Poradí mi tedy někdo?

08.12.2008

Už jsem se tu jednou ptala, ale nikdo mi neporadil :-(, tak to zkouším podruhé. Chtěla bych se zeptat, jestli je v pořádku, když jsem ještě na konci 21. týdne nic nepřibrala. Na začátku těhu jsem shodila kilo a to akorát to jsem přibrala, jinak nic navíc a docela se bojím, jestli si ze mě malej/malá bere všechno, co potřebuje. Těhotenský chutě pořád skoro nemám, ale jinak jím dost. Bříško se mi už pomalu začíná objevovat, tak jsem ráda, že konečně vypadám trošku těhotně. Jsem z toho svýho nepřibírání už dost nervózní, zítra jdu do poradny, tak začínám stresovat.

neboj, ja jsem taky nic nepribrala, na zacatku jsem zhubla 2kg a ty jsem pak do 20 tydne nabrala zpet a pak ta vaha chvilku stala a pak to slo nahoru...najednou sup kilo, pak to stalo a pak sup kilo a tak nejak postupne, asi 0,5 kilo tydne... a tedka jsem mela v 32 tydnu 6,5kg nahore a sup - jsem 34 a najednou 8kg nahore a to jim porad stejne :) ale brisko pekne poskocilo :), tak se opatruj a hlavne si s vahou nedelej starosti, zbytecne stresy...pekne zdrave papkat a mimco bude spokojene (i kdyz ja teda jim vsechno a hlavne sladke - to je des...) pa pa

Vůbec se neboj. Mě řekl, doktor, že nemám do 20 týdne nabrat ani kg. Jenže já teda nbrala:-). papa

Ahojky,
já dneska začínám 20tt a zatím jsem přibrala cca 2 kg, takže se vůbec neboj, mimi si vezme to, co potřebuje. Ne, že bych se hlídala, ale za dva rozhodně nejím a ani to není nutné, tak proč to dělat a po porodu se trápit s tím, jak se těch kil zbavit. Hlavní je, že mimi i Ty jste v pořádku :one:

ahojky,nic si z toho nedelej ono to jeste prijde .kdyz mas vysledky v pohode tak je vse v poradku.ja bych potrebovala brzdit uz mam 8 kilo nahore ://: .s pritelem si davame jenze on nepribere a ja jj prave me ted chutna sladky kazdy den musim mit aspon neco.bud rada aspon nebudes muset tolik :dance: tak at se ti dari ahojky :a:

dle screeningu je všechno v pořádku, takže bych měla být klidná, jenže mi to přijde divné. I když si pročítám na netu různé odborné články, tak se všude píše, jak bych už měla mít ve 20 týdnu kolem šesti kil a já nic. Navíc jsem poměrně štíhlá, takže ani ty zásoby nejsou nijak nadbytečné. Ale asi máte pravdu a stresuju se naprosto zbytečně.

Myslím, že je to opravdu individuální!!! Mrkni do mého blogu - psala jsem tam článek, kolik holky přibraly v těhu a byly tam i takové, že skoro vůbec. Je možné, že jíš málo, že bys měla jíst víc. Mimi si tím pádem bere od tebe a ačkoliv mimi přibírá, ty vlastně hubneš. Zkus nějakou výživnější - kaloričtější stravu. Ale když je mimi v pohodě, nedělej si hlavu, spousta z nás si děláme starost, jak přibíráme, tak buď ráda, že nebudeš jak koule. Navíc to můžeš rychle dohnat...pa pa :a:

In reply to by PEvík

Jsem těhotná poprvé, tak jsem ze všeho nervózní a asi to moc řeším :-) Stravou to asi nebude, jím docela dost a nevyhýbám se ani tučnějším věcem. Třeba takový smetanový jogurty jsem před těhu neohla ani cítit a teď jich máme plnou lednici. Ale jinak jím dost zeleniny a ovoce, takže spíš zdravěji. Navíc teď nemám ani chutě na sladký (a to jsem byla čokoholik), tak to bude možná tím. Víš, jen mě vyděsilo, když ze všech měření vyplynulo, že je mimčo o dva týdny mladší než má být. Hned mi to nějak nasadilo bubáka do hlavy. Ale je fakt, že dohnat to můžu, ani nebudu vědět jak.

In reply to by Madla

Já jsem ve 12.tt a taky se občas strachuju s různými věcmi. Jsme všechny stejné....! Já si dělám starost opačnou, už jsem přibrala 2kg a taky mě to štve, ale jím fakt hodně, už jsem to trochu omezila a zastavilo se to naštěstí...
Mrkla jsi do toho blogu? - psala tam holčina, že za celé těhu přibrala 3,5 KG!!! :jawdrop:

In reply to by PEvík

a musím říct, že je nás asi málo, kdo přibíráme fakt učebnicově. Ale myslím si, že třeba těch 3,5 kg za celý těhu je zase druhej extrém, to nemůže být zdravý, navíc, když takhle málo přibere hubená holka.
No, asi je to o tom, snažit se jíst pravidelně a nepřejídat se, ale hlavně se váhou zbytečně nezneklidňovat. Já jsem před chvilkou doládovala balíček brambůrků, jsem ostuda :-), tak se to třeba zítra na váze na poradně projeví :-). My totiž váhu doma zatím nemáme, tak se vážím jen u našich a v poradně. Ale na Vánoce dostaneme, tak budu mít aspoň přehled a snad nebudu tak nervózní.

In reply to by PEvík

asi nám z toho už pomalu hrabe :-) Já si myslím, že 2 kilča jsou v prvním trimestru úplně normální, takže pokud nejíš vyloženě nezdravě, tak bych se asi nijak neomezovala. Na ten blog kouknu, je to tu ale pomalé jako šnek po autonehodě...
Tak ti přeju příjemný a hlavně bezproblémový těhu a a ať se ti daří. jo, máš už bříško? Mě začalo, potvůrka, vykukovat až od minulýho týdne :-)

In reply to by Madla

Není to tak hrozný, co jím. Ale klidně si dojdu na pohár :-) mňam mňam. Nebo snídám vánočku s kakaem - mňam mňam. Jinak se snažím jíst ovoce i zeleninu a vysloveně nezdravý věci nejíst...
Bříško těhulkovský spíš nemám - jen takový špíček na něm - kdyby tam nebyl, dalo by se říct, že pod ním je i maličké těhulkovské bříško, ale není vidět - :-)
Moc se na opravdovské těším, denně pozoruju, jestli už vykukuje.
Taky ti přeji, ať se máte s minýskem krásně a jste zdraví a spokojení!!!!!!!!!

Já to měla podobně, když jsem byla těhu, je to v pořádku, mimčo si vezme z tebe co potřebuje :) a neboj se, přibírat začneš a ještě to bude štvát :s:

Vzdyt tu taky ale pises, screening byl OK. Tak kdyby nebylo neco v poradku, tak Ti to rekne doktor.
Ja jsem 31tt a mam 12kg nahore, takze Ti moc neporadim, ale v tomhle bych verila doktorum a ne chatu :?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka