Asi jako já. První monitor mám příští týden. Od té doby co jsem dorazila dom, tak se malá jen vrtí...už mě bolí celé břicho...asi má radost že za 14 dní leze ven.
Ale zapoměla jsem se zaptat na to magnezko, jestli ho mám pít nebo ne, ach jo.

In reply to by Romanca

Magnezko by se před porodem nemělo, protože snižuje kontrakce a děloha se před porodem musí cvičit.. Já ho brala od 20tt kvůli tvrdnutí, pak jsem ho po jedné debatě vysadila a řekla bych, že se mi to mnohem zlepšilo.. a teď už ho ani brát nesmím.

In reply to by Romanca

Termín máme stejně, ale píšeš, že Tě to čeká už za 14 dní.. tak já doufám, že mi tam brouček vydrží alespoň do Silvestra.. Zatím je hrdlo zavřené, tak uvidíme.. (i když si občas říkám, že už by mohl jít ven:)

In reply to by Romanca

Já jsem zase chtěla, aby mimčo bylo co nejdéle po Vánocích, abychom mohli udělat hezky oslavu, protože o Vánocích a Silvestru je frmol a člověk ani nemá chuť něco podnikat.. navíc, máme v prosinci snad všechno. já narozky, svátek, a prcík má svátek v listopadu.. takže tak nějak při jednomm.. no jo, se nám to sešlo..

In reply to by Lucienne

ahojky, no my to máme taky tak. Začíná to tchýní. 2.11. má narozky, 16.11. má narozky moje mamka, 9. 11. má přítel svátek 18.11. mám já svátek, 3.12. má otec narozky, 4. 12. má tchýne svátek, 21. 12. mám já narozky a naše miminko bude slavit svátek. Pak vánoce atd...30.12. máme s přítelem výročí a do toho se miminko narodí. Takže pěkný šrumec a to nepočítám ty sestřenice a tetičky co mají taky nějaký ten svátek a narozeniny. Ale můžu říct, že bych fakt byla ráda, kdyby Natalka byla po vánocích.

In reply to by Romanca

No my jsme schválně dali jméno Matyáš, aby to slavil na Matouše v září (myslím) a ne na Matěje v únoru, když se narodí v lednu... Papa a dobrou. Držte mi zítra palce ať to všechno zvládnu, mám čtyři rozhovory - od devíti do tří...budem jezdit po celém Posázaví... :'zz):

ahoj, já dnes také byla na kontrole (34t.), Dr. mi taky řekla, že mám hlavičku hodně moc dole a že by to tím pádem mohl být i rychlejší porod, když se tam takhle tlačí. Kéž by!!! Tak Tě to čeká asi taky, jen abychom se ještě pak i rychle otevřely... Pa

Ahojky Johanko,, to je dobře, že je vše OK. Tak to ja vcera byla na monitoru (mimochodem to moje divoše ty elektrody taky pěkně očutalo) a ultrazvuku a jak jsem koukala po tý mojí placentě, tak jsem se na váhu zapomněla zeptat a to jsem chtěla, protože vy tu o tom pořád píšete a já nic nevím. On to ten můj doktor nikdy nehlásí ani nikam nepíše a ani u prvního těhotenství jsem to vůbec nevěděla. Takže u mě pohlaví i váha stále překvapení... aby toho nebylo najednou moc :) :a:

In reply to by rumiska

Ahoj rumisko, já se vždycky na všechno hned ptám, protože jsem strašně zvědavá :///: Měla jsem ultrazvuk i před dvěma týdny a ten náš cvrček přibral půl kila. To znamená 250 gramů každý týden. Když to propočtu, tak 1. ledna, kdy mám termín budeme mít krásných tři a půl kila. :dance: Doufám, že nebudu moc přenášet, myslím takováhle váha je úplně ideální.
TAky jsem se ptala na placentu, protože na velkým ultrazvuku byla dost dole uprostřed, ale krásně se vytáhla a je nastraně, hlavička dole, tak snad budeme mít přirozený porod :qu: Jsem moc ráda, že po tom nerváku ze začátku, kdy jsme měli dost problémy, to teď konečně vypadá dobře - ťuk, ťuk......
Měj se krásně ap pa

ahoj Johanko,
ty blaho, vzdycky jsi byla kousicek dopredu co se tyka "tt", ale ze uz mas jen kousicek do porodu. parada, drzim palce, at ti to vyjde.
Budes rodit ve Strakonicich?

In reply to by roselini

Ahoj, jojo ve Strakonicích, dokonce jsme tam byli s předporodním kurzem na exkurzi, bylo to tam hezký, tak uvidíme... Každý den čtu spoustu tvých diskuzí, si pylná jak včelička. Taky jsem koukala na váš seznam únorových miminek a je vás taky dost. Nás bylo naposledy asi 52. Tak zatím papa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka