pacholík

09.12.2008

Ahoj maminky kdy jste začali dávát miminkům pacholíčka?A do kdy miminka nesmí lepek?

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by totsie

Ani ve snu by mě nenapadlo, že to může takhle dopadnout ohledně jedné otázky zda-li pacholík nebo ne, ale to je jedno ne?-každá má svůj názor.No dneska jsem dělala ten receptík co jsi mi napsala a můžu ti říct malá se olizovala a baštila moc jí to chutnalo a mě také.Pacholíček budeme dělat i nadále. :a\|: :a:

to je pravda Kachko,nezklamala si nás :s: :s: :s: :s: :s:
Víš když ho sníš a pak jí nakojíš,tak je to stejné,jako by si jí ho dala to ti nikdo neřekl??
Mléko má po něm i chuť :)
já malé dávala sunarky a vůbec to nevadilo
víš co nebudu se tu s tebou hádat,ty jsi ta nej :s:
Víš nesmíš všemu věřit!!Každej má na jídlo u dětí jinej názor!!!A všechny děti vyrostli a žijou :///:
Ať jedli v dětství cokoliv :)
hodně štěstí :)

In reply to by totsie

takže si mi opět neodpověděla, nevím kdo se tu hádá..??Takže podle tebe mi pak teče z prsu pribináček jo? :s: Nakonec se mi tvoří kravské mléko s tvarohem :s: :s: No nic už dej pokoj..já jsem řekla svoje..a nikoho nenutím,aby to dělal,tak jako já..jsem ráda,že jsem tě nezklamala..i ty mě. :a:

In reply to by Kachka

Do mléka se dostává vše co sníš a vypiješ!Takže mladá dámo i ten tvaroh se ti do mléka dostane a tvoje tělo právě v době kojení všechny látky včetně bílkovin používá na jeho tvorbu!!Nevím na co jsem ti měla odpovědět já dávala malé domácího pribináčka od 4měs jako dopolední příkrm!!A také jsem ti napsala,že je to jen tvá věc jestli své dítě krmíš jogurtem a nebo pribináčkem to záleží jen na tobě!!Já jsem zjistila,že se mi malá z jogurtu nenají a že jí nechutnal!!Pokud se chceš z někym přít tak se při,ale to co píšou na internetu,to bych nemohla jíst ani zeleninu!!Protože se hnojí hovnama a ty krávy žerou trávu co se postřikuje pesticidem!!Víš co se dává těm kuřatů a kravám žrát???!!Asi ne co :)
Jinak bys takhle nemluvila!!A nebo si kupuješ biokuře za 500kč 1kg???Bože muj holka prober se bůh ví co jsi jako malá pojídala ty!!!Znám děti co jedí zed,uhlí ,písek ,žížali!!No jo víš povíme si to až ti bude malá běhat a požere ti hovna z pleny!! :s: :s: Což se také může stát a neznám dítě co by tuhle nechutnost neudělalo!!

In reply to by cifrspionka

Souhlasím s tím, že si kojící maminka musí dát pozor na to ,co jí..
Co by měla jíst..čerstvé ovoce, čerstvou zeleninu, méně konzervovaných potravin, hodně mléčných výrobků - miminko a maminka potřebujete kalcium
Ale nejvíc asi jde o to,aby nepila alkohol, colu, kafe..nekouřila a nebrala drogy..atd..
A nějaký pribináček..s tím si matčino tělo poradí..a upraví ho podle potřeby dítěte..do mlíka..
A ještě jsem se dočetla,že tvaroh se má dávat nejdříve od 9 měs..a je mi určitě jasný..že i když bude jíst dřív pribináčka..že po tom určitě neumře..dámy.. :a:

In reply to by Kachka

Kachko prosím tě už to neřeš,dřív se jedlo všechno a nikdo nic neříkal a neřešil!!Ted jsou samé nové trendy,každá at si dělá co chce !!!!!!!Dávej si své dceři co uznáš za vhodné!!Já jsem tady napsala,že pribináčka je lepší udělat domácího než ho koupit stojí to mín a je ho víc a ty si o tom mysli co chceš!!Víš třeba zrovna tu zeleninu doporučujou zpařit aby nenadýmala,ale nestratila při tom vitamíny,ale to je jedno!Takže čerstvou to je taky pojem když už chceš slovíčkařit!!!Každej dr je jinej a má na stravu dětí jiný názor,třeba moje dr řekla začít s mrkví a bramborem a dávat do toho bylinky a kamarádky dr řekla začnětě s jogurtem a do něj dejte marmeládu!!Je to uplně jedno!!!Hlavně aby dítě bylo zdravé a nic mu nechybělo!!Jestli bude jíst ve 4měsících guláš s knedlíkem je úplně jedno!!!Do toho co kdo vaří svím dětem nikomu nic není!!Já bych třeba nikdy nekoupila takové ty konzervované příkrmy!!Vše jsem poctivě vařila a mixovala i přesnídávky!!A neodsuzuju maminky co to kupujou,protože se jim to nechce vařit!!Chjo co se dá dělat když se kouknu na to co se v těhu smí a nesmí to bych umřela hlady,a to samé je to i dětma!!Takže to prosím neber jako urážku ale píše se toho hodně ale skutečnost je úplně jiná :( bohužel

Teda fuj to jsem se lekla,co se to tu rozjelo..já měla obyčejnej dotaz..protože jsem četla na netu,že se nemá dávat do jednoho roku..ale nevím,jestli se může dávat dřív v malým množství..je docela možný,že jo..Ten můj receptík zatím jíme my dospělý..tak by mě zajímalo..jestli to taky můžu dát malý a od kdy? Pár lidí mě tu opět nezklamalo.. :s: Jinak si dávejte svým dětem,co chcete..to mi je srdečně jedno..jak tu někdo psal.. :n: :a:

ahojky lepší je udělat svého domácího 1x mekký tvaroh 1x smetana ke šlehání a 1x vanilkoví cukr
Lepek mohou,ne ve velkém množství od 5tého měsíce pokud není v rodině alergie :) dobrou chuť

In reply to by Kachka

Jé Kachko tééda nezklamala si :///:
proč by se jako nemohl tvaroh??Mám 2roky starou holčičku a žije si představ a to tohodle pribináčka jí od 4měsíců :s:
A je zdravá jak řípa :///:
Prosím tě nechci být nějak impertinentní,ale jsou lékaři o říkaj jo a pak ti co říkaj ne!!Každopádně každá musí uznat za vhodné kdy a co svému dítěti dá :)

In reply to by totsie

Je fakt,že jsem tam měla ještě dopsat do 1 roku..ale v tu chvíli mě to ani nenapadlo..a proč by se neměl dávat? Četla jsem,že obsahuje velké množsví bílkovin a tím zatěžuje ledviny..

Potraviny, které jsou nevhodné
Některým potravinám se raději do jednoho roku vyhněte:
Cukrovinky, čokoláda, sušenky
šlehačka, smetana, smetanové a tvarohové krémy, zmrzlina, majonéza
silný černý a zelený čaj, sladké či perlivé limonády a nápoje
celozrnné pečivo s velkými zrny, oříšky – hrozí nebezpečí vdechnutí
tučné sýry, paštiky, tučná masa, uzeniny
kakao, koření,
dále všechny potraviny obsahující umělá barviva, aromata nebo konzervační látky.

To jen pro zajímavost

In reply to by totsie

že se tu pořád debatuje jestli tvaroh či ne.Já si také myslím, že to malé nemůže uškodit.Kdyby jsme nejedli to co se nemá, tak nejíme skoro nic než zeleninu a ovoce.......no, ale každá má svůj názor a nikdo nikoho nenutí, aby to miminkům dával.Já jsem, ale za ten recept moc ráda a zítra jdu udělat Anetce pacholíčka pak dám vědět jak nám chutnal.Pa :a:

In reply to by Danielle

No znám doktora co řekl jako první příkrm dát vařenou rybu :) takže ono je to stejně jedno my jsme jedli guláš a taky žijem :)
To je to samé v těhu kdybych nejedla to co mi dr nedoporučil tak umřu hlady :)

Tak u nas pani doktorka řika ze od ukonceneho 6 měsíce mužou lepek ale asi ne moc. A toho pacholika nevim zatim nedavame je pry brzy, staci pry jogurt bily nebo ovocny.

ahoj maminko, naše paní doktorka říká, že by děti neměli lepek do 8 měsíce. Co se týče pacholíčka, tak nevím, ale jelikož obsahuje mléko tak bycho ho nedala min. 2 roky. Dokonce jsem četla, že by dítě ohrožené alergiíí nemělo mléko až 3 roky.

In reply to by Luccinka

já jen, že moje tchýně by malou snad cpala se vším, tak se ptám připadám si pak jako blbec, když mi pořád říkají, že jim dávali to a to a nic jim nebylo a jsou zdravý.Já mám, ale na to jiný názor.A taky jsem koupila kašičku od čtvrtého měsíce a dočetla jsem se, že obsahuje lepek, tak mi leží ve skříni už měsíc.

In reply to by Kachka

přesnídávky nám moc chutnají hlavně hrušková.Také si myslím, že není kam spěchat pak se toho nabaští až až.A ty jogurtíky může od kdy?Jen,abych věděla zatím budem jen u přesnídávky a kašiček.Zeleninku máme také oblíbenou to jsem ráda, že nám chutná.

In reply to by anetkazanetka

jogurt asi od půl roku..ale já ho ještě nedávám..dávám místo oběda zeleninku..a ted k tomu ještě přidám masíčko..ještě to se lžičkou moc neumí..ruce strká do pusy při jídle a pak si hladí vlásky..hrůza jídlo je všude..předsnídávky dám až za 14 dní..skoro na 7 měs. a pak uvidím..zatím ještě kojím..tak by to mělo stačit..na různý mlsky má dost času..

ahoj maminko, naše paní doktorka říká, že by děti neměli lepek do 8 měsíce. Co se týče pacholíčka, tak nevím, ale jelikož obsahuje mléko tak bycho ho nedala min. 2 roky. Dokonce jsem četla, že by dítě ohrožené alergiíí nemělo mléko až 3 roky.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka