masáž hráze - poradíte?

02.12.2008

Ahojky,
rozhodla jsem se vyzkoušet masáž hráze, ale je nějak těžký poznat, zda to děláme vůbec správně. Jen podle popisu na papírku je to složitý :? Máte už s tim nějaká zkušenost? Prý to má být nepříjemný, aby byl ten správnej účinek, a mně to teda nepříjemný je. Je to takovej jakoby pálivej pocit na kůži, když se roztahuje (jinak to asi nedokážu popsat :00: ). Jak jste to prováděly vy? A jak jste to pociťovaly? Díky moc za opdovědi. Chci udělat vše proto, aby to šlo co nejlíp :||):

Kliknutím vložíte smajlíky:

u nás masíroval manžel, dělal taky prsty "účko". Masírovali jsme každý den večer po koupeli, používali olejíček na hráz od Nobilisu. První týden to bylo fakt nepříjemný. Pak se asi kůže natáhla a nic jsem necítila. Každopádně jsem porod přežila bez nástřihu a šití. Masáží nic nezkazíš a možná ti to také pomůže. I mne říkala porodní asistentka, že pokud už dojde k roztrhnutí, lépe se to pak hojí... Tak hezky masíruj :-)

Ahojky, určitě masíruj - já nebyla ani natržená ;) Masírovala jsem od 34tt olejíčkem od Weledy. Jinač jsem se masírovala sama, takže jsem to dělala tak, že jsem si do pochvy strčila palec a z venkovní strany jsem měla ukazovák a prostředníček a jakoby jsem vždycky tu kůži nejdřív promnula a pak teprve trošku roztahovala. Nejdřív hráz tlačíš jenom dolů směrem ke konečníku a pak ještě zevnitř taky směrem ke konečníku a ven a nakonec zase promasírovat. Bolestivý by to ani být nemělo, spíš nepříjemný - jak si tlačíš na konečník, tak je to jakoby se ti chtělo děsně kadit :s: Prvních pár dní stačí 1x denně a pak už 2x denně. I když já masírovala pořád jenom 1x vždycky večer po koupání a stačilo to taky :) Stihla jsem to i ještě před odjezdem do porodnice :s:

Ivulka
Ahojky,
tak já jsem začla masírovat asi před 4.dny, respektive masíruje manžel, já už si tamn skoro nedosáhnu :///: a musím říct, že to není vůbec příjemné :n: a navíc každý říká úplně jiný postup. My jsme prvně masírovali tak, že do mě strčil prostředníček a ukazovák a kroužil a lehce natahoval do tvaru U, stejně jako je to na tom obrázku. Potom jsem se ale bavila se svojí profesorkou a kolegyní ze školy a ty zase říkaly, že se do pochvy strčí prostředníček a ukazovák, palec zůstává na zevní stěně a sice taky kroužíš a lehce natahuješ, ale ještě k tomu, jakoby mačkáš tu sliznici, takže jí vlastně masíruješ. :qu: NO nevím, budeme to provádět každodenně, už jen pro ten pocit, že dělám něco pro ,, snažší porod,, i když kolikrát to stejně nepomůže. My používáme 100 % olivový olej, ten od Veledy je prý zbytečně drahý a navíc normální olejíček nebo dětský, prý zastane stejnou funkci. takže masážím hráze zdar! :one:

Ahoj, tak to mi povídej, taky jsem moc dle návodu nepobrala, co a jak, ale pak jsem objevila na netu tuhle stránku, je to i s obrázkem, tak snad budeš vědět. Já jsem to vzdala. Bylo mi to dost nepříjemný a navíc tu holky hodně psali, že i když nemasírovali, tak byl porod hladký, je to asi jak u koho. Tak hodně štěstí. Jo - ta adresa http://www.litnem.cz/gpr/masaz.html

In reply to by janet.t

Děkuju. Chci to vyzkoušet a snad to vydržim do konce. Prý i když to nezabrání nástřihu, všechno se pak lépe hojí (to nám povídala porodní asistentka), tak uvidíme. Alespoň máme s manželem na večer o zábavu postaráno :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka