chodítko ano či ne?

07.12.2008

Dobrý večer holky jak se díváte na dětská chodítka?používáte je pro své děti?mě ho chtějí koupit pro malou k vánocům,ale nevím zda ho chci.chtěla bych znát pár názorů.slyšela jsem,že nejsou moc vhodná.co myslíte?

Kliknutím vložíte smajlíky:

ja jsem si jista,ze NEkupovat......miminka se nemaji do niceho nutit az zacnou sami sedet,tak budou sedet a az sami stat atd.....takze bych to nekupovala a nechala tomu volnej prubeh.Hlavne kvuli pateri.

Ahoj, tak já jsem koupila a měla jsem tam Denču od 6ti měsíců. Dřív jsme byli v chodítkách všichni a neřešilo se to, je to stejný, jako nedávejte příkrmy, dokud není nutno...a dřív jsme od 3 měsíců jedli skoro všechno. Podle mě dítě není nuceno v chodítku chodit, prostě tam sedí a je opřený, což v tomhle věku by už mělo umět a jen nohama se posunuje, nedrží váhu na nohách, ale váha je na tý sedačce, Denča se v něm vyblbla, honily jsme se po baráku a milovala ho. Jsem proti těm, co se o ně děti opírají, to Denča taky měla a když začala chodit, párkrát jí to ujelo a ona nestihla tak rychle běžet a rozsekala se a 2x přes něj přepadla, takže to si myslím, že neni dobrý, možná na koberci, ale neriskovala bych to ( my máme plovoučky)

In reply to by Rradunka

ahojky, ono záleží i na tom, jaké to pomocné chodítko - na držení - pořídíš... dělají se prý i takové, co mají jakoby přibržďující kolečka... nevím jak to napsat, aby to bylo pochopitelné, ale zkrátka že se to právě nemůže rozjet... ale abych tady nedělala chytrou, sama ze zkušenosti to nevým. info z druhé ruky, ale snad ozkoušené :wink:

Chodítko ne :wink:, toť můj názor... a když, tak takové to, ve kterém se nesedí.. jen se toho mimi přidržuje a ono s ním jede, například od Fisher Price...

Ikdyž chápu, že pro některé maminky je to fajn, protože do toho dítko posadí a mají klídek ...dítě se zabaví..nemusí se bát že spadne či podobně, Chodítko ani Hopsadlo nejsou absolutně vhodné!!! Asi tak podobně, jao když by mamanka učila dítě sedět tím, že ho obklopí polštářema. Je to názor podle mě velice dobré fyzioterpeutky.... když není páteř připravena na sedání, neposazovat...tak si představte, co to s páteří udělá, když dítě dá někdo do svislý polohy do chodítka.... kdy nechodí, jen šoupe nohama! Každej to samozřejmě může sám posoudit.... ale já sem si jistá, že nechci dítěti zadělat na skoliozu. On se ten problém samozřejmě neprojeví hned ....ale at už to je v 6 nebo 18 letech, připsívat k tomu nebudu

já bych to nepokoušela, dokud mimi není schopný chodit samo, jeho tělíčko na to ještě není připravený, já vím je to hezký, ale vyčkej až si stoupne sám, nevím kolik vám je, ale já jsem slyšela hodně záporných názorů od odborníků.

a vsichni jsme radili v hopsadlech a choditkach a odrazedlech a zadne problemky nemame..
moji male je 6.5mesice..od pul roku se houpe v hopsadle asi 5minut denne ale za tu srandu kdy se chechta to stoji..az bude vetsi bude tam urcite dyl..
asi tyden ji davam do choditka..je nadsena...vydrzi v nem 20min..
Nezastavam nazor ze kvuli tomu by mela mit pak problem..dneska se vsecko tak strasne resi a hlida..ze to je hruza...ale kazdeho vec...

Ahojda, já teda chodítko do budoucna pro miminko chtít nebudu. Myslím si, že si v něm akorát křivý zádíčka i nožičky. Švagrová do něj dávala synovce, teď mu jsou 4 roky a stáčí chodidla hodně dovnitř, myslím, že se na něm podepsalo právě to chodítko. Ale je to věc názoru, já jsem proti! Děti se mají vyvíjet postupně, samy se začnou stavět, chodit ve chvíli, kdy už je jejich tělíčko na tu zátěž připraveno a ne dřív!pa

a malej byl v něm nadšenej,myslím si,že když v chodítku není dítě celý dopolko,ale jen na chvíli a ještě když má bačkůrky tak mu to nemůže ublížit.Měli jsme i hopsadlo pro malýho od 5měsíců a super,Nožičky i zádíčka má o.k.A malá bude určitě ráda,že má nový rozhled :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka