PŘÍKRMY

03.12.2008

holky potřebuju poradit s příkrmama. kdy jste začali a s čím? Adélce bude 18.12 5 měsíců.... mám už začít?jsme zatím pouze na nutrilonu.
díky moc za odpovědi

Ahoj Kačenko, začínat se má rozmixovanou (uvařenou) mrkví. Ze začátku ti toho asi moc nespapká - dokrmíš ji mlíkem. Ale brzo se chytne a spapá toho dost (a už nebudeš po zelenince dokrmovat). Ani jeden můj synátor nechtěl samotnou mrkev (ale nejdřív to zkus), tak jsem jim to vařila rovnou s bramborem - opět rozmixovat. Nedává se žádné koření a ani sůl !!!! Za to se přidává do mističky malá lžička oleje (olivového nebo slunečnicového) nebo "oříšek" másla (s másle to jede malému víc). Jeden druh se dává min. 3 dny a až potom přidej další - kdyby měla malá na něco alergickou reakci, tak ať víš po čem (a pak jí to nějakou dobu nedávej). Pokračovat můžeš (přidávat) cuketou, brokolicí, petrželkou atd. Asi po 3 týdnech jsem začala přidávat i libové masíčko :a\|: :a\|: :a\|: :a\|: :a\|: :hu: :hu: :hu: :hu: :hu: :hu:

In reply to by kacenka.03

nemyslim, že to je jenom pro kojený děti......třeba v úvodu je tohle: Pokud nekojíte a uměle živené dítě má hlad i když denně vypije 900-1000 ml mléčné výživy, je možné začít s příkrmy od ukončeného 4. měsíce.
A ty návody, co tam jsou mi přijdou i pro dítka na UM.
ale určitě to konzultuj s dr. jestli prospívá dobře, tak třeba ještě nemusíš

Ahojky, tolik už????To je strašný jak to letí.....ještě nedávno jsi měla strach, že neporodíš :s: .
Já jsem malýmu dávala od 4 měsíce - taky byl na Nutrilonu a začínala jsem přesnídávkama, banán a jablko - rozmixovaný, zeleninu rozmixovanou. Já jsem mu dělala a vařila doma, to kupovaný je hnus bez chuti a zápachu a jen to z tebe tahá prachy bo je to drahý jako prase

In reply to by kacenka.03

Mě Míša taky ještě moc neseděl, ale já ho nechala v autosedačce, dala jsem přes něj ručník nebo plenu aby ji neza.ral a krmia jsem...ze začátku to bude boj, než si zvykne na lžičku, ale nebuj a zkoušej a uvidíš, že zachvilku ti nebude chtít nutrilon ale knedlo vepřo zelo :00: :s: :c:

In reply to by kettynka

no jen aby....ti rikam,nejvetsi strach mam z toho jak ji donutim aby otevrela pusu a hur,aby to spolkla :s: delej, prozrad tajemstvi...jak jsi to udelala?a hlavne...jak dlouho vam trvalo nez jste se to naucili? a jak casto ty prikrmy davat?

In reply to by kacenka.03

jo tak já nemám fígl, malej je nanažranej a sní mi všechno a problémy jsem s tím neměla....chvilku mu trvalo, než si zvykl na kousky, ale to bylo tak 14 dní a dneska už je to v pohodě. Dej jí přesnídávku, ta jí nic neudělá a jde snadno spolknout...uvidíš, že tě sama překvapí jak jí to bude šmakovat a ty nebudeš stíhat krmit :s:

ahojky kacenko.........ja plne kojim a prikrm se ma dat az od ukonceneho 6.mes.ale nevim jak kdyz je mimi na umele.....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka