Pomooc :-((

05.12.2008

Na začátek bych Vás všechny chtěla pozdravit, už jsem tady nějaký čas nakukovala, ale ted bych Vám taky chěla napsat co se mi stalo :-(((.
Čekáme naše druhé miminko, doma máme už 3 letého chlapečka, který se taky jako my těší na mimnko.Jenomže........ tak tedy jsem podle PM 10+6tt ve středu jsem byla na poradně a nechala jsem si udělat Screeningový test v 1 trimesrtu těhotenství.Kdybych věděla co mě čekají za muka, probrečené dny, a neprospalé noci, tak bych ani na něj nešla.Tak pan doktor mi řekl že mi ho udělá pokud je plod věči než 2,7 cm.Po změření zjistil že měří 3,7 cm, takže to pujde.Začal nám prdolku přeměřovat podle toho ztraceného UTZ jsem 11+2 tt a měříme 3,7 cm.Pěkně se tam kroutil, hýbal ručičkama a ja jsem čekala co bude dál, protože se pan doktor trošku zarazil.Potom mi řekl cituji* že vidí trošku víc tekutiny v záhlaví.Toto měření se nazýva prosvícení šíje,u dětiček které maji vyšší prosvicení hrozí vyšší riziko down syndromu :-((((((Teda toto měření je hlavním ukazatelem že něco není v pořádku pokud této tekutiny je hodně.Takže jsem zustala jak opařená ležet a čekala co budu dál?Viděli jsme očička, horni, dolní čelist,mozek,ručičky, nožky a spočáítal nám prstíky, srdíčko.TOTO bylo všechno co nám ukázal toto všechno plus zpráva že možná budeme mít daunka za 500,-.Doma jsem si pak přečetla že by mi měl udělat vyšetření krve a společně s tímto ultrazvukem, vyhodnotit specialním programem jaké velké je riziko down syndromu..které samozřejmě neudělal.Hned potom UTZ mi řekl že ještě udělá doběry krve PAPP-A a uvidí se co dál.Prooooč až potom když se to dělá dřív sakra, to je vidina peněz tak silná:Všechny pracoviště tyto testy dělají společně s krví a nééé potom.Nakonec mi napsal do prukazky to staršné číslo NTL-PROJASNĚNÍ ŠÍJE 5,9 mm :-((( NK podle mě nosní kustka NE :(((
Vubec nevím co si o tom myslet mám takoý pocit že to uplně správně neuděl a proto ty vysoké výsledky.Vždyt v 11 tt se vyvijí teprve obličej.Opravdu jsem zoufála v pondělí budu mít výsledky testu PAPP-A jenom se modlím at jsou vpořádku.MYslím že už jsem si vytpěla dost, 2 měsíce zvracení a prujmu a ted mě potká tohle...
Manžel i já chodíme jak tělo bez duše, vždyt za chvili budu cítit pohyby, a představa ukončení těhotenství mě děsí,víc než cokoliv jiného :-(((
Možná holky s tím máte zkušenost a aspon trošku mě povzbudíte že to bude ok a v Červnu tady bude mít naše druhé miminko, které tak oba moc chceme.Mějte se pěkně a dávajte na svoje dobečky pozor.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, teda musim rict, ze to od toho doktora nebyl ten nejlepsi pristup....
Me delali ten samy test, ale jak pises, prvni jsem sla na krevni test a pak na uktrazvuk!!! A pak teprve ty vysledky porovnali!!! A dalsi vec je, ze ten test neni stoprocentni (to nam rekli), informuji te pouze jen o vyssim a nizsim riziku!
Vysledky nam dopadly dobre, mame zdrave miminko, takze si ani nedokazu predstavit, jak se asi citite! Preju vam moc a moc stesticka! Nechte si ty testy udelat od nekoho jineho... Drzim palecky!!!

ahojky, tak já mám podobnou zkušenost.Asi před rokem jsem čekala dvojčata a u jednoho mi našly taky velké projasnění a nebyla vidět přítomnost nosní kůstky.Byla jsem na prvním ultrazvuku asi v 13tt.Doktor mě natvrdo řekl, že je určitě jedno postižené a poslal mě na genetiku ještě ten den. Tam sis námi povídali a nakonec, že mi udělají odběry plodovky ale že to je až nejdřív možné v 15tt, tak jsme měli ty nejhorší svátky na světě a po novém roce jsem šla na plodovku. Z plodovky samo zjistili, že jsou obě holky v pořádku a ještě jednovaječný, takže jsem to vůbec nemusela podstupovat,ale to víš člověk z toho byl hotovej. Bohužel když mi přišly ty výsledky a tam bylo že je vše ok, tak jsem začala krvácet a odešla mi plodovka a o holky jsem nakonec v 6měsíci přišla. Zjistilo se totiž , že zákrok u odběru plodovky byl špatně proveden a poškodil obaly u miminek. takže já jsem skeptická na tyto výsledky má to skoro každá druhá maminka. Ale i trochu pozitiva nyní se mi má na vánoce narodit kluk páč jsem hned po potratu otěhotněla a už se moc těším. Takže určitě nezoufej bude to dobrý. pa pa

já ti v tomhle moc neporadím, mě moje dr. vůbec neřekla, že mám možnost tohle vyšetření absolvovat, takže jsem čekala až na výsleky tripple testů a jelikož nedopadly dobře, musela jsem na odběr plodové vody. Takže vím, jaké nervy teď asi prožíváte. To projasnění je asi opravdu větší než by mělo, podle toho, co tu holky psaly, by mělo být snad do 3mm a nosní kůstka by také měla být vidět. Ale také je dost dobře možné, že to třeba špatně změřil atd. Udivuje mne, že v případě takto podle něj špatných výsledků tě neposlal na odběr choriových klků ..., ale uvidíte, jak dopadnou ty výsledky krve. Já vím, že je to hrozně těžké, ale zkus se trošku uklidnit a myslet na miminko a na vás. Prošla jsem si také touhle fází, je to hrozné .... o to ví, že jsem taky přišla o miminko už 2x a teď čekám s přítelem miminko ve svých 38 letech .....ale nakonec jsem dospěla k závěru, že ať to dopadme jakkoliv, je dobře, že se to dělá, protože i když představa ukončit těhu skoro v půlce byla hrozná, tak ta představa, že budeme vychovávat postižené děťátko (a děti s DS mívají dalšé přidružené vady, srdeční atd.) je ještě horší a oba jsme věděli, že bychom to nezvládli. A když jsme si touhle fází prošli, zklidnila jsem se a čekala na výsledky. Nakonec všechno dobře dopadlo a dnes jsme už v 21 tt.
Přeju vám, abyste tohle nejisté období plné napětí měli rychle za sebou a výsledky dopadly dobře. Hodně štěstí !!!! :k:

Ahojky...tak zkušenost nemám, takže Ti neporadím.. jediné, co můžu, tak Ti budu moc a moc držet palečky, ať všechno dobře dopadne.. Tobě i manželovi pevné nervy!!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka