trochu odjinud... LASAGNE...

03.12.2008

ahojky, tak vím, že tu řešíte a hlavně že máte jiné starosti... ale potřebuju rychle poradit... lasagne... musím je předvařovat, nebo ne? díky za odpověď na tuhle blbinu!! díky díky :oci:

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, tak ja si myslim, ze umim velmi dobre lasagne. Kupuju ty co se nijak nepredvaruji, je to napsane na krabicce. Na panvicce s dostatkem oleje osmahnu na drobno nakrajenou cibulku s paprikou nebo mrkvi, pak pridam mlete veprove+ koreni. Osmahnu, pak pridam nakrajena rajcata+krajena rajcata z plechovky, oni maji hodne te rajcatove stavy, ta je dulezita + 2 lzice kecupu, hodne lisovaneho cesneku, pepr a sul. Jen co se maso zatahne, odstavim z plamene. Do lehce vymazaneho pekacku olejem, dam na spod smes masa, pak lasagne {neprekryvat} a na to bilou specialni omacku na lasagne {normalne k dosani v Tescu}, tou bilou omackou nesetrete, ona se dost vypece, takze cim, vic tim lip. No a na to znovu maso, lasagne a bila omacka navrch. Zasypat strouhanym parmezanem nebo staci cihla, ale zase syrem nesetrete. V troube 30 min. Bez te bile omacky to nejde, byli by suche. Tak dobrou chut.

In reply to by Rendulik

Pipinko tak vzhledem k tomu, že mě to učil ital tak by ti mohli chutnat :s: Táááákže ve velkém hrnci so osmážím na olivovém oleji do sklovata cibulku na drobno nasekaný česnek a mleté hovězí a vepřové maso. Opepřím, trošku mleté čili papričky a soli. Zaliju rajčatovým pyrém koupeným v tescu je to taková ta sklínka velká je na ní vyfocená bazalka a mleté maso a špagety a v krabičkách koupíš také ochucené rajčatové pyré to tam dej taky asi dvě krabičky. Budeš vysmažovat. Až se ti to začne přismažovat přidáš pul litru vody a nastrouháš na směs jednu mrkev na drobno....že je směs hotová poznáš tím, že jídlo ztratí svou kyselost vař alespon hodinu a pul. Poté nasekej bazalku, čerstvou koupíš v tescu a zasypej troškou parmezánu. Zvláš v hrnci si udělej bešamel, to je ta bílá omáčka. Na másle osmaž asi tak pět lžic hladké mouky, ale ne do hněda jen pár sekund musí to být bílé a zalij to mlíkem, pořádně metličkou našlehej at tam nemáš hrudky a osol. Až ti to lehce zhoustne odstav. Musíš toho mít tak z pul litru mlíka. Pekáček si vymaž máslem a dej jednu vrstvu lazaní já je na chvíli namočím do vroucí vody a potom je vytahuju vždy je vařím jen po jednom at se nelepí k sobě. Potřu je bešamelem, posypu parmezánem, na ten dám masovou směs, zase bešamel a tak pokračuju dokud nemám pekáček plnej a končím bešamelem a na horu hustě parmezánu. :a\|: Pak je upeč, to poznáš budeš je mít do zlatova:-) Mnam já je čuuuu...mám směs doma, já si toho udělám víc a dám si směs nsamrazit...ale lasagne ne-e ty dělám čerstvé:-) Taaak dobrou chut

:a\|: kdyz uz tady resit lasagne,ja je miluju,ale doma jsem je nikdy nedelala,chtela bych to zkusit,poradite nejaky dobry,rychly receptik na lasagne?Dekuju.

lasagne se nepředvařují-měly by se ti uvařit v té omáčce, kterou je prokládáš. já je jednou předvařila a ono je potom celé z toho hrnce nemůžeš dostat, tak se hodně potrhají a jsou z toho nudle :-)

jak které, mělo by to být napsané na krabičce. Kdybys je nevařila před pečením, tak nedávej jako poslední vrstvu lasagne, ty jsou pak tvrdé a suché...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky