Je nutné od 4 měsíce přikrmovat???

10.12.2008

Ahojda maminy..

Tak jsem se těšila, že začneme s příkrmem- mrkvičky a kašičky, ale doktorka nám před týdnem řekla že ne..Myslíte že to j v pořádku? Malý moc nepřibírá-200g/3 týdny (4měsíce 5600g) , tak jsem si myslela, že by to mohl tímhle nabrat a ono nic.. :?
Musí se tedy dokrmovat nebo ne?! Díky

Jestli plně kojíš, tak se přikrmuje až od ukončeného šestého měsíců (u potenciálních alergiků dokonce ještě později). ;)

Kojím plně, jen občas dávám fenyklový čaj na bříško. V noci i přes den krmím po třech hodinách (přes den 20 min v noci 10min- tak se naučil), a podle doktorky krásně prospívá, tak v tom mám zmatek..Samozřejmě, že chci kojit co nejdýl!!

Ahoj, nekde jsem cetla, ze se muze az kdyz ma mimisek dvojnasobek sve porodni vahy.....ale pokud kojis tak fakt jeste nemusis.....dej na svuj instinkt...my zaciname tedka s kasickama (jsou nam 4 mesice), pristi tyden najedem na zeleninku....mame 6kg,porodni vaha 2,3kg jsme predcasne narozeny.....a kasicky mu hrozne chutnaj....za 10min je napapanej....kdyz mu dam jenom mlicko tak se louda a trva mu to i pul hodky a jeste to nevypije cely....

přikrmovat plně kojené děti dříve než v 6ti měsících je nesmysl.Jen pokud to doporučí lékař-z důvodu špatného prospívání. Já třeba plně kojila 7 měsíců a až poté začala přikrmovat. Náš doktor je taky proti čajíkům a já taky - je to zbytečné,jen je to pohodlnější pro maminky,které nechtějí prso vyndavat kdekoliv. Neboj,doktoři vědí,co dělají a tvoje doktorka je rozumná,když nechvátá na příkrmy. Správné je dostat do dítěte co nejvíc mateřského mléka,protože je nenahraditelné,posiluje imunitu a obsahuje naprosto vše,co mimčo potřebuje. To v žádné zelenině ani banánu není. Rozhodně dej na rady doktorky.

ja plně kojila a začala sem přikrmovat cca v 5 měsících malá hodně plakala pořád by jedla na noc umělý mličko nechtela a ani kaše tak sem skusila v poledne zeleninku a ta ji krásně upravila že už zas nemusim kojit každou hodinu i když ted po měsíci kdy k obedu je zelenina ji i tohle přestává stačit s dr sem se neradila pac sem nevedela že se to musí a zpětně za to dostanu asi za uši

mě taky dr. řekla že nepřikrmovat, ale já jsem si to naordinovala sama, měla jsem pocit že malý potřebuje změnu. je mu 5 měsíců a od 4. ukončeného papá zeleninové a ovocné přesnídávky, na noc rýžovou kaši a občas banán, dávám mu ovocné šťávičky. A neřekla bych že nějak extra přibírá...za 4 týdny jen půl kila. a to doteď měsičně přibral průměrně 1 kg, ale je to možná i tím, že se víc hýbe a už nepřibírá takovou rychlostí. myslím že 7,5kg v 5 měsících je krásná váha... jsou tu i maminky s miminky v 5 měsících s 8,5 i 10 kily :-) myslím že nutný to určitě není, mě řekla prej až od 5 měsíců a když jsem s ním byla včera v poradně (v pondělí mu bylo 5) tak mi řekla že zatím ne, že až od 6.měsíců..tak si vyber. Každopádně, kašičkou na noc nic nepokazíš, já dávám malému 150-200ml (jak kdy vypije celých 200) a spí mi celou noc (od půl9 do půl 8) - šikulka... a když občas dáš kousek banánu (ale bacha - je zácpovej) nebo i tu mrkvičku tak tím nic nezkazíš....na doktorky nedej, třeba ta naše je zásadně i proti pití čajíků - a já ho malýmu dávám od 2 týdnů. Určitě to malýmu neublíží...

Jestli nekojíš, tak už můžeš, je to ta minimální hranice. Já plně kojila a v pěti měsících, kdy Vikča měla kolem osmi kg, mi řekla, ať jí dávám už příkrmy, protože je velká a nespala a mléko ji už nestačilo. Takže ani já nečekala do ukončeného 6. měsíce. Někde se uvádí, že se může začít s příkrmy až od doby, kdy dítě dosáhne 6 kilo.... Ale hlavně záleží na tobě, ty znáš svoje dítě nejlíp :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka