poradí mi někdo?prosím!

03.12.2008

ahoj holky,potřebovala bych poradit našemu Pepíčkovi je 5 měsíců a přetočil se mi zatím jen 4x,je to normální,nebo je to málo?nevím jestli neděláme něco špatně,nemáte nějaký fígl,jak ho to naučit,na hračky nereaguje,je to hroznej lenoch,ty chlapi!

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky!!!Já se pokusím ti trošičku poradit.Malý se narodil už v 37.týdnu,takže jsme museli chodit chvíli na pohybové rehabilitace,syn nebyl líný,ale zkrátka jsme dle předčasnému porodu museli. Syn ale silně zvracel,třeba i dvě hodiny po jídle,takže jsme byli limitováni pohybem,na bříšku to bylo do 5 vteřin. Ale na rehabilitacích jsme zkrátka museli i přes zvracení. Učili nás to tak,že jsem Páťu položila na bok,já jsem si k němu taky lehla na bok,čelem,povídala,pak jsem mu dala nožku přes nožku a pomalu se překulil,potom je dobré,i když jak píšeš,že nereaguje na hračky,tak i tak hračky používat,třeba rolničku a cinkat a cinkat,mu se to určitě zalíbí a třeba po jednom dni se bude snažit za ní jít,uvidíš!!! :a: :a:

In reply to by kockral

no ja je teda ze me se mala nerodila jeste driv nez tobe ( 36+0) a nic sem s ni nedelala ... vsechno dela sama a jeste driv nez by mela... ted ji je 10 mesicu a uz mi davno chodi.... ;) neni to ani o tom jestli je dite v terminu nebo ne ale spi je to invididualni... jako kolem toho 5 mesice ze se jeste moc neoretaci tak to neni tragedie jako kdyby to bylo v 8 mesici.... :) ale jak radis cvicit a pujde to .. ;)

In reply to by Johanka a Rozinka

ahoj holky já se přidávám do diskuze,i já rodila 36+0,sice jsme měli 3,5kg a 54cm,ale potíže jsme měli s dýcháním a tak jsme skončili na 14dni v inkubátoru,po příchodu domů nás hned poslali na rehabku,jako nedonošenci chodí všichni i jen prevetivně mě bylo řečeno,dali nám cvičit vojtu,malej u toho děsně ječel,ale příšerně,navíc místo,aby jsme začali stimulací atd. hned na nás najela s takovýma cvikama,že jsem z toho byla hotová,jednak jsem to nezvládala a druhak jsme tam měli jít až po 14dnech na kontrolu já ani nevěděla zda to dělám dobře malej si vyřval pupeční kýlu a pak i tříselnou.....tu nám teď akutně odstranili jelikož nešla zastrčit zpět jsme cca měsíc po operaci,po operaci jsme byli objednání a zase ho tam mučila ten řval jak bejk já jí říkám ,že je po operaci ani stehy nemá ještě venku nic naplat..pak jsem šla na kontrolu doktor na chirurgii se zděsil,že má mít min.měsíc klid na hojení,když jsem jí to říkala dala si najednou říct a začali jsme jen tak lážo plážo pomaloučku polehoučku pár stimulacema asi se cítila vina za tu kýlu jelikož jsem jí to naznačila,že mi to tak řekli na chirurgii...dneska jsme byli opět a najednou to jde vše pomalu a dvakrát za týden asi si člověk nesmí nechat nic líbit ani u doktora-kterým já důvěřuju a myslím,že dělají co mají-krom mého pediatra tedy,to je děs,máme diagnostikovanou hypotonii-svalovou ochablost tak cvičit musíme i když nevím moc pokrok od cvičení nevidím spíš mě přijde,že to jde nějak samo a on sám se snaží....ale věřím,že vše doženem a bude to ok....Johanko oni ti kluci jsou pěkně líní a se vším se i hůř perou,snadno se vzdávají proto i když se narodí mimi ,které je na tom špatně vždycky z toho líp vybruslí holka než kluk,máš štěstí,že jste holky a ještě tak šikovné.....,každopádně kdybys rodila tady na rehabku tě pošlou už jen z prevence a na neurologii taky

In reply to by michirigi

Ahojky!!!Tak jsi taky přidala pěkný příběh,ti povím.Já jsem si taky říkala,že rehabilitační sestra asi nevidí,nebo co. Začala hned s malým tak hýbat,že se hned úplně zblil,řval,no hrůza,spíš mi to připadalo jako mučení. Jak píšeš,v dnešní době si nesmí nikdo nic nechat líbit. :n: Mi se stal taky příšerný příběh s dětskou doktorkou. Malý mi začal zvracet,jakmile jsme přešli na příkrmy a umělé mlíčko (5.měsíc).Zvracel mi prostě všechno a do dna.Byla to hrůza,krmila jsem ho vždycky na dvakrát. Rok jsme s tím chodili k doktorce,ať s tím něco dělá,ta nás jen posílala do nemocnice,že zkrátka,když to do něho nedostanu a nebude přibývat,tak že půjde na kapáky.Byl to hrozný rok,malý se trápil,já jsem byla už tak akorát na psychinu. Nakonec to dopadlo tak,že naše doktorka měla dovču,tak jsme šli s chřipkou k zástupu. Doktorka,která naši zastupovala,zjistila Páťovi cystu na horním patře,která tam prý musela být dlouho a díky které tak dlouho zvracel,za týden jsme ji šli odoperovat.Bohužel se to už nespravilo,dodnes má Patriček strašný strach z jakéhokoliv jídla,natáhne i z čokolády a to jen kvůli jedné .....,která ho ani neprohlídla a aby měla klid,tak nám hrozila jen nemocnicí. :a:

In reply to by michirigi

jee ty vole tak to bych se na tu vojtovku vys..... jinak at je malej co nejdriv v pohode... Jo a mas pravdu ze ty kluci sou takovy lenosi ( vidim to u tety - ta ma kluka taky driv narozenyho a to je lenoch lenochu)... jinak na neurologii sme byly hned jak mala se narodila(teda ten 5 dne) a mozecek ma v poradku :)

In reply to by Johanka a Rozinka

U nás to bylo opravdu ale jen o těch lékařích.Taky se nám to vůbec nelíbilo,ale hned,jak jsme šli k naší dětské doktorce,tak nám nakázala chodit na rehabilitace.Všehovšudy jsme tam byli třikrát,potřetí nás totiž chytly nervy,protože malý zvracel na bříšku a sestra tam s ním dělala takové věci,že se pozvracel hned zezačátku a tím pádem byl potom celou rehabilitaci uplakaný a hladový.Sestru jsme seřvali,že malému to akorát tak maximálně škodí a už jsme se tam neukázali.Nevím,co to mají za pravidlo,doktorka říkala,že to tak mají všechna dřív narozená miminka.Ale jak ty píšeš,že vy jste nikde nechodili,tak mám sto chutí jít seřvat naší doktorku. Jen jsem chtěla poradit,jak nás přetáčení učila sestra,jinak jsem taky zastáncem toho názoru,že každé mimi je jedinečné,jedno chodí dřív než sedí,druhé naopak,nejsme přece roboti,že? Tak ty jsi rodila už v 36.týdnu? A jak byla malá velká? Můj byl jenom 44 cm a 2,26 kg,ale ono to bylo tím,že jsem byla celé těhotenství silně chudokrevná,stále mi hrozili nemocnicí. A byli jste na dětském,nebo v inkubátoru? Víš,ptám se,protože mám už z toho strach,zažila jsem si své a mám šílené noční můry,že zas porodím dřív a že budu muset být zas na šestinedělí sama a pak čtrnáct dní na dětském,kde jsem každý den mohla vidět mého Paťulku jen na půl hodiny,vůbec mě k němu nepouštěli,prý potřebuje spát,místo kojení mu cpali láhev,ať se co nejrychleji napapá a to jsem měla mlíka pro tři mimča.Jen jsem jim stále odevzdávala odstříkané flašky.Celých čtrnáct dnů,co jsme nemohli být spolu jsem probrečela,dodnes to mám zažrané v hlavě a nemůžu se toho zbavit :r: :r: :r: . Tak doufám,že mě potěšíš,že to není pokaždé tak. A promiň za tak dlouhou odpověď,ale potřebuju pokecat s někým,kdo taky rodil dříve. :a:

In reply to by kockral

Jako promin ale ta vase dr. je naka divna ne?? dyt 38tt je uz normalne v ternimu... nedonosenost se pocita do 37+6 ... no ale to je fuk.. jojo ja rodila teda v 36+5 (nevedili presne podle ms kdy sem otehu - mela sem to slozitejsi ( 1 rok sem brala HA v tahu abych nemela ovulaci a tim i ms a pak sem musela po roce jeden mesic vynechat - zejo a to sem prej nemela mit ovulaci aspon 3 mesice.. no dostala sem na 2 dny neco jako ms - teda pokud se to tomu da tak rict.... :s: a nejak se stalo ze sem otehotnela) tak ale k porodu : byla sem vzata cisarem protoze mala byla prdeli napred , ja se neotvirala , navic mam epilepsii,a astma a jeste uzkou panev (vybrala sem vsechno co sem mohla) , no a jak mi malou vytahli tak jak sem mela kontrakce po 2 min a moc je necitila tak sem je i spatne rozdychavala a mala byla lehce pridusena :) ale nic hroznyho, i srdecni cinnost mela slabsi ale behem 3 min vse v poradku :) no tak svym vyvojem odpovidala na 36+0 (takze sem vlastne rodila ve 36+0 ) jinak vazila 2370g a merila uzasnych 44cm :s: dali ji do inkubatoru a na detskou jipku... ja byla 3 dny na popodonim ale po 10 hodinach sem uz jela za malou na voziku na jipku (driv sem nemohla kvuli epiduralu) hden sem si ji mohla hladit a tak (samo sebou jen i inkubosi) jak sem se vracela na pokoj dali mi flasku na odstrikavani a ze mam zkouset odstrikavat mliko (aby mohla bastit z flasky od mamy :) ) a pokud se na to budu citit tak ze druhy den zkusime rano nakojit (mysleli si ze mi bude trvat dyl nez se rozjede laktace ale....) jak sem prisla na pokoj tak sem odstrikala hned z jednoho prsu 150 :) takze z obou 300:D no mlikarna hadr.... druhej den mi ji vytahli z inkubose na kojeni ze pry si muze max dat tech 30ml.... no prisala se jak dabel a behem 5 min se pomalu poustela a usinala tak teda ze ji prevazi ze asi nebude mit tolika sily na sani ze ji daj z flasky... a???? vypila kolem 55ml :D sestry cuceli a ja taky... Zkratim to :D byla v inkubosi 3 dny, me z porodnice pustili za ni po 3 dnech , 4 den byla uz na pokoji ale stala na pristrojich - spis jen jak se aklimatizuje, a 5 den uz semnou na pokoji v te jipce (a ceklai sme az trochu pribere) :) Po tydnu od porodu sme sli domu :) takze sme obe stravili v nem tyden a ja teda jako jednu noc navic nebot sem rodila prez pulnoc :D (no jo namastili si na me kapsu o 60kc ) jinak nas teda Dr. pustila domu i bez porodni vahy... rikala ze kojim o 106 mala je sikula tak at zbytecne netvrdnem v nem :) Jinak od te doby co se narodila nela nala jen rymecku - tu novorozeneckou (ma to pry kazdy dite jak se prinese z porodnice domu ) a ted nedavno jen suchy kaslik co byl za 3 dny oki :) ) jinak je zrava jak ripa :) Je ji skoro 10 mesicu uz davno chodi , sedi a proste je to sikula :) takze se neboj a pokud to doctes cely ses dobra :D ps : me Dr. vyhrozovali ze porodim driv hned jak sem otehotnela - sem malicka, hubena a navic u nas vsechny zensky rodili driv :)

In reply to by Johanka a Rozinka

Tak to jsi mě potěšila!!!Dočetla jsem to celé,jak říkám,ráda kecám s holkama,které taky rodily dřív,docela mě to uklidňuje,protože mi příjde,že jsem si zažila asi nejhorší začátky mateřství. Jo,Patriček byl taky zadečkem a měl ještě pupečník kolem krčku,prý se tak rodí jen 4 % dětí, zadečkem.Mi taky říkali,že se ani nerozkojím,že málokterá mamina potom kojí,ale taky hned druhý den mi sestry na šestinedělí lítaly pro odsávačky,nemohla jsem ani odstříkávat,jak jsem je měla plné,sestry se jen smály,že mám prsa spíš pro 4kilové mimčo,než pro takové malinké. My jsme právě v rodině měli jen ženské,které rodily alespoň čtyřkilové mimča a jen v termínu nebo dokonce přenášely.Akorát mamka od manžela říkala,že manžel se narodil maličký.Ale mi ho tak trošku vyklepali,asi tři dny před tím,než mi praskla voda,tak jsem podnikla na žádost tchýně 6-ti hodinovou jízdu autem a to po vesnických polňačkách,celou cestu jsem měla neskutečné bolesti,že jsem až myslela,že porodím někde tam.Tentokrát se všemu takovému vyhýbám,od poloviny ledna budu raději jen polehávat,odpočívat,ať se dočkám termínu!!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka