Odmítání příkrmů

07.12.2008

Ahoj holky,
hrozně to letí - před 14 dny bylo Kačence už půl roku, tak jsme začaly s příkrmy. Nakoupila jsem v lékárně první lžičku mrkev a brokolice a ještě nějaké další zeleninové. První den nesnědla skoro nic, ale druhý už si trochu dala a třetí den spápla skoro půl té malé skleničky. Tak jsem měla radost, jak jí to pěkně šmakuje. Pak jsme se tak nějak zastavily na třetině skleničky a vyzkoušely i jiné druhy, jenže tak po deseti dnech jí tahle hra na jídlo nejspíš přestala bavit a jídlo ze lžičky odmítá. Dneska pro jistotu odmítla byť jen otevřít pusinku. Prostě mlíčko od maminky je mlíčko od maminky.
Nemáte nějaké rady, jak jí přesvědčit?? Všude píšou, že mimča se do příkrmů nemají nutit, ale nějak si nevím rady...
Předem díky!!!
Suza

ahojky, my to měli taky tak podobně, sice kojím jen na 50% ale i tak, doktorka mi poradila na 3dny vysadit, nechat mu tedy jen mléčnou stravu, já dokrmovala sunarem v poledne aby věděl , že přijde něco výživnějšího, no a pak mi radila, místo zeleniny zkusit přesnídávku ovocnou, buď před obědem nebo po obědě (svačina) a tak jsme na to tak najeli, malej mi zbaštil odpoledne sladký, a druhý den u babičky domácí polívku se zeleninou (málem se po ní utlouk, jak mu chutnala :hu: ) a na svačinku ovoce. sice to není extra super, ale aspoň půl skleničky zeleniny spapá (moc mu to nejede, ani domácí) ale ovoce sní hoooodně, i jogurt smíchanej s ovocem, nebo banán. tak hodně štěstí

In reply to by ivkahof

Ahoj Ivko,
o tom vysazení už jsem taky uvažovala, tak možná to na pár dní udělám. Ještě chci zkusit dát jí příkrm až po kojení a ne předtím, jako jsem to zkoušela doposud. Moc díky za rady a hezký den;-)

Ahojky jojo nic se nemá lámat přes koleno.Zkus raději třeba zkusit udělat domácí papu možná to bude pro ni chutnější a mužeš do toho zamíchat i trochu svojeho mlíčka a uvidíš možná to pomůže a nebo ještě pomaha třeba srpeček maslíčka tak přeju hodně štestí a neboj malutká se jjíst naučí

Zkus jí udělat domácí... ;) , u nás to probíhalo tak nějak podobně, ale já už jsem nekojila.. :( .Přestala mi chtít papčit skleničky, tak jsem vařila doma, chvilku jí to šmakovalo a pak zase skleničky a domácí nene.. :) .Nebo vydrž a třeba zase dostane chut... :) .Někdy se to prý stává, že to odmítají, ale pak zase papají.. :hu: .Tak držím pěsti a přeju štěstí v papání... :) . :a: .

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky