Jak naučit spát mimi bez zavinovačky?

05.12.2008

Ahoj holky! Malá měla 27.11. 2 měsíce a stále spí v zavinovačce a to z toho důvodu, že když je na volno, tak rozhazuje ručkama a to jí hned probudí!! Kdy tento reflex vymizí?? Nebo jak jí naučit spát volně jen pod peřinkou?? Teď nám spí krásně cca 6 hodin a po kojení cca 3, myslím tím v noci, přes den toho nenaspí moc, ale to už neřeším!

Kliknutím vložíte smajlíky:

ja jsem ze stejneho duvodu zavinovala malou do deky a tahla hako housenku, aby mela ruce podel tela. taky jsem se bala, ze ji budeme zainovat az do 18 :s: , ale presne den po 3 mesich si sama v noci vyndala ruku a spala dal (predtim ji to vzdy probudilo). zacala jsem tedy mene utahovat a ted uz dva tydby spi v pytli. myslim, ze to prijde samo, nech tomu volny prubeh. pokud se ti nevejde, tak ji bal do deky :a:

ahojky, já Štěpulu vždycky uspala a položila do postýlky povolila zavinovačku a přikryla peřinkou. Spí tak už od druhýho týdne, nevejde se mi do ní, lezou mu nohy atd...nemusíš mít strach, že se ti zadusí pod peřinkou, já mu vždycky kraje zasunu pod matraci, aby pod ni nemohl sklouznout a má ručičky venku. normálně bodyčko s krátkým a navrch overalek a je to okej...ale stejně se leká no...asi potrvá, než je to přejde.
a přes den mi nespí skoro vůbec a to mu bude 8 týdnů :-( už z toho šílím

Ahoj :). Taky jsem měla problém áju naučit usínat. Přesně jak píšeš, lekací reflex jí prostě nedal spát. To období bylo strašné a z hodného miminka rázem byl malý křikloun :D. Uspávala jsem ji u prsu, lehla si k ní a až usnula, normálně jsem ji přikryla a ona spinkala sama. Teď si usíná sama, ale nějak se začala budit.. Kolem 23 hod. ožívá a dělá mi společnost třeba do 1 hod. v noci !! Zatím se to opakuje asi tři dny, tak čekám, co bude dál ;). Jinak má tři měsíce.. Pa a ať jste co nejdříve v pohodě :). Dáša a Ája

no tak kdyz ti tak krasne spi, tak proc ji to chces odnaucit? zatim je malinka, nech ji v zavinovacce dokud se tam vejde. Tak do 3-4 mes maji spat zavinuti. Perinku bych vubec nedavala, bala bych se, ze se tim zadusi. Az ti odroste ze zavinovacky, tak zkus spaci pytel.

ahojky mimi sice nemám, ale někde jsem četla, že se má mimi nechat usnout v zavinovačce postupně mu ji povolovat a povolovat, třebas že usne zavinutý a pak to povolit, a za nějaký čas ji tolik nesvazovat na usnutí a pak otevřít úplně. No prostě ho postupně přivikat na změnu.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky