bojim se cim dal vic.

05.12.2008

Holky vcera me dok.rekla ze mam CS 2 nebo spis nerekla ale vsimla jsem si toho pak v prukazce. Dok,me rekla ze je vse ok jen at se vice setrim. Premyslim otym cim dal vic a cim dal vic mam strach bojim bojim. myslite ze jeto tak hrozny?? ja fakt bojim

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já jsem v tomto týdnu měla teď CS 3-4 a teď mám ve 33 CS 2, vrátilo se to zpátky. Při 1.těhu jsem měla CS 2 jako Ty ve 29 tt. a byl ve 37 tt. Myslím, že to není špatný nález.

ahojky tak ja jsem byla kvuli predcasnymu porodu ve 26tt v nemocnici 14 dni a kdyz me propousteli tak mi doktor rikal at vetsinu dne lezim s polstarem pod zadkem,vstavat a sedet minimalne,protoze pry kdyz sedis tak cela vaha tvyho trupu i s miminkem tlaci dolu na cipek,ale to je logicky,takze jestli se bojis tak musis holt celej den lezet jako ja ,ja uz lezim dva mesice,je to teda na bednu ale srovnalo se mi to. :a:

In reply to by piribidi

kazdy doktor rika uplne neco jineho. Me doktorka rekla ze je vse v poradku at se akorat vice setrim.Nic vic. nenakazala me cely den lezet nic takze vazne nevim coje to vice setrit. V utery ji chci zavolat a zeptat se ji. a asi si to mela nejak vice ze te hospitalizovali.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

prosimte a je to nejak vazny CS 2? Musim jen nejak prevazne lezet? jak si se chovala ty? dekuju moc.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak to ja polehavam. Treba si jdu na hodku lehnout pak neco udelam nebo sednu k pc potom treba zase na dve hodky lehnu a porad dokola proste buto posedavam nebo polehavam. A varila jsi normalne? protoze ja kdybych neuvarila tak jsme asi bez obeda. Jj a ja se taky bez auta moc nehnu maximalne jen tak na prochazku...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ja teda deti jeste nemam :) zachvilku uz jo ale mam pritele.ktery prijede z prace a ma hlad. A varit musim taky. Stim travenim u sporaku to mam stejne jako ty a kdyz neco delam tak ktomu taky sednu. Sedim a koukam jestli me to nepretika.:) Diky moc. a na prochazky jsi normalne chodila?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak ja se setrim. Delam jen to naco mam a naco se citim. Kdyz se necitim neudelam to-jdu si lehnout a udelam to treba druhy den. Jen se pujdu projit s pejskem,pak zajedu k nasim,tam stejne budu hodinu sedet. Pak pojedu dom a zase si lehnu. Uz me stoho lezeni kolikrat boli celej clovek a hlavne hlava. Ale jak ctu tak jsi se teda moc nebala,fungovala jsi normlane i s CS 2 ze? to ja jsem strasny posranek a bojim se vzit do tasky aji 2kg. Mej se moc hezky a dekuji :a:

Fakt by mě zajímalo, kolikrát to tady ještě napíšeš??!!! Včera dvakrát a dneska znova!!!! Věřím, že se bojíš, ale když už Tě tady tolik holek uklidnilo, že je to normální, tak bys na ně mohla dát, ne?? Toto není poprvé, co se tady tolikrát opakuješ!!! A když si nejsi jistá, tak si znova zajdi k doktorovi...

Ahoj, neboj se...to je v pohodě. Tvá doktorka má pravdu, trochu víc odpočívej a šetři se...Nic to není. Mě CS neměřili nikdy, ale zkrácený čípek mám od 20. týdne (teď jsem v 35) a vše je OK, ani náznak předčasného porodu...prostě jsem od 20. týdne ležela s nohama nahoru a nic nedělala. Takže ti radím taky, lehni si, odpočívej, netahej žádné věci natož tak těžké a vše bude OK. A ve 29. týdnu už je to brnkačka.

In reply to by Romanca

a to jsi od 20tt fakt jenom lezela?? Nebo si sla aji na prochazku? Ja nevydrzim cely den lezet-hruza :) A navic bydlime s pritelem sami,takze vareni,a prani to zame nikdo neudela.. Jak jsi to delala ty? Budu rada kdyz me napises. dekuji :a:

In reply to by Kirsche

Ano opravdu jsem jen ležela. Kdybych poctivě neležela doma, tak bych ležela v nemocnici. Jedinou procházku jsem měla jednou týdně, případně jednou za 14 dní podle stavu čípku na kontrolu na gyndu (z bytu do auta, z auto do výtahu a z výtahu do ordinace). My už 3/4 roku rekonstruujeme byt, takže jsem byla u našich a jak se říká, tak všechno zlé je pro něco dobré. Protože kdybych doktorovi řekla, že se o mě nemá kdo starat tak by mě nechal okamžitě v nemocnici a byla bych tam celé 4 měsíce. co bychom pro miminko neudělali, že? Je fakt, že mě asi možná zbytečně hodně vystrašil (taky jsem probrečela celý týden, strašně jsem se bála, že o miminko příjdu), ale asi to prospělo k tomu, že mi nebylo jinak zle a nemusela jsem do té nemocnice. doma je přece jen doma. Moje kolegyně z práce je těhotná tak jak já a má stejné problémy...řešila to tím, že nákupy a starání se o dceru zajiš´toval manžel a vařila tchýně!

In reply to by Kirsche

Jak už jsem psala, mě žádné CS neměřil nikdy...prostě měřil jen délku čípku a ta byla +/- 2,5 cm. Kolik má být normálně ve 20 týdnu (tehdy to zjistil) nevím. Ale strašil mě dost...takže já prostě ležela. Myslím, že kdyby to byla taková hrůza, tak ti doktor řekne co máš a nemáš dělat. Gabča ti poradila dobře...prostě odpočívej! A jak vidíš, tak i předčasný porod se může protáhnout v přenášený...a u ní byla navíc pravdopodobnost, že jako vícerodička opravdu přenášet nebude a stejně přenáší!

neboj, vcera ti tu plno holek psalo, ze to bude v poradku, ze to zas tolik neznamena.
Ale jestli jsi z toho hodne vyklepla, tak radeji zavolej na gyndu, at ti to nelezi v hlave cely vikend. Ale fakt ti rikam, je to normalni vyvoj, v 30tt uz na to mas v pohode narok, aby se ta hodnota z 0 zmenila. :a:

In reply to by roselini

zavolam si dok.ale az v utery. dneska tam nebyla a v pondeli tam taky neni,tak az v utery. Ona me totiz poradne nic nerekla-a ja si toho pak vsimla v prukazce. No uvidime. Tak diky papa

In reply to by Kirsche

mozna taky pomaha byt hodne v klidu - fyzickem i psychickem - jak ses tam nahore ptala, tak lezet se nemusi, ale treba muzes omezit vychazky nebo slevit na narocnosti.
Ja treba kdyz se vratim z nakupu nebo ze zarizovani neceho, tak jsem vyrizena. Minuly vikend jsem byla s manzelem v Pasove na trzich cely tden, byla jsem naprosto nadsena, ale rano mi bylo blbe v aute od zaludku a chodila jsem tam po meste, naprosto stastna, ze vidim zase svoje oblibene kramky a mesto a ktomu ale naprosto vyrizena (fyzicky) a druhy den jsem byla unavena jak male dite.

Neboj, to zvladnem, do unora casu dost a v lednu uz to budeme mit jednak za par a jednak uz bude mimi vetsi, takze kdyby neco, tak se narodi a bude to fajn. obcas potrebujeme uklidnit, co? :a:

In reply to by roselini

ale fakt si v utery zavolam dok a zeptam se ji. protoze ona me otym vubec nic nerekla jen at se vice setrim ale toje vse. vubec nerekla ze se me zkratil nebo co. vsimla jsem si toho az potom v prukazce. Vice setrit toje veliky pojem... A pritel jezdi kazdy den do prace a vraci se tak kolem druhe a kdybych neuvarila ja tak sme proste bez obeda. A prani a zehleni toje taky name. Nikdo to zame neudela. A zase si myslim,ze kdyby to bylo nejak vazne tak me to dr.rekne ne? Jinak odpocivam,polehavam-posedavam a nic nedelam takze by to melo stacit ne? mej se

Ahojky,už jsi 29.týden,to není tak hrozné. Mimi je už hotové,akorát by bylo nějaký ten čas v inkubátoru,kdyby se něco stalo. Hlavně určitě nic nepodceňuj a každopádně raději jen lež,odpočívej a užívej si těhotenství!!! :a:

ahoj neboj neni to hroznee jen se zbytecne nepremahej auivej si tehotenstvi v klidecku ;) podle toho co uz jsem se tady dozvedela je CS meknuti cipku a je od 0-10 takze myslim ze CS2 je v klidu ja mam zatim CS1 neboj vse bude ok :one: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky