Co koupit na květnové mimi????

06.12.2008

Ahoj všechny maminky :e):
čekám 1. mimi a tak moc nevím co mám nakoupit za oblečky... :00: Pokud by tady byla nějaká hodná maminečka a poradila co nakoupit na květnové mimi (popř. kolik kusů od čeho a taky asi jaké velikosti....) byla bych moc rááááda :\x: :\x: :\x:
Moc moc děkuji :c:
Veru a Mary

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak myslíš že 56 můžu nakoupit víc věcí ?(tu nejmenší ani kupovat nebudu)..Díky moc za radu :one:
paaaaaaaaa :cat:

ahoj Veru,
vítej mezi nás, květnové. díky moc za téma, taky jsem nad něčím podobným přemýšlela
zatím kupuju od každé velikosti něco, ale tím, že máme v rodině velká mimi, tak jsem zavrhla velikost 56 a kupuju vše až od 62.
nakupuju převážně na aukru, mám i pár nových věciček, ale srovnání cen je jasné - na aukru člověk nakoupí maximálně za polovinu ceny, a po miminkách ty věci nebývají moc obnošené.
zatím nevím pohlaví, to se dozvím snad v lednu, takže se snažím o neutrální barvy - bílá, krémová, žlutá, zelená, oranžová.
základní výbavu beru podle vnitřní strany těhu průkazky (zkus se podívat, jestli tam máš taky nějaký "návod"), akorát jak píšou ve velikosti 56 a 62, beru rovnou 62, a pak postupně dokupuju i 68, 74 a 80 (větší zatím ne)
jinak pokud chceš nakupovat i nové věci, jukni do c&a a h&m, v obou obchodech mají i sekci pro mimi, a tam mají oblečení v SETECH po více kouscích - vyplatí se to mnohem víc, než jednotlivé kousky. jediný problém je, že s nadcházející zimou mají vše hlavně v "zimní" teplé úpravě, takže s nákupem spousty věcí budu muset vydržet do jara.
jo, a ještě jedna věc - pokud máš někoho kdo cestuje do zahraničí, třeba německo, tak tam prý se ve stejných obchodech nakupuje mnohem lépe, a mají tam taky nesrovnatelně lepší výběr. aspoň takhle to píšou maminky tady.
snad jsem ti trošku pomohla - vím, že píšu hodně všeobecně, ale konkrétní rady už tady napsala květnová maminka, takže teď asi bude pro nás všechny otázka, kde a za co to všechno nakoupit :)

In reply to by reina

my sme s manžou oba vysocí, takže tu nejmenší velikost asi taky nebudu moc řešit.. navíc miminka prý rostou před očima :///: Já mám průkajdu jen takovu kartičku v obalu kde nic není.. :? Ale na netu jsem si našla takový seznam co vše koupit a co do porodnice.. když to najdu můžu Ti to kdyžtak poslat, kdybys chtěla :k:
Ve čt jsme se dozvěděli že budem mít kluka (chtěla jsem holčičku, ale manžel je rád :cc): tak zatím sem měla jen nějaké neutrální věcičky. Teď sem si něco nakoupila na mimibazaru, tam se dají sehnat taky super kousky. Jinak z Aukra už taky něco mám..Když narazím na nějaké dobré stránky nebo odkazy tak to sem šoupnu. zatím mám hodně věcí použitých, ale vše je jak nové, vždyť ty mimča to nijak nezničej :/;x: Na Aukru sme si taky koupili přebalovací pult a autosedačku. Vše je v super stavu. Mám i nějaká fota tak když se mi to podaří tak to sem vložím.
Jinak moc děkuji za zprávičku a budu ráda když se ještě někdy poradíme :\x:
papa :a:

In reply to by Verusle

já si to z té průkazky opisovala, ale koukám že šikulka neuložila...
ale stejně tam byly nereálné počty = hrozně nízké... nevěřím že cca 3 dupačky (tam bodyčka vůbec neřešili) by mi stačily - jak to tady sleduju, některé píšou že u každého přebalování museli i převlíkat, a že se přebaluje tak co 2-3 hodiny ze začátku... no a přece nebudu prát každý den!!! (teda, pokud nenaplním pračku).
jinak zatím toho moc nakoupeného nemám - nějaké oblečení, avent dudlíky na 0-3 měsíce ortodontické a noční (kamarádka co má mimi mi spíš doporučila dudlík od NUKa, ale prý hlavně silikon), a jedna z prvních věcí co jsem koupila je i dávkovač na sušené mléko a podobné nesmysle - takový ten se 3 oddělenýma políčkama
jednak budou vánoce (snad něco dostanu, ale nevím nevím :( ), jednak si říkám že do května času dost, navíc nevím co a jak bude s bydlením, takže se mi nechce jenom bezhlavě nakupovat, a pak to event. stěhovat přes půl republiky.
ale jo, koukám i na nabídky postýlek, přebalovací pulty a podobně, ale s oblečením se musím držet - opravdu se objevují hlavně zateplené věci, a to se mi moc brát nechce...
kočárek taky nevím, zvažuju několik možností, teď mi kamarádka nabídla svůj použitý za fajn peníze, jenom čekám na bližší detaily ke kočárku. nový asi kupovat nebudu, spíš vezmu něco z bazáru, a asi budu hodně koukat mj. i na váhu - přece jenom se s ním budu tahat, a mám se ráda :). no a autosedačka - hodně často je součástí kočárku, ale já ji asi nevyužiju z jednoho prostého důvodu - jaksi nemám auto :)
drž se, a ještě jednou díky za téma... sama jsem přemýšlela!

In reply to by reina

Já bych chtěla kočárek Jané nomad.. je sice pěkne drahý, ale vše si jinak kupuju levné a nebo použité tak ten sem si vybojovala :s: Radši si těch oblečků nakoupím trošinku víc- kdyžtak se to pak dá zas prodat nebo nechat popř. na další mimi. Protože to fakt nedokážu odhadnout...2-3 mi taky přijde málo, ale zas s tím maj mamči už zkušenost.. no ještě uvidím.
Jinak k Vánocům asi taky nic moc nedostanu a ono asi líp.. stejně se mi líbí jen to co si vyberu sama.. haha
Dudlíky teda silikon? to sem taky nevěděla zda silikon či latex...
Postýlku sme si koupilii s matrací v Polsku, ale líbí se mi i v Ikeii.
tak hodně pohody a zatím pááá

In reply to by Verusle

Dudlík silikon je lepší protože latex se po nějaké době vytahuje.Také doporučuji tvar toho dudáku spíš šišatý než kulatý a ten sploštělí z jedné strany jak se říká že je dobrý kvůli zoubkům zase vypadává z pusinky.To mám z vlasní zkušenosti a osvědčil se mi dudlík od MAM.
A těch dupaček a bodyček nebo košilek určitě bude te potřebovat víc ,miminka pořád ublinkávaj a také jim sem tam proteče plínka a tak. :a: :dance:

NÁKUP NA MIMINKO:

KOUPÁNÍ – vanička (dobrá a levná v Ikea)
- lehátko do vaničky (ne molitanové)
- teploměr do vody
- osuška 3 – 4x (dobré a levné v Ikea) nebo velká plínka
- plenky malé 10x
- podložka na přebalování – omyvatelná a molitanem
- cestovní přebalovaní podložka (dá se složit do tašky a není na 1 použití)
- kartáček na vlasy
KOSMETIKA - nejvíc se mě osvědčila zn. NIVEA – mýdlo, tělové mýdlo, krém, krém na opruzeniny (je super), krém na obličej proti chladu
- vatičky na čištění ouška
- vlhké ubrousky – (levné a dobré zn. DM drogerie – můžete se zde i zapsat do klubu, kde budete získávat slevy na výrobky zakoupené v této drogerii)
- plenky – ty nejmenší koupit jen tak 2 balíky (dobré a levné z TESCA – fialové)
- nůžky na nehty – (raději dražší a kvalitní)
- vložky do podprsenky – 10 balení
- odsavačka do nosu na soplíky - z lékárny jedna stojí do dvacetikoruny, ale je i dobrá odsavačka na vysavač, ta je dražší
- 60% líh a vatu na čištění pupíku miminka

DO KOČÁRKU - španělská deka nebo na zimu fusak
- deka lehká
- rychlozavinovačka 2x (i na spaní do postýlky)

DO POSTÝLKY - polštář a deka
- povlečení minimálně 3x (lepší s mantinelem)
- prostěradlo napínací 3x
- kolotoč na postýlku ( barevný, dítě ho lépe vnímá)

NA PITÍ - flašky 2 velké a 2 malé
- štětku na vymývání
- čaj ( ale my jsme všechno toto začali používat až od půl roku, do půl roku stačí pouze mateřské mléko)
- termoobal na láhev

DALŠÍ - dudlík (naše malá ho vůbec nechtěla)
- řetízek na dudlík
- bryndáky
- teploměr s měkkým hrotem
- chůvičky
- postýlka
- postýlka cestovní (pokud někam cestujete, super věc)
- autosedačka
- kojící podprsenka 2x
- kočárek s dobrým pérováním
- detektor dechu (nemusí být, ale byla jsem s ním klidnější)
- polohovací lehátko (dětem se v tom líbí)

OBLEČENÍ - velikost 56 – 2x body dlouhý rukáv (podle ročního období, kdy
se vám malé narodí), 2x dupačky, čepička,
- velikost 62 – 3x body dlouhý rukáv, 3x dupačky, 2x kabátek, punčocháčky LOANA, čepička, lacláče (tepláčkové), overal- podle ročního období
- velikost 68 – 6 - 8x body s dlouhým rukávem (dle ročního období), asi 6 - 8x dupačky, punčocháčky, čepička 1 – 2x, kabátek, mikinky, tepláčky,
- 74, 80…..dle potřeby

Na léto ……….. klobouček, kraťásky, body s krátkým rukávem, triko s krátkým rukávem

Ahojky, tak me se Lukin narodil taky v kvetnu. Nebudu ti tady psat presne kolik jsem mela ceho kusu.. je co vim, tak ze bylo hodne teplo. Bydlime v podkrovnim byte a tam je hodne teplo. Malyho jsem mela v bodycku a v ponozkach. Moc jsme nevynosili tu nejmensi velikost 52. Luk nosil dvojite plenky kvuli kyclim, takze ty bodycka mu byly maly. tak te nejmensi velikosti asi jenom minimum. Takze urcite nejake ty bodycka (spise 56), nejake ty dupacky (jsou lepsi nez kalhoty s gumou na brisku, aby mimi moc netlacilo), nejake overalky na spani (na spani jsou moc pohodlne-nikde netlaci), cepicku, ponozky, nejaky kabatek (neco s dlouhym rukavem). to jsou veci ktere jsme ze zacatku pouzivali.

In reply to by Janulkaa

Ok taky si to vlastně uvědomuju, že sem ty mimča v tom viděla.. Když slyším furt od mamky, že má mít jen dupajdy a bodyčko tak sem z toho už zblblá.. stará škola :///:
Na léto to bude asi fajn. Pávě jsem nevěděla co třeba k těm kraťáskům nebo k těm overalkům bez ťapek..
tak ještě jednou moc děkuji!!!

In reply to by Janulkaa

janulko, za všechny květnové nastávající maminky ti moc děkuju za rady!
hlavně je fajn vědět že stačí bodyčko a ponožky - i když bodyčka co vidím, jsou všechny s dlouhým rukávem... jaké jsi měla ty?
děkuji ještě jednou
reina

In reply to by reina

To je tim, ze je zima, tak se ted hodne prodavaji s dlouhym rukavem. To mas jak na dospely, taky vidis vsude zimni bundy. Ja mela veci hodne po sestre, a v to leto stacily bodycka s kratkym rukavem. Kdyz jsem ho vic oblikla, tak mel hned za krkem potnicky. No ale uvidis, jaky bude tvoje miminko, urcite nejaky to body s dlouhym rukavem se taky sikne.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka