NEJEZTE MAGNEZKO

04.12.2008

Holky, pokud mate tvrdnuti briska, tak to magnezko nejezte, neni to zdrave pro deti! Vite proc se dneska rodi deti vetsi nez je normalni? vite proc jsou zpozdene porody? Proc se tolik vyvolavaji? Jsou zbrzdene prave zminovanym magneziem. Kdyz budete mit tvrdnuti briska, dejte si slunecnicova seminka, nebo kazde rano kavovou lzicku slunecnicoveho oleje, vim, ze to neni nejchutnejsi, ale je to rozhodne zdravejsi nez jist magnezko.Jsou to prirodni vitaminky.Je to nazor kazdeho, je to vec kazdeho, ale ja osobne bych ho nejedla.
Nic vam nenutim,jen pisu, co jsem slysela a myslim si, ze je na tom neco pravdy

Kliknutím vložíte smajlíky:

díka za přednášku... zlobíš se ale zbytečně... když jsem napsala v "přírodní formě" měla jsem na mysli způsob řekněme "balení" magnezia :-) jestli je v tabletě, nebo ve slunečnicovém semínku, pořád je to samozřejmě magnezium... navíc je to minerál a ne vitamín... vitamíny jsou trochu něco jiného... :-) a už záleží na člověku jakou formu doplňování zvolí... nikdo přece neřekl, že je na "chemických" tabletách ať už viamínů, nebo minerálů... něco špatného, jistě... někomu je příjemější sníst dva pomeranče a hrst slunečnicových semínek a někdo jiný zase radši polkne nějakou tu tabletu... jedno je ale jisté, v dnešní "instantní" době se bez potravinových doplňků tohoto typu někdy neobejdeme... a co se užívání magnezia v těhotenství týká... z mého pohledu :-) bez magnezia nevím jak bych dopadla... užívala jsem 3x2 tablety (to jsu tři gramy) denně až do konce těhotenství a ještě v porodnici jsem dostávala kapačku... kdybych tohle mnoužství měla pozřít denně v podobě slunečnicových semínek tak nevím... nejspíš bych nedělala nic jiného, než přežvykovala semínka a navíc bych se na ně tak za dva dny nejspíš nemohla ani podívat :-) takže za sebe říkám díky magneziu sem neporodila zbytečně předčasně a mám zdravého kluka a ne nedonošené a třeba i neduživé miminko... druhá věc je, že jsem měla pozdní gestozu (vysoký tlak šílené otoky a bílkovinu v moči) a museli mi porod vyvolat o čtrnáct dnů dřív... ale všechno dobře dopadlo, proběhlo to rychle i přes užívání magnezia (navíc moje gynekoložka, říká, že to zase tak porod neolivní... tak nevím, co doktor, to názor... )

ahojky to co píšeš je vážně blbost!Já kdybych nebrala magnézko tak se malej narodil ve 27tt brala jsem ho až někdy do 35tt ,Rodila jsem ve 37tt a malej vážil 2900 a to jsem celé těhu brala mamavit takže s tím co píšeš absolutně nesouhlasím.Magnézko je výborná věc!Rozhodně se díky němu nerodí po termínu a ani po něm ani po vitaminech se nerodí velké děti :n: :n: :n: :n: :n:

In reply to by La_cheri

Presne tak!Kdybych i ja nebrala magnezko,tak by se mi mala narodila mnohem drive!Mela sem s tim problemi uz od 20tt ,musela sem jit i na par dnu do nemocnice diky magnezku je to zdrave ditko sice narozene ve 41tt,ale ani velike a ani malinke prima vyska i vaha.Nemyslim si co se pise je pravdive.Protoze ono je v tehotenstvi vzdycky neco.Moje 4 kamosky meli vzdy neco v tehu a vzdy to bylo v poradku

Ježiš, to je nadpis, až sem se lekla :n: :!k: ...jedla sem magnezko od asi 30 tt a porodila zdravou krásnou a mnou nejvíc milovanou dcerku 8 hodin a třičtvrtě po termínu s váhou a mírou přímo tabulkovou :one:
Ono magnezko se nemá jíst od nějakého 36-37 tt těhu, ale pokud jsou problémy, může se i tato hranice překročit.
Promiň, ale to je opravdu kravina, co tu píšeš :ww:

asi nemas opravdove problemy s tvrdnutim briska, ono pokud to tvrdne max.10 denne, tak je to dobre, ale pokud vic, tak je dobre nasadit vetsi davky Mg. Nas magnezko taky zachranilo, v prvnim tehotenstvi jsem ho brala od 28 tt az do 36tt dokonce 3x2tbl a kdyz jsem byla hospitalizovana, tak i nitrozilne a nakonec jsem diky nemu porodila 5 dni pred terminem zdraveho chlapecka, vaha 3300g a 48cm a predem upozornuji, ze jsem cele tehotenstvi brala zminene vitaminy - Mamavit, Centrum atd. Ted v druhem tehotenstvi jsem magnezno brala zase, jelikoz mam velmi citlivou delohu a pomaha mi donosit miminko do konce, mam par dni pred terminem a jsem za to stastna, takze pokud ma nekdo takove problemy a lekaz mu ho predepise, tak at ho klidne bere, protoze v hrsti seminek toho Mg neni urcite dostatek na udrzeni tehotenstvi....

Přírodní vitamíny (magnézko) nebo tablety? Můj přístup - tablety a co mi chutná tak v přírodnim
(zelenina ,ovoce....) Nikdo mi totiž nezaručí že ty přírodní někdo chemicky neošetřil (třeba proti plísním, škůdcům nebo tak). :a: :hu:

já kdybych nebrala magnésko tak mi teď ten náš brouček nespiná v postýlce. Tím, že jsem ho brala a od 26tt poctivě ležela tak jsem ho donosila, sice jen do 38tt, ale to už byl plně vyvinutý ........... Na 26tt by měl málo šancí přežít a hlavně být zdravý. Magnésko jsem vysadila v 36tt. :a:

Magnesium užívat budu dokud mi doktorka neřekne,že už ho brát nemám..Kdyby to bylo něco špatného proč by mi ho minule předepsala.Když zjistila, že mám břicho jak šutr.Doktoři vědí co dělají.
Každopádně myslím, že je hromady maminek, kterým magnesko pomohlo donosit své miminko...a ne rodit např.v 25tt.Takových informací už se vypustilo do éteru a pak jsou z toho bud.maminy akorát zmatené a nevědí čemu mají věřit.

Ahoj, tak já kdybych nebrala magnezko, tak předčasně porodim, byla jsem v nemocnici a dávali mi ho v tabletách a i kapačkách, myslím, že doktoři ví, co dělaj. Rodila jsem den po termínu a Deniska měla 3 kila, takže si myslím, že to pravda není, ale taky jsem slyšela, že se rodí větší děti. Myslela jsi to dobře, ale myslím, že to je fakt kec.

In reply to by Rradunka

doktori hodne tvrdi, ze ty vetsi deti se rodi spise diky dnesnimu zivotnimu stylu nez diky vitaminum. mam kamosku a ta je na tom presne jako ty, skoro rodila a diky rychlemu prisu¨nu magneska a klidu v nemocnici a naseldni doma zatim drzi pohromade. Asi je to jen takova "vetsi zprava", ale magnezko budu brat i dal.

Tak já mám o tomhle dost velký přehled, ale tohle slyším poprvé... :n:
Moc se mi to nezdá ale nevím co je na tom pravdy tak to komentovat nebudu.
Naprostý nesmysl jsou ovšem "přírodní vitamínky" - každý vitamín má svou specifickou molekulu nezávisle na tom, jestli ho přijmete v potravě nebo jako čistý v tabletce. Takže jestli někdo sní hořčík v nějakém semínku nebo si vezme tabletu, tak to má naprosto stjený účinek a stejně to platí i u ostatních vitamínů.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

To je pravda :) Naštěstí jsou to jen některé a mě vždycky rozčílí jak někdo vitamíny v tabletkách úplně zavrhuje protože nejsou "přírodní"-jako z potravin...ale slyšela jsem že třeba E už se vyrábí i v té "přírodní" formě právě kvůli tomu vstřebávání tedy jestli to není zase jenom reklama...

Nerodí se později, já je brala až dokonce a rodila jsem ve 37tt, křečový žíly jsem taky neměla a malej měl 2,25. Ve 27tt se mi rozběhl porod a nebýt kapaček magnézka nemuselo by to dopadnout takhle dobře! Je dobře, žes to sem napsala, alespoň se dozvíš názor i ostatních. Mylsím, že kdyby jsi měla opravdu problém s tvrdnutím, byla bys za magnézko vděčná, jako mi ostatní. Podle mě ten problém nemáš, jinak bys mluvila jinak. To je můj názor.

:jawdrop: ..jedna pani povídala a ty to hned sem píšeš jak kdyby to bylo něco nebezpečnýho!!!Hořčík, který se bere v těhotenství je čistější než ten ve slunečnicovech semínkách. A děti jsou velký, protože se měmí doba, životní styl, berou se vitamíny v těhotenství - studie prokázala, že většina narozených dětí, které jsou větší jsou právě "dopovaný vitamínama Mamavit, Centrum, apod.
Já jsem obě dvě těhu brala Mg a bez něj bych porodila asi tak ve 25tt ......
Mg se jíst musí, pokud ho má těhulka nedostate.
A co se týče toho, jedna pani povídala..... to by naše děti nesměli nosit jednorázové pleny, museli by být koleny do 2 let...a já nevim co ještě, jestli ty nechceš a budeš ohrožovat sebe a malýho tak prosím, ale nepiš tu NEJEZTE Mg :n: :w:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ale je to prokázané, dostala jsem na doma tolik brožur o tom.....testovali to nějak v Thomayerovce....já sem bludy nepíšu!!!!

... a už ti někdo řekl co obsahují slunečnicová semínka???? čti: http://www.zeny.cz/magazin/zdrava-vyziva/zdrava-vyziva--slunecnicova-se… zrovna velké množství hořčíku... akorát v přírodní formě.... kde máš nějaký slušný podklad pro své tvrzení než "jedna paní povídala???" Navíc není dokázané, že užívání vitamínů v těhotenství má vliv na velikost plodu... v těhotenství stoupá potřeba hořčíku a je už jen na mamině jakou formu zvolí.... navíc magnézium podávané perorálně (tablety) nelze předávkovat.... http://www.zdravcentra.cz/cps/rde/xbcr/zc/56.pdf a dál... http://www.zdravcentra.cz/cps/rde/xbcr/zc/Prakticke-lekarenstvi-3-2007-…

Že jsou děti po vitamínech větší není nijak a ani lékařsky potvrzené je to jen nepodložená domněnka.Pídila jsem se po tom jak u lékaře tak na internetu. :a: :s:

pravda ale je že větší miminka a to ohledně porodů je v dnešní době určitě vitamínama co se berou v těhu...já je brala jen do 3,měsíce protože byl malej furt strašně...ale strašně malinkatej (říkal doktor) ale pak jsem radši přestala aby z něj nevyrost Goliáš

No já magnezium brala až od 36tt a malá se narodila 39+0 a kdyby to tak škodilo, určitě by ho tolik holek kolem nebralo, tak myslím, že je to blbost :a:

každý ať si o tom myslí, co chce. Ale je rozhodně lepší brát nějaké léky, které pomůžou miminku dorůst v bříšku a ne se předčasně narodit a mít celý život zdravotní problémy!!! Já jsem magnesko brala v prvním těhu včetně silných léků na udržení těhu, které beru i teď a mám naprosto zdravou dceru! A teď beru dokonce celkem 20 prášků denně, takových, kterým se daří chránit život mého miminka v bříšku.
Dotyčné slečně nepřeji nic zlého, ale asi by potřebovala trochu toho strachu, že mimčo přijde na svět moc brzy. Potom by neměla čas zabývat se pitomostma a vzala by zavděk vším, co pomůže její miminko zachránit

SilvieS

Já jsem náhodou zaslechla, co můj gynekolog říkal jedné těhotné o magnézku a věřím spíš jemu. A pokud vím, tak se bere jen asi do 36 tt, právě kvůli tomu, aby byl porod bez problémů. Já jsem problémy s tvrdnutím zatím neměla, teď mi tvrdne akorát večer a občas i během dne a mám v plánu mu o tom příští týden v poradně říct.

jééé tak to taky nechápu :? :? :? já ho brala a úplně v pohodě, větší děti se spíš roději po vitamínech (calibrum, mamavit . . . . ) ono nejde o to že se roději děti pozdějc, to je na doktorovi, kdy to magnezko určí vysadit, já ho vysadila ve 36tt, a v 38tt jsem rodila, 3h a malej byl na světe 3050g. Takže uplně super. Raději jistotu než pak brečet nad rozlitým mlíkem :n: :n: :n:

taky jsem to nekde cetla a myslim,ze kdysi(to bude dil)sem psala nejaka holcina taky o magnezku a jeho vlivu na mimina.Rozhodne zadna umela,,dovyziva"neni dobra jak pro mamu tak pro dite,ikdyz to nejdriv vypada,ze to pomaha,vecsinou to ma nasledky.Ale kazdy at si hleda svoje info.Dneska Vam holky ale uz predepisou takovy kraviny,ze ja bych se tim vubec neuklidnovala,ze kdyz to doktor predepise.....Ale kazdy s tim ma svoje zkusenosti,ja ovsem nemam zadne,tak hodne stesti a at vsechno klape :\x: :a:

Tak fakt jsem mimo. Já magnézko beru již druhé těhu a musím říct, že bříško je klidnější. Navíc u prvního těhu jsem těch tablet brala 12 denně, na začátku 36tt jsem přestala a malá se narodila s normální váhou i mírou a navíc jsem porodila za 4,5 hoďky od první kontrakce. Teď beru tablet 9 denně, ještě tak 2 týdny a pak jej přestanu brát. Ale kdybych jej nebrala, tak předčasně porodím. U prvního jsem ležela na udržování a tam do mě magnézia prali co se do mě vešlo. A vůbec to neškodilo, ani mě, ani mimi. Zvláštní, protože kdyby to byla pravda, tak to snad lékaři nepředepíšou, ne? Tak holky, užívejte bříšek!!! pa

Takže je lepší, když porodím v 29. týdnu nedonošené miminko, který bude mít následky z předčasnýho porodu!!! Když ho přestanu brát, otevírám se. To je ta největší kravina, jakou jsem kdy četla, pokud mě pak bude porod trvat dlouho, tak ho taky přežiju, hlavně když tam malá alespoň do 38. týdne zůstane!!!

Já také magnézko beru už druhé těhotenství (na křeče v podbříšku a lítkách) a nemám žádnou špatnou zkušenost a ani jsem nikdy neslyšela na magnézko žádnou kritiku. :n: :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

matilko, jak je to s tim magnezkem - ja beru pul pytliku rozpustneho denne. mam pak od zacatku 33tt vysadit? Pirjde mi to logicke. jdu jeste v 32tt na kontrlu, tak se snad nezapomenu zeptat. ;)

ahoj, magnesium působí právě proti tvrdnutí bříška, proti křečem, myslím, že nemáš pravdu, já ho brala při dvou těhotenstvích, při prvním, byl ještě na předpis a když mi došel, málem jsem porodila, jaké jsem měla sthy, jak jsem ho opět dostala, vše se uklidnilo..Hořčík je důležitý, zeptej se svého porodníka :h: peťula

Hmm, zkusit se může vše, ale řekni mi, jak jsi na to přišla, to jsi někde vyčetla nebo jsi v tomto směru studovaná? Magnésium samozřejmě všichni nezbytně potřebujeme a to nejen v těhotenství, když je ho nedostatek vznikají křeče, srdeční arytmie, apod. Ta dávka, která se píše na užívání doma, není nijak ohrožující a rozhodně se s ní nepředávkuješ. A že by magnésium působilo na velikost plodu .... ?
A co Ty? Tvrdne Ti břicho?
Promiň, ale s pádnějšími argumenty by Tvůj příspvěk vyzněl lépe.
Hodně štěstí :a:

In reply to by Lištička

Plne souhlasim s "listickou",ja ho brala pri kazdym tehotenstvi od zacatku do konce a deti sem mela normalni. Prvni se narodilo o ctyri tydny driv,druhe norm. a treti mi opet hrozi predcasnym porodem ikdyz ho beru.Krome toho je moc dobry proti krecim.Nevim jestli s tebou nekdo bude souhlasit,doktori vi co predepisuji.Stastne tehulkovani. ;)

In reply to by kvetule

Ja si teda taky rikam, ze kdyby bylo nejak nebezpecny, tak ho preci nebudou v takovych mirach predepisovat. Me taky hrozili predcasnym porodem, brala jsem 3x denne magnezko a porodila jsem o 9 dni zdraveho chlapecka s normalnimi mirami.

In reply to by Hvězdička blýskavá

ahoj,já tě zas trošku rozčaruju mi jsme narození na 36+0tt a s dýcháním jsme měli sakra problém-skončili jsme na nedonošencích v inkubátoru na ventilaci,přidala se žloutenka,krvácení do mozku a křeče....bohužel já ač to je třetí mimi neměla žádné potíže a injekce na podporu plic mě tedy minuly,nikdo netušil,že porodím tak brzo...nyní jsou nám skoro 4 měs. co se týče psych.vývoje je Kubík dost napřed je hodně komunikativní a vnímavej,s motorikou je na tom hůř,ale chodíme cvičit tak snad to zabere...diagnostikovali nám centrální hypotonii-svalovou ochablost....takže každé dítě je jiné a každé s tím i jinak popere....tobě přeji krásný porod a bez problémové mimi....

In reply to by kvetule

Narazila jsem na to nekde na netu uz drive, ale nebrala jsem na to ohled, pak se o tom zminila cvicitelka na kurzu a kdyz jsem se na to zeptala doktora, jen mi to odkyval.
Nikomu nic nenutim, jen pisu co jsem jako budouci mamca slysela a dostala jako radu. Brisko mi tvrdne, ale uplne minimalne, a je tady i ten fakt, ze kdyz tvrdne, tak si dam vzdy mensi hrstku slunecnic. Kazdy rano si davam lzicku slunecnicovyho oleje, a to tvrdnu ti je tak minimalni. A ani krecove zily nemam.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka