Tchýně tchýně tchýně

05.12.2008

Ahojky holky, tak mě včera zase panímáma dostala. Bydlí s námi v manželově baráku, má dole udělaný byt. Před dvěma dny se mě ptá, jestli manžel už obrousil a natřel dětskou postýlku. No a já jsem jí řekla, že asi ne, když ji ještě nemám v bytě, ale termín mám až na Silvestra, tak mě to zatím nějak nebere. Navíc je to jeho zodpovědnost, věřím, že to dodělá a já po něm nemůžu chtít, aby v týdnu, když vstává ve 4 a přichází z práce v půl pátý odpoledne, aby ještě dělal postýlku. Na to má víkend. A řekla jsem jí, ať to nechá na něm a hlavně ať s tím neprudí jeho, on to má jako svůj jediný bojový úkol vůči dítěti.....
No a včera, když manža přišel z práce, tak si ho odchytila a ptala se ho, čím má ONA obrousit tu postýlku, on jí s tím samo poslal do patřičných míst, že je to jeho starost a bude to NAŠE dítě a ať se do toho neplete, co jí je vlastně do toho. A ona to navlékla tak, že JÁ jsem si stěžovala, že on to neudělal. Holky, přísahámbohu, že jsem proti němu před ní neřekla křivé slovíčko, ještě jsem ho bránila, že je dlouho v práci a potřebuje si taky někdy odpočinout.... No tak se se mnou rafnul, že co se s ní o tom bavím, že to teda můžu probrat s ním, když si myslím, že je lempl (což si nemyslím) a ať mu dáme všichni pokoj. Tak jsem moudře zvolila ústup k našim a počkala až vychladne, tchýni jsem počastovala velice nepříjemným pohledem a vysvětlila jí, že se nemá mezi nás montovat a hlavně mu lhát a podsouvat něco, co nebylo.
No přišla jsem od našich, vysvětlili jsme si to, nakonec věřil mě, ale teda nasralo mě to nebetyčně. A ještě mi řekl, že mu tchýně říkala, proč volám svojí mamce, když chci něco vědět ohledně domácnosti nebo těhotenství a nezeptám se JÍ. Prostě k ní nemám ten vztah, těhotenství je pro mě naprosto intimní záležitost a nehodlám ho řešit s ní. Jak to máte vy v tomhle ohledu? Necháte si radši poradit od vlastní mamky, než od tchýně?
Sorry, že je to tak dlouhý, ale potřebovala jsem se vymluvit.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj Ivi, no naprosto s tebou soucítím!!! My už naštěstí s mojí tchýní a tchánem nebydlíme, jsme sice pořád v jedné obci, ale jsme ve svém vlastním bytě a je větší klid. Nicméně to taky trvalo než tchýně pochopila, že k nám nebude cárat, kdy se jí zamane. Pořád nadává, co má na baráku práce, tak ať si je hezky tam. Do domácnosti se nám už napletla až až a pokaždé se ptá, že co maminka a co tatínek... (jako moji rodiče) a myslí to samozřejmě tím stylem jako že co nám oni dali, když ona se o nás tak STARÁ!!!!!
Geniální myšlenka - spojením jakých výrazů vznikla tchýně? TCHOŘ a SVINĚ!! :-) Nechci být zlá, ale myslím, že v našem případě to platí na 100%. Závidím holkám, které nedají na své tchýně dopustit.... to teda není můj případ.
A co se těhotenství týče, tak to samozřejmě v intimnostech se svojí tchýní taky neřeším!!! To řeším se svojí mámou a ještě tak max.s tetou (máminou sestrou) a babičkou (máminou mámou, jinou babi už bohužel nemám), která na svůj věk má neskutečně moderní názory a pohled na svět, žádná staromódnost!!
Moje tchýně, když jsem začala mít v těhu trochu problémy, tak mi řekla, že mi sem bude chodit uklízet domů, když budu potřebovat.... no byla u nás jednou, když jsme malovali (manžel se strýcem), to jsem teda ocenila. To bylo začátkem září. Jenže od té doby nic, vystačíme si s manželem sami a ona je z toho jakási nesvá a na každé návštěvě, když odchází, se mě ptá, jestli teda skutečně nic nepotřebujeme. Odpověď dostává klasickou - NE!! :-) Časem ji bude potřebovat až vnouče, ale ne jako úklidovou madlenu, ale jako opravdovou babičku, která se mu bude věnovat a bude mít na něj čas. Akorát si nejsem jistá, zda si ho skutečně dokáže udělat a když tam zazvoníme, tak nás mezi dveřmi neuvítá slovy "já mám pořád tolik práce", jako to dělávala dosud, když jsme k nim s manželem občas chodili. Moje tchýně je ten typ člověka, který absolutně neví, co chce a naprosto si protiřečí. Navíc snad doufá, že nám bude moct mluvit do výchovy, když už "přece vychovala dva kluky"... ano, ona už své děti vychovala (dobře, musím říct) a teď je řada zase na těch dětech (jeden 40, druhý 30), aby oni vychovali zase své děti. Doufám, že to pochopí, jinak jí to budu muset dát nějak rázně a jasně najevo, aby bylo mezi námi jasno. Už to vidím v růžových barvách :-)
Prostě tchýně, to je vděčné a věčné téma....

In reply to by MarkétaT

Ahojky, no koukám, taky pěkně hustá panímáma:) Já jsem jí rovnou řekla, že uklidit si zvládnu sama (nepotřebuju, aby věděla, jak to mám v bytě, nechodí sem, když tu nejsme, páč jsem jí jednou řekla, že si to nepřeju, páč mi chodila věšet prádlo apod. a když tu jsme, tak jen houkne zezdola a my přijdeme...), když na to nebudu stačit, tak mám manžela, je to i jeho byt.... No a jak jsem napsala níže - doufám, že do výchovy se plést nebude, bude fungovat pouze jako normální babička a nebude nám lítat do bytu nebo volat sociálku pokaždé, když si malá zabrečí... (viz příhoda se ségřinou cácorkou, když přijede, tak zezdola furt slyšíme "co voni to tam tý Šárince dělají" jak kdyby jsme jí řezali hlava nehlava a malá je zatím jen naštvaná, že jí něco nedovolíme... prostě síla!!!!

In reply to by ivca.konik

Přesně. My péči o svůj byt s manželem taky zvládáme sami, on mi moc pomáhá se vším, co potřebuju a žádná třetí osoba tam rozhodně není potřeba. To jen tchýně si pořád myslí, že bez ní nic nejde a že my přece nemůžeme nic sami zvládnout.

fuj, to je hnusné slovo :spid: ...a ještě třikrát v nadpisu :spid: :!k: :!k: :!k:
Ser na ni, užívej si těhotenství a hlavně si ji nenechej motat se do života. Bych ji asi vysvětlila, kde bydlí a kde se může co nevidět odstěhovat, pokud se bude do vás srát :spid:
klid klid klid :k: ...to ti teď doporučím a jak přestaneš kojit, tak se do ní pusť, baby jedne :!k:

Ach Ivčo, Ivčo...ty se z těch srabů nedostaneš! :-D
Máš pravdu, taky bych se namýchla. Já naštěstí bydlím u našich, a jelikož mám mít klid na lůžku, tak vidím tchýni tak jednou za dva měsíce, ona k nám nechodí - naštěstí. Jinak s jakýmkoliv problémem co mám se svěřuju mamce - tchýni pouze oznamuju jen co se děje, aby měla přehled. Jediné co jsem se ji ptala bylo, když jsem někdy ve 24. týdnu krvácela, ale to jsem volala i mamce...protože jsem byla vyhukaná co se děje...stejně mi neporadila, protože ona měla všechny tři těhotenství bezproblémové a to ještě před sto lety (kecám - tak starého chlapa nemám). :-D
Ty to máš o to horší, že bydlíš ve stejném baráku...my když kupovali byt, tak jsem říkala...hooodně daleko od nich (od ní), aby mi přítel nemohl nic vyčítat, tak i od našich. Takže bydlíme přesně na půl cesty...máme to stejně tam i tam.

In reply to by Romanca

ahojky, můj názor byl taky co nejdál, bohužel to jinak nejde řešit, ale fakt mě nas... Jenže je to manželova máma, tak se snažím s ní vycházet, ač je to někdy fakt těžký. Třeba dneska mi říká, že říkala své známé - cituji "čekáME holčičku", jak kdyby jí čekala ona s námi... Fakt chci mít vztah akorát se svým manželem a ne s ní....

In reply to by ivca.konik

Já tě chápu, taky by mě to naštavalo a fest...mimochodem, my máme ještě postýlku pod její (tchýninou) postelý a taky nenatřenou...jenže to máš o to těžší, že ji máš tak blízko. Já mám te´d tu výhodu, že nemůžu nikam chodit, takže ani za ni a můžu říct, že mě opravdu stačí ta návštěva jednou za dva měsíce! Ne že by byla špatná, ale moje mamka to není. Moji by třeba nenapadlo mi dávat po mě oblečení...tak ona hned co jsem ji řekla že bude babka vytáhla všechny ty věci co nosil Bob - přítel před pětatřiceti lety a velice mi je cpe...poletí do popelnice!
Dnes minapříklad napsala, kdy se stavím! Tak kurňa ví, že musím do konce 36. týdne ležet a bude otravovat!

In reply to by Romanca

Tak to taky nechápu s těma věcma, proč to jako schovávají třeba 30 let, asi by to taky letělo. Ale třeba moje mamka mi nabízela zavinovačky po nás, což jsem si taky klepala na čelo, proč to ještě má doma:)
A s tou návštěvou bych jí to vysvětlila, jestli chce mít zdravý vnouče, tak ať neprudí.....

In reply to by ivca.konik

Já na ni prdím, až příjdu tak příjdu. Ale ty věci mě dorazily...že má postýlku chápu...je dobrá a má novou matraci. Mrzí mě, že třeba po nás už není a není ani stolička na sezení. Ale nechápu ty dupačky atd. Jednou to obleču, vyfotím a pak řeknu, že to Naty nemá ráda a letí to...

In reply to by Romanca

Já bych jí to asi řekla rovnou, páč jako několik let starý věci, který byly uložený bůhvíkde, no nevím, jestli bych to použila.... Já je chápu, mají k tomu sentimentální vztah, ale jelikož je jiná doba, tak by mohly chápat, že svět se hnul a jsou jiný věci a lepší, lépe pratelný, oblékatelný....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak na to koukám, že to máš tak trochu podobný, ale teda hustší:) ta moje svokra má navíc pocit, že jsem jí Pepíčka ukradla, je to jedináček a ona nemůže přenést přes srdce, že není jediná žena jeho života a taky, že jsem jí neadoptovala já jako náhradní mámu, jenže já mám svojí mamku ráda a nehodlám ji měnit za nikoho!!!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

přesně jsi uhodila hřebíček na hlavičku - tu mojí taky štve, že s ní nevysedávám a nepomlouvám manžela, popř. jí nepodporuju v jejím tažení za nějakou věc, kterou si vůči němu umínila.... ale my si svoje problémy řešíme mezi sebou a já to neprobírám ani se svojí mamkou... max. s kámoškama nebo tu:)

Hm, tchýně jsou kapitola sama pro sebe. Ale chápu tě. Máš dobré, že manžel drží při tobě (což bych řekla, že se o tom mém říct nedá), bydlíme ve vedlejším domě a máme teď krapet dusno, páč jsme nechali dělat fotky pupíku a nějak nechci, by jí je posílal, pač se ke mně taky nechovala OK a já nejsem v některých věcech vůbec splachovací, takže nevím, proč bych jí měla takové intimní věci ukazovat. (no ukázat možná,ale posílat na mejl, by se tím někde chlubila, fakt nee) a taky s ní nechci nic probírat,prostě není člověk, kterému se já hodlám svěřovat, buď ráda,že máš vlastní mamku, já už tu moji bohužel 8,5 let nemám a chybí mi strašně moc, s otcem se nebavím, takže vcelku o ničem, na vykecání mám sestřenku a asi 2 kámošky, ale díky za ty dary :)

jo-ty tchýně-já jsem ráda,že bydlíme sami a s tchýní jsme přerušili kontakty asi před rokem a půl,protože se mezi nás míchala a vadilo jí,že jsme se vzali,když jsme odjeli na dovču,tak šla k našim a barvitě jim líčila,jak mě její syn týrá,bije a nedá mi najíst.Naši z toho byli na pepku,bo tato paní byla velmi přesvědčivá,prostě dělala vše pro to,aby nás od sebe dostala.Skončilo to i u správní komise,protože jsme ji chtěli údajně zamordovat-takže chodila denodenně na policajty dávat na nás trestní oznámení.To už se manža nakrknul a vzali jsme si právníka.Sice nás to něco stálo,ale dostala po capkách a od té doby máme jakž takž klid.Mimčo ale nikdy neuvidí a já ji též v životě vidět nechci.To,co provedla,se nedá vzít zpátky a zapomenout.
Takže věř,že vím,co tchýně dokáží.Ještě,že jsou moji rodiče normální.

Ahoj Ivčo.. no..tak Ti povím, že celkem síla.. ještě, že jste si to s manžou vyříkali... já teda naštěstí s přítelovou mamkou žádný problém nemám a když se vyskytne nějaký menší nebo větší problém, tak ji usměrňuje přítel, za což jsem mu vděčná.. občas vážně nevím, co bych ji řekla.. jinak s těmi intimnostmi a problémy v těhu si taky raději popovídám s mojí mamkou.. ne že by přítelova mamka nebyla fajn nebo by se s ní o tom nedalo mluvit, ale je o dost starší- bude jí šedesát... takže raději s mamkou, příjde mi to i přirozenější.. ale jinak opravdu klobouk dolů, že jsi se nevytočila..já s mou povahou bych to asi nevydržela..
A co jinak? Jak jsi na tom?? Výbavička hotová??

In reply to by terezka.milacek

No já jsem se trochu vytočila, ale zase na druhou stranu, co si tím pomůžu, že? ;) Navíc jako náhradní mámu nepotřebuju, mám tu svojí a to je nejhodnější ženská pod sluncem, až mě s tím někdy štve....
Výbavička hotová až na tu postýlku (hi hi), no a po dnešní kontrole to stejně vypadá s porodem ještě na dlouho, takže není moc co řešit:) A jak u Tebe?

In reply to by ivca.konik

No..to je fakt..nepomůžeš si tím nijak..já jsem ovšem od přírody a po tatínkovi cholerik..takže tak... no...výbavička téměř hotová, jen mi chybí pár dupaček a ještě nějaké oblečeníčko a pár drobností... ale ještě mám čas, zítra začínám 32.tt ..ale do konce roku to chci mít všechno pod střechou...a za týden se chystám prát..ať nemusím po novém roce stresovat...o kočárek už se hezky přerážíme na chodbě a nemůžeme se dočkat.. no..první potomek!! :)

In reply to by terezka.milacek

Teri, my taky čekáme prvního potomka, holčičku, navíc z manželovy strany je to první vnouče, tak mám pocit, že budu mít v bytě tchýni pečenou vařenou, ale to fakt nechci, její rady fakt nepotřebuju... No ale zase dokážu pochopit, že to prožívá.... Já jsem nervózní, že nevím, do čeho jdu, ale děsně se těším a zároveň mě trošku mrzí, že to těhu už skoro končí....

In reply to by ivca.konik

Jj, chápu.. mám podobné obavy... nevíš, co bude, je to něco nového na co se člověk nemůže připravit... nejhorší je, že tomu člověku nevysvětlíš, že na určité věci musíš přijít sama a to, co zabíralo na její děti namusí zabírat na děti Tvoje.. a je to pořád dokola, protože ten člověk to neslyší a furt si mele svou.. vzpomínám si, jak mi taťka vyprávěl, že bylo až k nevydržení s babičkou- každý den byla u nás, a tak taťka když jel kolem autobusem a viděl tam její auto, tak ani nevystoupil z autobusu, jel dál a čekal, až babička odjede... bylo to naopak... ale dovedu si to představit i ve Tvém případě.. br...a babičce to kecání do všeho zůstalo dodnes... a jsem zvědavá, jaká bude, až se malý narodí.. už teď mě neustále "shazuje", že jsem moc přibrala, přitom jsem přibrala zatím 7,5 kilo (32.tt), že nechápe, jak se můžu v těhotenství oblékat do svetříků, které mi zvýrazňují pupík... a proč nemám ve výbavičce takové ty hrozné košilky, co se musí zavazovat... no.. občas, ač mám babi strašně moc ráda, mi připadá jako tchýně.. ale zase mezi náma je to prd proti tomu, co tady s holkama popisujete, možná je to i tím velkým věkovým rozdílem, tzv. generační spory..a mám štěstí v tom, že ji hodně usměrňuje moje mamka... za čož jsem ji vděčná..

In reply to by terezka.milacek

Terezko, někdy je to síla s jakýmkoliv člověkem, kterému je o víc než deset let víc a nejlepší, že poslouchám i rady od mladší sestry, která si uhnala potomka o rok a půl dřív než já:) Lepší rovnou tyhle lidi poslat do patřičných mezí a kašlat na to.... doufám, že ustojím jejich rozmazlování, já totiž nechci mít z dítěte fracka, co si neváží věcí, navíc tchýně je ten typ, že např. přijede ségra s malou, jde k nám nahoru, malá začne řvát, páč jí zrovna nechceme dovolit nějakou zakázanou vychytávku a ona dole NAHLAS říká svému psovi" "co to tam tý Šárince dělají, to jí tam řežou"? Takže předpokládám, že naše malá si broukne a ona bude alarmovat sociálku, že jí týráme....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky