Tak tu máme třetího...

03.12.2008

Ahoj dámy :-)
Tak zase mohutně přispívám k našim diskuzím, protože jsem zůstala doma a snažim se přinutit se ležet v posteli. Včera jsem psala jak jsem vysklila plavání a divně jsem se motala, k tomu mi pak začaly brnět ruce, usnula jsem a vzbudila jsem se zpocená a s tvrdym břuchem. Takže jsem se rozhodla, že mi dnešní přednáška o komparativních ekonomických systémech :-) může klidně vlézt na záda a jediný co mě vytáhne z baráku bude asi sraz s kámoškou, co přijela na týden z Londýna :-). Jak se máte vy? Předpokládám, že mé stavy k těhotenství prostě patří, ale zajímalo by mě jestli třeba jste brnění rukou konzultovaly s doktorem, jestli je to fakt normální...nemám bílkovinu v moči a tlak mám stabilně nízkej...
Jinak mě taky dost zajímá co asi dělá hvězdička, když jsem tu slyšela takové zvěsti! Halo halo, jsi tu?? :\x:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj kočky.
Tak vidím, že se hvězdička jen odmlčela a ještě nám nerodí. :-D
Leuš mě taky teď nějak tvrdne břicho a to jsem si říkala, že to blbé magnezko co už chlastám pátý měsíc vysadím. Tak asi ne. Je to takový divný pocit. Nevím jestli už se něco děje před porodem (páč jsem se vykašlala na striktní dodržování klidového režimu), že by už to jako mělo být nebo co. Nebo už malá nemá moc místa a tak se jen protahuje a natahuje mi dělohu do všech stran je to prostě divné. A to nemluvím o tom, že asi musela sestoupit, protože mám takové divné tlaky na močák i pipinu. Když čůrám, tak už jsem úplně vyčůraná a pořád se mi jako by chtělo. A pipka mě teda bolí zevnitř, jakoby pochva z druhé strany ne od vchodu (nevím jestli to chápete jak to myslím). Takže jsem si řekla, že už teda příští týden sbalím tu tašku - to budu v 36. týdnu, tak co kdyby náhodou.

In reply to by Romanca

No vidíš, dyť já už čtrnáct dní nevzala ani jedno magnézium a dva dny ani jedno kalcium...to se pak můžu klidně divit...že mi tvrdne děloha.. Jinak to co popisuješ - tu bolest - nevím jestli jsem to dobře pochopila, ale mám to taky, je to takový píchání, řekla bych někde v místech, kde mám hrdlo děložní nebo tak něco.. Matyáš je stále hlavou nahoru, nesestoupil nikam, ale i přes to mi nožičkama pořádně masíruje všechno to, co tam dole mám :-)

In reply to by Romanca

Holky, já mám úplně stejný pocity. Tlačí mě břicho, i když beru magnézko, píchá mě v pipce ... a taky je mi furt blbě od žaludku. Jsem 31+4 a doktor mi na poslední kontrole, že to musím vydržet ještě 3 týdny, tak se snažím. Ale připadá mi, že mám to břicho nějaký malý, kde to dítě jako je? :s: PS: Zdravím Leuš, se kterou chodím na kurz na Bulovku :a:

Ahoj Leuš, jsem tady :a: a zatím ještě vcelku. Ale kdoví, jak dlouho ještě, dneska jsem totiž přišla na to, že mi doktor na páteční poradně napsal Gynipral už jen na týden a ne na dva jako obvykle, tak jsem tam volala a prý už to mám brát ne co 4 hodiny, ale co 8 a pomalu vysadit, tak jsem zvědavá, co bude následovat. Třeba příští týden porodíme :||): Malý se totiž krásně sesunul dolů a mám pocit, že mi upadne spodek, jaká je to bolest. Ale aspoň do toho příštího čtvrtku, kdy končíme 36 tt bych chtěla vydržet.
Jinak brnění rukou může být i z toho nízkého tlaku, taky se mi to občas stává. Ale pokud ležíš na zádech, tak je to z toho důvodu, že ti děloha tlačí na dutou žílu a tím pádem není možný takový přívod krve do těla jako normálně, proto se ti může dělat na zádech špatně nebo přijde to brnění... raději tedy na zádech moc nelehávej.
A jak se jinak holky všechny máte? A co mimísci, řádí, nebo na ně taky doléhá to ospalé počasí jako na nás? Malý se mi nějak nechce hýbat, jenom se tam občas pohne nebo si protáhne nožky, ale nic moc pohyb...

toto jsem našla na netu:
tak když to vyzkoušíš třeba to zabere, doktorovi bych se asi zmínila

věřím, že se jen tak s nějakou odpovědí nespokojíte. Problém je v tom, že ta potíž, kterou popisujete, se občas u nastávajících maminek vyskytuje. Ještě jsem ale neslyšela žádnou radu, která by 100% pomohla. Vitamín B je jednou z rad, která se maminkám dává. Dále mírné masáže rukou, sprchování teplou a studenou vodou (střídavě) a cvičení prsty i zápěstím. Ještě jsem neslyšela, že by někdo přišel na něco, co by v tomto případě opravdu přineslo dokonalou úlevu. některé ze jmenovaných procedúr mohou ulevit. Po porodu by obtíže měly postupně vymizet samy.

Přeji Vám hodně trpělivosti

In reply to by Kača78

Díky moc za odpověď. Každopádně jsem klidná že to je normální :-). Já jsem si to teda myslela, ale když má člověk čas přemýšlet, tak často řeší i věci, které si to zase tak moc nezaslouží. No na poradně jim o tom každopádně řeknu... Hvězdičko to jsem ráda, že jsi tu. Všechny už toho máme asi plný zuby, když nás bolí zááda, motáme se a tak...každá by už chtěla mít za sebou porod a hlavně držet to svoje děťátko v náručí...na to já se strašně těším...ale zase představa, že by se mělo narodit příliš brzo člověka děsí. Já pořád ale čtu jak jsou porody ve 35 týdnu normální takže není čeho se bát...Každopádně Ti ale přeju, aby tam mimísek vydržel co nejdýl a mohl se pořádně připravit na příchod na svět :-). Ale třeba je tak dobrej, že už to má všechno na háku a nemůže se dočkat :-)). To je asi opak toho mýho, ten si tam klidně hoví hlavou nahoru ještě teď a nejraději by v tom teplíčku a pohodě pospával ještě dva roky :-). Ale to neeee, pěkně budu dělat kočičí hřbety, ono ho to zmate, kde je nahoře a kde dole a otočí se a hotovo! :dance:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka