Prohlídky u lékaře

02.12.2008

Ahoj těhulky. Mám takový dotaz. Jsem ve 34. týdnu a zajímalo by mě, jestli když jdete na kontrolu, jestli vám doktor dělá vnitřní vyšetření. Mně totiž dělá buď ultrazvuk, anebo pohmatem vyšetří bříško, a jinak nic. Kamarádka zase říkala, že její doktor jí dělal vnitřní vyšetření snad pokaždý. Jaké máte zkušenosti vy? Mám strach, aby nebylo něco zanedbáno. Děkuju za odpovědi. Ahoj Jana

Kliknutím vložíte smajlíky:

mě vnitřně nevyšetřoval skoro celý těhotenství....protože měl vymakanej ULT a všechno tam viděl, akorát těsně před porodem se kouknul ... a všechno bylo ok

Ahoj, tak mě ho také dr nikdy nedělala, tak jsem se ptala a říkala, že když jsem zdravá a nic mě netrápí, je to zbytečné. Jsem teď 33+6 a na vnitřní vyšetření mam přijít příští pondělí, takže v 34+6. Pokud tě nic netrápí, buď ráda, že nemusíš tuhle nepříjemnou stránku podstupovat. Ale jestli tě to trápí, určitě se zeptej. Jinak mě vlastně vyšetřila asi v 29tt, to když jsem jí řekla, že mi možná tvrdne bříško. Takže to dělala opravdu jen když to považovala za potřebné :a:

In reply to by želva

Tak tos mě potěšila, že nejsem sama. Z jedné strany jsem ráda, že to nemusím podstupovat, ještě si toho užiju, ale měla jsem strach, aby se něco nezanedbalo. Je pravda, že se mě doktor ptá pokaždé, jestli nemám nějaký problém, a pak mi pohmatem vyšetří bříško. Asi bych mu měla víc důvěřovat, protože je tady v Plzni na něj samá chvála.

že ti nedělá vnitřní vyšetření- myslím že by měl!!! :w: Mě ho dělá po každé. Bejt tebou se na to zeptám aby něco nepodcenil

Tak mě dělá vždycky ultrazvuk, ale vnitřní vyšetření mi nedělal ještě nikdy (jsem 31+2). Taky už mi to začíná být divné.

Ahoj.Mně zase dělá jen vnitřní vyšetření a prohmat břicha a nedělá mi ultrazvuk.Jen ty povinné..

Ahojky!!!Mi dělá vyšetření i ultrazvukem i vnitřní (rukou) a pokud měl podezření na zkrácené děložní hrdlo,tak mi dělal i vnitřní ultrazvuk. Ale kolikrát to taky fláká,když má plno,tak tam jsem taky tak 3 minuty i se svlíkáním a oblíkáním. Kámoška zase říkala,že jí v 32.týdnu řekl,že ona je v pořádku,že vyšetření udělají příště,jen se zeptal,jestli nemá žádný problém a šla. Normálně se ho na to zeptej,nebo máš lepší,když mu řekneš,že máš trošičku nějaký problém a bude si tě hlídat víc!!! :a:

Ahoj,dělá pokaždé vnitřní i ultrazvukové vyšetření.Myslím si,ze kdyby bylo něco v nepořádku,že by to bylo vidět i na ultrazvuku!Mně dělá obojí,jelikož trpím už od 23 týdne na tvrdnutí bříška,tak asi pro jistotu.Neboj nic,určitě by si nedovolil něco zanedbat.....papa

Ahoj tak ja sem ve 20tt, a doktorka me vzdycky vnitrne vysetri jen dvema prsty, prohmata brisko, a udela ultrazvuk.Tot vse.

Ahoj, mě pokaždé vyšetřuje i vnitřně, pohmatem kontroluje stav čípku, což už by se v tomto týdnu myslím opravdu mělo. A píše ti do průkazky stav CS?

In reply to by Leian

Ahoj, tak jsem koukala do té průkazky a nic takového jsem tam nenašla. Jdu tam teď ve středu, tak jsem zvědavá. Taky si myslím, že by mě měl vnitřně vyšetřit. Slyšela jsem, že se tak v 35. týdnu dělají stěry na streptokoky, tak třeba se dočkám.

In reply to by JanaK83

Tak se ho na to důrazně zeptej, proč to nedělá a proč to nezapisuje do průkazky. Zase aby ti třeba kvůli tomu nedělali dusno v porodnici aniž by to byla tvoje chyba - nevím sice, jak moc se tam do průkazky dívají, ale třeba by se také divili. :?
Někdy ty doktory fakt nechápu... :O

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky