nevím poslední menses :-(

07.12.2008

ahoj všechny těhu :-) tak jsem otěhotněla tak rychle a nečekaně, že si vtipně nepamatuju datum poslední menses :-)
pan doktor před 14ti dny změřil, že jsem ve 3.týdnu, že je tam zatím žloutek :-), a že mám přijít po 2týdnech, to jest zítra :-) tak uvidím, co mi řekne, těším se a jsem nervozní zároveň...
jinak mi zde všechny těhu dodávají energii, můj přítel narozdíl ode mne mimčo nechce, oporu doma nemám, tak se snažím čerpat kde se dá...a všechny ty projevy radosti a těšení se tady webu mi dodávají sílu :-)
mějte se všechny krásně
A.

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by evaulipova

evi, stejně i kdybys měla termíny tři, tak se těžko do jednoho z nich trefíš :)
termín je něco silně orientačního :) tak nevím, proč se kolem toho tolik nadělá
pak se tě všichni budou ptát kdy máš termín, pak okolo termínu jestli už, a jestli už máš příznaky, a jak se cítíš, atd...

bětko, já si poslední menzes taky jenom odhadla, ale termín mám tím pádem v průkazce pouze podle ultrazvuku (píšou se dva termíny porodu - dle menzes a dle ultrazvuku). ale dle toho odhadu mi to vycházelo docela přesně :)
nějak to neřeším... spíš řeším tu nepodporu - máma se mě snažila do poslední chvíle co to šlo přesvědčit abych šla na potrat (je mi za měsíc 29), otec dítěte že nejdřív dítě chce, ale pak když jsem chtěla aby se podílel finančně na těhu vitamínech, větší podprdě, výbavičce - tak najednou dítě nechce a nemám s ním už žádný kontakt...
nepodpora je horší... s mámou jsme dokonce nějakou dobu vůbec nemluvily, teď spolu sice komunikujeme (jsem 16+5), ale pomalu se rozhoduju a připravuju na to, že za rodičema nepojedu na vánoce - přece jenom z prahy do ostravy je to lán cesty, spousta hodin v buse, a pak se tam někde hádat, to mi za to fakt nestojí.
že jsem v jiném stavu říkala babičce mamka, a babička to nechtěla ani říct dědovi... no prostě veselá rodina... fakt toho mám plné zuby... sice to pak snad dědovi řekla, ale - ta prvnotní reakce je fakt na... nechci říct co
do toho jsem už pár měsíců bez práce, s minimálními příjmy... situace opravdu neveselá, truchlivá, ale nějak to musím překonat... teď je to akorát smutné s těma vánocema, novým rokem... a taky s návštěvama na gyndě kde spoustu těhotných doprovází partner... na další kontrolu jdu začátkem ledna, to jdu na velký utz, a prý si můžu s sebou vzít diváky... od té doby co mi to řekl se rozbrečím jenom si na to vzpomenu... že nemám koho vzít... že půjdu sama.

In reply to by reina

Jejdanečky, to je mi líto těhulko, víš, kdybys měla třeba 20, tak by ses ještě s mimi mohla rozmyslet, "táhne" Ti ale na 30, takže..třeba posl. šance mít mimi?? :cc): Třeba to rozhodnutí dát to pryč by nebylo vůbec šťastný a celý život litovala..Vím, že to je těžký, chodit po těch vyšetřením sama, mysli ale na budoucnost, jednou Ti to ten novej človíček vrátí!! Myslím na Tebe a drž se!! :h:

In reply to by petuliina

díky holky za podporu
jít na potrat je věc hlavně matky, a ne jejích příbuzných, známých, nikoho. matka sama si bude muset v hlavě srovnat to, co udělala či neudělala, jestli to bylo jen pár buněk nebo živý tvor, a jestli to tím pádem nebyla vražda. matka sama se bude muset srovnat s následky svého rozhodnutí - i dneska se stává, že se potrat nepovede a žena už nikdy nemůže mít dítě
nejsem ani zastánce ani odpůrce potratů. a vadí mi automatické ano či automatické ne, kdy rozhodují - převážně chlapi. oni to berou jinak - neoplodní tuhle, oplodní jinou. neoplodní dneska, oplodní zítra či za rok. ale limitovaní v podstatě skoro nejsou.
taky jsem přemýšlela v souvislosti s chlapy (v některých názorech jsem hodně tradiční, ale v jiných zase extrémní feministka), jak by si na mě asi sociálka a další posvítili a po kterých čertech mě tahali, a které paragrafy na mě zkoušeli, kdybych prostě čerstvě narozené mimi nechala po porodu tatínkovi za dveřmi... a starej se... protože totéž vlastně on udělal mně, jenom o pár měsíců dříve. :) nebojte, neudělám to, ale docela by mě zajímalo, jak by se stát na něco podobného díval - byla by to docela "legrace", ne?
spousta lidí okolo mi říká jestli nejsem blázen mít dítě - nemám práci, mám dluhy, byt ve kterém bydlím mám na hypotéku, nemám partnera... bla bla bla... taky jsem nad tím přemýšlela, jestli nemají pravdu, jestli to není ode mě nezodpovědné do této situace přivést malého človíčka na svět... jenomže - když bych měla čekat na ten správný okamžik - rozhoupu se vůbec někdy? jednou nemám partnera, pak nemám dořešené finance, pak bydlení, pak ještě potřebuju něco dořešit v kariéře... vždycky bude něco, a spíš toho bude více najednou, a nikdy nebude ten "správný" okamžik.
na chlapy jsem se nikdy nijak moc nespoléhala. je pravda že jsem otěhotněla po úletu (i mistr tesař se utne, a i kondom se může protrhnout), ale i tak se k tomu ten chlap mohl postavit jinak. mohl, ale už nepostaví. má smůlu. v rodném listě dítěte nebude, když se v tuto chvíli odmítá podílet na čemkoliv. já mám nervy jenom jedny, a nemám zapotřebí se kohokoliv doprošovat. možná jsem až příliš hrdá, a možná nejsem v situaci, kdy bych si hrdost mohla dovolit, ale zase na druhou stranu - mít tatínka "na baterky" na kterého se nemůžu spolehnout, ze kterého těžko uvidím něco jako alimenty, to není dobré ani pro mě, ani pro dítě. pokud bude někdo vedle mě chtít být, musí to být člověk, na kterého bude spoleh, a který bude moct být vzorem pro dítě. a když se nikdo takový nenajde, tak to holt zvládneme sami s dítětem - nebudu první ani poslední.
raději sama, než s někým kdo za to nestojí...

In reply to by reina

nepodpora je fakt děsivá....furt si čtu jak je důležité aby tě hned v začátku partner podporoval, a jak to spolu sdílí většina párů a já jenom brečím....všichni okolo mě jsou nadšení a kladou mi na srdce ať jsem v klidu a opatrná, ale jsem dost šílená...tak doufám, že mě zítra návštěva u pana doktora zase nakopne tím pozitivním směrem :-) je mi 35 a může to být moje poslední možnost....a mimčo chci, o potratu jsem neuvažovala ani navteřinu, jeden mám už zasebou :-( příjem taky nemám, partner chtěl abych od září zůstala doma a měla na něj čas, sice nějaké aktivity mám, ale chybí mi lidi a to dost.... s penězi zatím problém není, do porodu bych to zvládla, ovšem nebudou money na rekonstrukci domu, to jsem zvědavá, jak tu budu v té zimě trávit příští zimu s prckem.....prarodiče už nemám leta, rodiče taky ne....no ale zládnout to budu muset, švagrová říká že mi ženské vydržíme jako koně :-) tak to prostě zvládnem :-) drž se :-)

In reply to by reina

Ahojky reino,
já na tom byla podobně. Bylo mě devatenáct, odjela jsem do Německa za prací a ..... bum byla sem těhotná. Sice podporu rodiny jsem měla ale to bylo všechno. Bydlím na malé vesnici a tam když se to rozkřiklo :00: :00: hrůza děs. Skoro celé těhu jsem pronervačila a probrečela. U porodu jsem byla taky sama. Ale popravdě, řeknu ti nestojí to za to. Ty nervy. Akorát máš pak nevrlé a uřvané mimčo. Do toho soudy o určení otcovství. Taky žádná sranda. Ale všechno se otočilo. Trvalo to sice osm let ale mám nádherného synka školáka. V září jsem se vdala a čekáme mimino.
Tak se drž a na všechno hoď bobek. Užívej si jak ti roste bříško. To těhotenství totiž strašně rychle utíká :s: :s: :a: :a:

Drž se holka, uvidíš že se všechno v dobré obrátí :dance:
Mej se hezky a nestresuj se :a: :a:

ahojik, to neni zas tak dulezite, ze nevis to datum. Oni poznaji podle velikosti a budou to pocitat tedy podle utz a pak podle pohybu, ale to je velmi neprsne.
Nejlepsi je Utz a posledni menstruace ... to se zjisti, neboj.
Jinak moc gratuluju, to uz asi bude cervencove nebo srpnove miminko, co? Uzivej ty zacatky, dokud ti je jeste dobre ... my unorove se uz skoro chystame a moc tesime. Zdravim a nejak zapusob na pritele, aby se taky tesil .. (kdyz ne, tak na nej kasli, je to tvoje mimi a uvidis, jak plno lidi kolem tebe bude jasat, az se to dovi...) :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka