Trošku "větší šok" :)

06.12.2008

Tak se mi ve středu na mé vstupní prohlídce stala další neuvěřitelná věc.
Na poslední (a zároveň tenkrát pro mě první kontrole před 6-ti dny) mi doktor řekl, že jsem ve 13. týdnu, ale jelikož tam měl nějaký vypůjčený UTZ, tak se prostě spletl a když jsem konečně teď byla na těhot. vstupní prohlídce, kde jsem dostala průkazku apod. tak mi řekl, že jsem už v 16. týdnu!!!
Takže už začínám 5. měsíc a vůbec jsem ještě před týdnem netušila, že jsem těhotná :) To jsou věci co.
Rovnou mi vzali krev ještě podruhé, tu kterou berou v 16. týdnu kvůli cukrovce apod...
Takže termín mám v půlce května a skoro polovinu těhotenství jsem prožila v nevědomí...

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky! :a:
Jejda... tak to musel být šok. :///: Ty sama jsi nic nezpozorovala? :? Nebylo ti nějak "jinak"? :) Heh... já jsem to cítila už téměř od počátku, ikdyž mi test vyšel velmi, velmi slabě... a nikdo mi nevěřil, že ten "flek", co je na proužku... je další čárka... :one:
Martinka

In reply to by Martinkaaaa

Jsem těhu od začátku srpna no a koncem září jsem měla takový "divný" pocit, tak jsem si udělala test, který byl negativní a pak jsem ještě normálně menstruovala! Nutno dodat, že mimi bylo počato i přes antikoncepci, jelikož jsem celé léto i celé září brala antikoncepci! Nojo, asi se malému opravdu hodně chtělo na svět.
Já se v tom moc nevyznám, možná to nebylo na cukrovku, nicméně v 16tt se dělají nějaké větší odběry, tak mi je prostě rovnou vzaly ;)

In reply to by madamecrazy

Jestli to píšu správně, tak by jsi měla vypít takovou sladkou vodu... glukózu, když by ti brali krev na cukr. :? Ale podle mě, pokud ti těhu zjistili až teď, tak se snažili dohonit ty odběry, co bývají ze začátku... Na test HIV, syfilis... trombocity atd. ;)
Přes antikoncepci? :jawdrop: Jejda... takže nic neni 100%-ní... :s: Heh... určo se tomu malýmu chtělo tolik žít... tak to bude "držák"... :one:
Martinka

In reply to by Martinkaaaa

Marti nic sladkého jsem nepila. Asi to byly ty odběry, co píšeš :)
Já jsem si říkala, že když už si ten maloch takhle vybojoval cestu na svět, tak ho něco jen tak nerozhodí a bude to bojovník i v celém životě pak ;)
Vždycky jsem si myslela, že otěhotnění přes antikoncepci jsou jen pohádky, ale teď na vlastní kůži vidím, že ty vyjímky se opravdu najdou. na mimíska budu bohužel sama, i když tatínek mimi (můj blízký kamaráda) se moc těší a budu od něj mít 100% podporu. Tak snad to všechno zvládnem, ale když je maloch tak silný tak určitě ;)

In reply to by madamecrazy

Pochopila jsem to tak, že to mimi je z úletu tebe a tvého kamaráda...??? ;) Já si myslím, že to zvládnete... určitě. :one: Znám kolem sebe spoustu maminek, které nemají vůbec tatínka pro svoje děti, ale vůbec jim to nevadí. :) ty máš tatínka a i ti určo pomůže. :) Hlavně si teď užívej těhu, co nejvíc to jde, když jsi přišla o těch krááásných 5 měsíců... :///:
Martinka

ahojky ja sem se taky dozvedela od dr pri prvnim tehu ze sem tehotna az v sesnactym tydnu no co to se proste tak nekdy stane no :s: dneska uz je tomu mimcu 5 let a myly 8 mesicu :a:

Ahoj, tak to vidíš, i mistr tesař se někdy utne :-) Jinak 5. měsíc začíná až 18tt a test na cukr se dělá většinou až kolem 24tt.

In reply to by mysinka

Já jsem si také myslela, že těhotenstí se počíta každé 4 týdnz další měsíc. Alespoň takto mi to řekl gynekolog. 16tt začíná 5. lunární měsíc. Takže já to beru takto a když se někdo diví, jen mu řeknu, že těhotenství trvá 10 měsíců po 28 dnech ;)

In reply to by mysinka

Lunárních je 10, ale vysvětluj to každýmu příbuznýmu zvlášť :s: . Já to počítám taky na kalendářní jako kolegyně. Zkus třeba babičce říct, že jsi v 10 měsíci a zaklepe si na čelo, teda aspoň ta moje :!k: .

SilvieS

In reply to by plucka

Taky to přepočítávám na kalendářní, protože málokdo ví, že těhotenství trvá 10 lunárních a kdybych pak někomu řekla, že jsem v 10. měsíci, tak by na mě tlemil jak na debila.

počkej - tobě řekli že krev na cukrovku se dělá v 16. týdnu? já myslela že později... help!!!

In reply to by reina

Ahojky... :a:
Záleží na gynekologovi (gynekoložce) a taky na tvém zdravotním stavu a dědičnosti. ;) Já jsem měla odběry na cukr dvakrát, protože moje sestra u všech třech dětech měla těhotenskou cukrovku. :? Nejprve kolem 16. týdne a potom kolem 26. týdne. :D Je to různé. Naštěstí je u nás vše v pořádku. :one:
Martinka

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka