potíže s kojením

03.12.2008

prosím maminky o radu s kojením. Mám 3-týdenní holčičku v porodnici jsme pěkně přibýrali a doma také. Dnes jsme byly na kontrole a za posledních deset dní jsme přibrali 400g což je až až ale mám totiž od čtvrtka doma vahu a vlastně za poslední skoro týden jsme nepřirali deko. Prsa se mi jakoby naplní a miminko to co v prsu je má za tři min vypité a pak se mi u prsu vrpouzí vzteká se tahá mě za bradavku (už asi nic neteče) usne v noci většinou kolem půlnoci a spí třeba šest hodin ale dopoledne i na večer mi asi tři hod v kuse nespí a pořád chce pít a vzteká se dokud ji nepřiložím ale nic neteče a znovu se vzpouzí a vzteká se a opět neusne. Už jsem z toho hotová. Doktorka mi řekla ž trvá než si mimi utvoří zežim ale já mám strach, že ji trápím hlady.Nemáte s tím někdo zkušenost je možné že by se mi dělalo tak malinko mléka? Snažím se kojit vždy jen z jednoho prsu aby se propracovala k zadnímu mléku jestli nějaké mám. :r:

Kliknutím vložíte smajlíky:

moje malá má 2měsíce a taky mě to už potkalo, taky pořád plakala a vztekala se a taky jsem si myslela že nemám mléko, nejlepší zvážit mimi před kojením a po kojení a uvidíš co si vypilo, u doktorky jsou na to i tabulky podle věku a váha,tak když pak spočítáš co vypila za celý den uvidíš přesně, malá měla přes 3500g a měla vypít 720ml na den.
U nás to byly prdíky a nelíbila se jí poloha při kojení, teď máme krizi za sebou malá mi při papání leží na břichu a je maximálně spokojená, zkus jinou polohu:-)
Hodně štěstí a hlavně se nestresuj, pa pa

ahoj simčo...měli jsme stejnou krizi taky kolem 3.týdne...chce to přikládat a přikládat, střídat prsa a ono se to rozběhne, hlavně se nestresuj..mě to trvalo asi týden, ne jen dva dny jako to říkají, ale už zase fungujeme. taky jsem přikrmovala umělým mlíčkem, ale až po tom, co mi vytáh všechno z prsu, pak dostal umělý - uvidíš, kolik toho vypije. držím palce

In reply to by bonparka

Ahojík Bonparko. Tak jsme tu ještě nedavno plakali už aby jsme měli porod za sebou aužžžžž máme ty naše drobečky u sebe. A co vy minulý týden jsi psala o něco na bříško tuším že řádíte už je to dobré.

In reply to by Simonaa

ještě pořád bojujeme, ale já se nevzdávám :s:
ted je nám 7 týdnů a zase jsme měli krizi s mlíčkem, ale tentokrát jsme to přežili bez příkrmu...takže jak píše Pechy...ještě ten ve 3 měsících a je to za náma :///: :///:

a řve určitě hlady, nejsou to jen prdy? Mě se takhle tahal prso a kroutil se a vůbec, protože ho bolelo bříško. Jak jste na tom s prdama? Jinak když přibírá 400g za 10 dní, tak hlad mít určitě nebude a jestli ti spí 6 hodin v kuse, tak to na hlad taky nevypadá. Zkus něco udělat s tím bříškem. Masáže, pecičky, kapičky a uvidíš, jestli to bude stejné a malá bude prdět o závod, tak pak bych se teprve zaměřila na hlad.

In reply to by Pechy

Ahojky Pechy. Prdíky nám jdou dobře přes to dávám sabíka, masírujeme, jiju čaj od HIPPu s fenyklem a kmínem tak snad to prdíky nejsou.

In reply to by Simonaa

tak to pak může být spurtík ve 3 týdnu. My ho měli jak ve 3, tak v 6 a předpokládám, že nás ve 3 měsíci nemine taky...už se moc těším. Zvládli jsme oba dva během 3-4 dnů, takže držím palce, přikládat přikládat přikládat, aby ti co nejrychleji naběhlo mlíko. My to zvládli i bez příkrmu :)

já jsem to samé měla ve dvou týdnech, taky mi křičela hlady, měla jsem začít dávát 30ml a pak dokojit, ale po třech dnech mi u každého krmení řvala a řvala a teď je nám 25 dní a jsme plně na umělé stravě, tak snad nejsi ten samý případ :a:

Ahojky!!! Podle toho,jak to píšeš,tak určitě začni dělat to,že ji budeš přikládat častěji,čím častěji,tím víc mlíka se ti bude dělat,trvá to třeba jen dva,tři dny, zkrátka to ale stojí za to. Třeba do hodiny i dvakrát,pokud bude mít zájem. A jinak,já jsem taky,pokud Patrik chtěl,tak po vypití z jednoho jsem ho dávala i na druhé,chtěl tak většinou před spaním a v noci se mi ani nebudil. Neber pravidla vážně,ber to tak,jak to je,jedno mimčo je hladové,druhé zas ospalé a nejedlík.Takové deprese,že máš pocit,že dáváš malé málo mlíčka,jsou to nejhorší,co kojící maminka může dělat,můžeš s takovou ztratit mlíko!!! Je zkrátka nejdůležitější,ať jste obě dvě spokojené!!! Jo a pro tvůj klid je taky dobré,kdyby ses bála,že třeba nebudeš mít dost mlíka,tak si kup umělé mlíčko,budeš víc v klidu,když budeš mít pocit,že hladoví,tak jí zkrátka uděláš mlíčko!!! :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka