DELKA MATERSKE DOVOLENE?

10.12.2008

AHOJKY! CHTELA BYCH SE VAS ZEPTAT CO SI MYSLITE O DELCE MATERSKE DOVOLENE. :/;x: "NENUDITE" SE DOMA? (NENUDITE JSEM DALA DO UVOZOVEK PROTOZE MATE URCITE HROMADU LITANI KOLEM MIMCA A DOMACNOSTI.) JA SI MYSLIM, ZE V CESKU JE DLOUHA. A NAOPAK U NAS V ITALII MOC KRATKA (JEN 3 MESICE A PAK MOZNOST DALSICH 6 MESICU PLACENYCH JEN 30% - COZ JE STRASNE MALO)

Kliknutím vložíte smajlíky:

ještě jen se chci zeptat (nějak mi to leží v hlavě :-) ) jak to tam pak funguje,když se vrátíš do práce- to se stará o prcka rodina nebo tam fungují nějaké "předjesličky". co ti, kteří nemají možnost nechat hlídat prcka u babičky nebo někde jinde v rodině... já si to vážně nedovedu představit. my se tu pořád s partnerem dohadujem o rodičovské - on chce jít taky. myslim si, že je dobrý, když se rodiče prostřídají (pokud to finance dovolí). no a já od něj nechci dřív jak za dva roky :-) což manžela zlobí :-) stejně s tim nic nenadělá....

In reply to by veganlove

AHOJ! JA MAM MALOU U RODICU OD MEHO PRITELE. ASPON NECO. KDYZ NEMAS MIMCO KAM DAT TAK JSOU TU JESLE. NEDOVEDU SI ALE PRESTAVIT DAT TAKTO MALE DITE DO CICICH RUKOU. JESLE JSOU ALE HODNE DRAHE. JINAK JA TED DELAM 6 HODIN DENNE A MAM PLACENYCH 8. 2 HODINY JSOU NA KOJENI. NASTESTI ZACINAM O PUL OSME A KONCIM O PUL DRUHE. A PAK TU MUZE BYT DOMA I OTEC. 6 MESICU A ZA 30% JEHO PLATU. A TO JE K SMICHU :n: JE TU ALE ASPON JEDNA DOBRA VEC. KDYZ MAS PRACI U KTERE NEMUZES SEDET A ZVEDAS TEZKE VECI TAK TE NECHAJI DOMA UZ VE TRETIM MESICI. TAK SI ASPON TROCHU ODPOCNES PRED TIM NEZ SE TI PRCEK NARODI.

3 měsíce je strašně málo. Já si nedovedu představit, že bych ho nechala doma a nebyla teď u něj :-) hlavně teď, když každý den dělá takové pokroky- klukovi je 5 měsíců. Vím, že podobbně - snad ještě kratší dobu, to mají i v portugalsku - tam žije kamarádka, ale ta už se do práce nevrátila. Ten první rok je pro prcka strašně důležitý a myslím si, že minimálně ten rok by u něj měla být mamka. Ale je naprd, pokud prostě nemáš tu možnost. Jinak já se nenudím - těšila jsem se na "volno". Mnohem víc času trávím venku (doma nic nestíhám - ale nikomu to nevadí :-) ) a mám více času vídat se s kamarádama a chodit na výlety :-) prcka taham všude s sebou, tak už je zvyklý a nedělá problémy, spíš když jsme dýl doma, tak se nudí :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

TEN ROK, ROK A PUL BY BYL IDEALNI I TADY U NAS. JA JSEM SE VRATILA DO PRACE VCERA A NASE MALA MA JEN 3 MESICE. NASTESTI DELAM JEN 6 HODIN.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

"STACILO" BY I 5 MESICU, ASPON V KLIDU DOKOJIS. JA NEMOHLA ANI TO.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka