Poradte nevím jak mám naučit malou na nočník!!!

08.12.2008

Jsem tu první den a je tu moc hezky,řekla mi o tom tady kamarádka přes icq!!
Měla sem více problémků,přeci první miminko a jsem na to vše sama!
Ted nevím jak mám Elen naučit na nočník,trápíme se tím už měsíc!Děkuji za rady všem....

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, já učila Denču po 8. měsíci a uměla to hned. Vezmi jí tam hračku a hraj si s ní, jen tak mimochodem řekni čůrej nebo kakej nebo prd prd a nech jí. Je dobrý mít hrací nočník a hned, jak začne hrát mooooc chválit, ona hned pochopí, co po ní chceš. Slova prd prd, čůrej a kakej jí musíš nejdřív naučit, třeba když přebaluješ, tak říkat čůrala, kakala a když si prdne, tak prd prd, já to dělala od malička a pak jsem jí učila na nočník, nechtěla čůrat ani kakat, tak jsem nevěděla, co mám říct, tak jsem řekla prd prd, ani jsem nečekala, že to zná, ale jak jsem jí to říkala , když si prdla, tak hned věděla, co má dělat a začala tlačit jako blázen a smála se tomu až si prdla a pak pochopila i čůrání a kakání.Zezačátku jsme tam ale byly třeba 20 minut než se vyčůrala, nechtěla jsem jí sundat, když nic neudělala, ani čůrání ani kakání, to by nevěděla, proč tam teda musela sedět.... Hned jí to šlo a teď mi ale zdrhá, jak se vyčůrá, tak prchá, normálně se postaví a uteče mi. Někdy nečůrá a utíká, ale to ví, že se jí prostě nechce, když se jí chce, počká a pak jde. Ty hračky ale u nás zabíraly. Zabavila jsem jí, nebo jsem jí lochtala nohy...dokud se nevyčůrala a pak chválila a ona měla radost. Dřív jí ta melodie zastavila čůrání, jak se lekla, co se děje, ale pak se jí to líbilo. Tak jsem ti to popsala, tak doufám, že to dočteš do konce :s:

In reply to by Rradunka

Je to krásně napsané,moc díky za radu!!Vždy když si prdne a já řeknu prd,tak se tomu šíleně směje,takže snad ví co to znamená,skusím to i povídat ji o tom když sundáme plenku...A zkusím koupit hrací nočníček,alepon bude u toho nejaká zábava a nebude se nočníku bát:-))

In reply to by Bejbinka1

Denča když se netrefí na ty dvě tečky, co hrajou a nočník nehraje, tak je smutná, jaktože když čůrala nehraje...tak jí musím i s tim nočníkem zvednout a pohoupat trošku, aby se to nalilo kam má :c:

Ahojky, s tou vodou to fakt zabírá...jakmile malé napouštím vanu a brzo jí sundám plenku, vždycky mě počůrá.
Naše princezna je sice ještě malinká, ale rozhodně nebudu na nočník čekat ...Zkusím to, jakmile bude schopná sedět. Slyšela jsem o výměně plen na látkové, prý jim to vadí...(malé jsem to párkrát zkusila a je to fakt, vůbec v tom nechce být...se jí nedivím:)), nebo třeba v létě bude chodit jen v kaťatech. Budu sice asi pořád prát, ale rozhodně bych jí tak kolem do toho roka chtěla naučit. Kamarádce chodila na nočník ještě před rokem.
Tak snad se nám to povede.
Jen vím, že to chce trpělivost. A co takhle ten nočník, co po vyčůrání zpívá, hraje či bliká...Kromě tekoucí vody a cícícící také dobrá motivace.

In reply to by jane.sed

To máš pravdu s tou plenkou,taky mi to dělá!Řekla bych že ze všeho nejvíc jí baví počůrávat mojí mamku,už ji to udelala 2krát,já ji totiž svléknu na přebalovačce v pokojíčku a odnesu ji v pleně do koupelny,jenže maminka ji svlékne celou a nese si jí a tím ji počůrá :-))!!!Jinak moc děkuji a přeji taky hodně úspěchů

Vím od mámy..že už na roce jsme krásně chodili na nočník.. a prý to vychytala tak..že nám dala o plínu navíc(látkovou) aby se mám hůř chodilo..a vždycky říkala..když půjdeš na nočník, tak ti tu plínku sundám..a my jsme to prý za chvilku pochopili..tak to zkus..třeba to půjde..

Já si nemyslim, že je to až tak brzo. Moje dvě starší děti jsem začala vysazovat na nočník, také tak a výsledek byl, že oba tak v 18 měsících plenky nepotřebovali.

Vidíš voda mě nenapadla,skusím to děkuji!
Kamarádka má stejně starou holčičku a už jí má naučenou,učila ji od půl roku!Jenže jí neleze,já když ji tam dám tak začne strašně bračet a odleze mi pryč:-(

Vidíš voda mě nenapadla,skusím to děkuji!
Kamarádka má stejně starou holčičku a už jí má naučenou,učila ji od půl roku!Jenže jí neleze,já když ji tam dám tak začne strašně bračet a odleze mi pryč:-(

In reply to by Bejbinka1

Ahojky! Nejprve Tě moc zdravím! Nevím, kolik Vám je, ale souhlasím s cifršpionkou! Naše malá se ze dne na den naučila chodit na nočníček po druhém roce. Do té doby nechtěla nočníček ani vidět a když už si na něj sedla, hned se zase zvedala. I doktorka mi říkala, že není kam spěchat, že každé dítě má na vše své tempo a už vůbec není důvod, proč se porovnávat s ostatními maminkami a dětičkami. Naopak mi říkala, že pokud se dítě posadí na nočníček brzy, sice se třeba do nočníčku i vyčůrá, ale nemá z toho rozum a je to tím, že mu samozřejmě povolí samy svěrače, ne že by je samo ovládalo. a navíc se pak často stává, že se pak začnou znovu počůrávat. Kamarádka posadila prcka na nočník, ještě pomalu ani sám neseděl, měla radost že se do nočníčku vyčůral, ale byl to přesně te případ, prcek z toho neměl vůbec rozum a sám se naučil až po druhém roce. Ale jak říkám, každý mrně je jiný... Takže nikam nespěchejte a radujte se i z každýho malýho pokroku:-)

In reply to by Raduška

Ahoj, tak já myslím, že z toho v roce rozum mají. Vždy, když posadím Denisku na nočník a řeknu čůrej nebo kakej, tak tlačí, to znamená, že to chápe. Je to asi i tím, že zezačátku když se vyčůrala pomáhalo, když nočník hrál, myslím, že díky tomu pochopila, co se po ní chce. My se ségrou jsme byly třeba bez plenek od 14ti měsíců i v noci a samy jsme si nočník nosily nebo se začaly svlíkat, když jsme potřebovaly čůrat. Dětičky jsou až moc chytrý, jen my si myslíme, že ne, řekla bych, že až vyčůraný... Nebo dělaj, že neví, co to je a co se po nich chce, ale chápou to moc dobře. :s:

nevím kolik vám je roků.. pokud si an nočník sedne dítě samo máš z půlky vyhráno ..na nás zabralo až přelívání vody z hrnečku do hrnečku.. posadila se na nočník, já si sedla před ní a přelévala jsem vodu. Je to instinkt. Ty když budeš u tekoucí vody taky se ti začne chtít. Trvalo nám to pak necelý měsíc a byl klid ale ty 2 roky před tím to byla muka

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky