V čem spí mimi?

03.12.2008

Ahoj! Mám další dotaz ...nevím, v čem dávat spát malého? Jsem ze všeho vykulená, jak to máte vy? Já jsem si koupila přenosný koš a rychlozavinovačku - může v ní spát (nebo se má ještě přikrýt dekou)? Možná to je hloupý dotaz, ale až donedávna jsem chodila do práce, takže jsem nestihla žádný předporodní kurz a čekám první mimi.... Máme i postýlku s peřinkama, ale to myslím využijeme až později...Jak to budete dělat vy? Nebo pokud už máte někdo doma dítko, jak jste to dělaly? Díky moc za radu!!! :)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj holky, máme skoro 3 měsíčního chlapečka, spinká v postýlce vedle postele.V posteli jsme ho měli párkrát a celou noc jsem nespala, pořád jsem ho hledala, jestli jsme ho nezalehli. Má oblečené tričko, ponožky,na tom overálek, aby ho nic netlačilo, je v rychlozavinovačce a přikrytej 4 vrstvama tenké deky, kterou mám zastrčenou pod matraci. Dávám ho dolů do postýlky, protože rád cestuje, tak aby se nám nezahrabal a neudusil. Po koupání dávám ještě spací pytel, aby se nenachladil. Máme cca 22°C. Peřinku ani polštář do roka nedoporučují - miminko nemá termoregulaci a peřina je moc teplá a mohl by se pod ní zadusit. Tohle se nám osvědčilo. Holky a těšte se, je to strašně krásné, mít to zlatíčko doma :c:

In reply to by amalka66

Naopak, já si nedovedu představit, že by měl spinkat bez zavinovačky, protože se pořád sám budil, jak sebou cukal.Je hodně živý, ten náš poklad, zakže jsem ho ze začátku musela ještě vázat plinkou (ukazovali to v sama doma), aby měl ručičky u tělíčka. Bylo to pro mě strašné, ale malej si lebedil a konečně se vyspinkal.Teď mu je zavinovačka tak tak, takže musím vymyslet náhradní řešení - nemá rá kolem sebe moc prostoru. Asi si chce připadat pořád jak v bříšku :||): . Ale uvidíš sama, co vám bude vyhovovat. :a:

In reply to by Romanca

Máš pravdu, já jsem byla přesvědčená, že bude spinkat s námi v posteli. Ale je to takhle pro nás lepší, v klidu spíme, malej taky, a dokonce už v noci jenom nakojím , dám ho brknout, položím do postýlky, pohladím, dám dudlík a i když je vzhůru, tak za chvilku spinká. Ovšem začátky byly horší, ale to k tomu patří. :cc):

Já mám nakoupené overaly na spaní. Chci dávat dítko do postýlky pod peřinku od začátku...a´t si zvyká, máme postel jen 140 cm širokou, tak bychom se asi nevyspaly ani jeden. Ale možná mu budu ještě dávat zavinovačku...protože mimča mají často tiky ručkama a lekají se toho, prý je to tak lepší. Tak uvidím jak to bude. Možná to dopadne tak, že se tatínek vystěhuje na karimatku na do spacáku a my se budeme rostahovat v posteli. Fakt nevím. Jinak já taky nechodila na žádný předporodní kurz, sice jsem doma už půl roku, ale od 20. týdne jsem na rizikovém, takže jsem nikam nemohla.

In reply to by Romanca

uvidíme, jak co bude malému vyhovovat, třeba bude chtít být jen pod peřinkou... ty overaly mi taky přijdou jako nejlepší řešení. Pořád se bojím, aby pak nebyl přehřátý nebo naopak zmrzlý. Snad to i bez těch kurzů zvládneme! :) A náš tatínek možná pomaže spát do obýváku, aby se vyspal do práce! :)

In reply to by amalka66

Ahoj :-) další komentář ode mě :-). Kámoška má teď miminko měsíc a nechává ho spát v zavinovačce, kterou překryje tenkou dekou. Nemá rychlo zavinovačku ale takovou tu šněrovaní. Já si ji teď taky koupila, protože mi..snacha??? no manželka manželovýho bratra :-))) říkala, že ty sucháče na rychlozavinovačce špatně držej... Jo a pak k tomu jak půjde tatínek do obýváku - to teda taky plánujeme, pokud to bude neúnosný, ale kdesi jsem četla, že má raději zůstat v místnosti, aby se lépe tvořilo a upevnilo pouto mezi ním a dítětem...tak nevím :-)

In reply to by Leuš

Můžu potvrdit. Manžel spí s námi a o víkendu k malému vstává automaticky on, přebalí a dá mi ho na kojení. Teď o víkendu se staral o malého sám (já jsem byla nemocná, takže jsem jen kojila) a je to super v tom, že aspoň vidí, že když hlídá toho našeho lumpíka, tak nic nestihne, protože vyžaduje neustálou pozornost, jinak brečí. A v pondělí přišel z práce s tím, že bude k malýmu vstávat v noci i v týdnu, že jinak si ho vůbec neužije, když je celý den v práci. Prostě i když to byl pro něj náročný víkend, tak se mu to tak zalíbilo, že mu to teď chybí :c:

In reply to by Leuš

Snacha jsi ty pro matku tvého manžela. Manželka bratra je tvoje švagrová. Rychlozavinovačky mám tři - dokonce všechny zděděné a zatím drží dobře. Ale mám i jednu na normální zavazování - a líbí se mi moc. S tím spaním by to tak asi mělo být, aby tatínek tam byl taky...je to fakt lepší kvůli poutu, i když se asi moc nevyspí. Mám třeba kámošku, která to tak udělala, že šel muž po porodu spát jinam a dítě má rok a půl a chlap stále spí jinde...trochu divné....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka