holky dotaz,jaky mate matky??

01.12.2008

jaky mate mamky,pripadne tchyne? vysiraji vas,chcou vam porad jen radit? moje mamka je posledni dobou hrozna,nejradsi byme porad radila jak mam potom prebalovat kolik davat plinek atak. Ona to bere ze stare doby a toje des. Ona nic nechape,vsechno ji pripadne zbytecne a drahe.... Posledni dobou me tak stve ze uz aji brecim,ja nato nemam nervy a kor tet ne. Jsem tet strasne citliva a rozbreci me uplne vsechno! Mohla bych psat dal a dal ale uz se mi nechce to resit. Napiste my jak to mate vy doma atak.... dekuji

Kliknutím vložíte smajlíky:

Moje mamka je celkem chápavá, do ničeho nám nemluví, jen když se zeptám. Zrovna včera řikala, že dřív to bylo jiné, už po šestitýdnech jsme baštili, mrkev a tak. Ale to je všechno. uznává to, jak to děláme my, protože ví, že je to hlavně naše zodpovědnost a konfrontovat se budeme jen se svým svědomím. Tchýně se neangažuje. Ale zase na druhou stránku to mojí mamku ani moc nezajímá. Když jsem měla první dítě, byla jsem v oblacích, děsně šťastná z každého kyla, úsměvu, zoubku, no prostě znáte to. Naše fotky byli jen o tom, jak se malej zatvářil, když papal a jak se usmál a jak se koupal. No a moje mamka mi řekla, že na tom nic zvláštního nevidí a že jí unavuje koukat na deset stejnejch fotek. Od té doby prožíváme to štěstí jenom my tady doma. Já a muj manžel a děti už máme tři. A já zase fotím, každej úsměv a slavím každou jedničku a utírám slzu u každé básničky. Je toho tolik krásnýho a kdo má zájem se k nám z rodiny přidat, klidně může, ale děti rostou a jednou by mohlo být pozdě. Holky užívejte si každej den. Je to zázrak a my můžem být u toho.

ahoj kirsche, neboj, je nás víc. já žiju s tchýní v jednom baráku a zrovna včera jsem s ní měla rozhovor na téma - nepřeju si návštěvy každý den. moc to nechápe, pořád by chtěla být u malýho, pít kafe a drbat a já jsem 6 týdnů po porodu a fakt mám nervy na dranc a doma šílenej čurbes...a ona pořád ve dveřích a pozoruje...no a moje máma, ta bydlí naštěstí daleko, naposledy když jsme se viděli tak bojkotovala malýho mazat krémíkama co jsem jí dala a stejně ho mazala olejem co koupila ona - ačkoliv jsem jí zdůraznila, že si to nepřeju, protože má malej hodně citlivou pokožku a po všem se osype...
hlavně zachovej chladnou hlavu, mysli si svoje, je to tvůj život a tvoje miminko. tak to dělám já a už jsem se při tom naučila i usmívat :dance:

nazdarek kirsche to ti teda na nervikach neprida takove rady to chapu. ja to u moji maminy mam v pohode. naopak by furt neco kupovala a ja uz ji to musim vyslovene zakazovat a delat ze jsem kvuli tomu rozcilena. to vis jeji prvni vnouce tak je z toho cela paf :00: ale jelikoz nasi bydli od nas hoooodne daleko tak si to vzdy rozmysli a nic velkeho nekupuje. mi to u nas stejne kolikrat sezeneme levneji. a tchyne o te radsi ani nemluvim. musela bych se rozcilovat. je to clovek ktery si mysli ze vsechno vi vsude byl a je nej nej nej nej, materialistka az hruza a me leze jenom na nervy, ale uz jsem si pomalu zvykla a jeji rady mi jdou jednim uchem tam a druhym zase rychle ven. tak se drz a nestresuj se zbytecne stejne to nema cenu

Ahojky, my jsme tři sourozenci, ségra i brácha mají už děti, takže mamka se naštěstí realizuje na těch narozených vnoučatech, ale když potřebuju poradit, tak jí můžu vždycky zavolat, je to zlatíčko. Tchýně to má horší, manžel je jedináček a já teď čekám její první vnučku. Naštěstí brzy pochopila, že pro mě je to hodně intimní záležitost, takže to se mnou fakt neřeší, akorát má někdy poznámky, co bude, až se malá narodí...dokonce včera říkala mojí mamce, že jí chce k příštím vánocům koupit panenku, což nechápu, když malá ještě není na světě:) No ale žijeme s ní v jednom domě, takže většina konfliktů je z této pozice, jenže to sem nepatří...doufám, že nebude chtít být u koupání a kojení, to bych jí hnala....

Tak to moje mamka naopak - na svá vnoučátka kašle... Ani se nepřijde podívat, povozit...Prostě jí děti neberou a taky mně to štve. Jen zavolá telefonem, jak se mám. To tchýně, ta spíš do toho mluví, u malého mi neustále říkala, že je hubený a že už by měl chodit...Jděte ven, je tam hezky... Moc jsem se tím ve své dušičce trápila. Když jsem se rozhodla jet tenkrát s malým do porodnice, že mi bylo celou noc zle, tak se přišla na mně podívat, že prý to k tomu ale ještě nebude: "To bys šla jinak". A hle za 3 hodinky po odjezdu z domova byl malý na světě (byl to 1.porod - 37. týden) :qu: Teď u druhého si do ničeho mluvit nenechám, na její hlášky nereaguji, když mi přijdou trapný, usmívám se a vše si dělám podle svého, maximálně jí řeknu, že to dělám tak, protože.... :!k:

Ahojky, asi bys to mamce měla říct, sice se třeba naštve a nebude s tebou chvíli mluvit, ale lepší ted než až se miminko narodí a ona bude vše kritizovat. Já mám trošku podobnou mamku. Má svůj názor a jak já mám jinej, tak je zle. Ale párkrát už jsem si dupla, ona se naštve, dva dvy nemluví a pak je klid(na čas). Ale nenech se,, sice to jsou vysloužilé matky, ale z jiné doby. Dnes je vše mnohem jednodušší a snadnější. Moje matka zírala, když jsem si v baby-centru kupovala jednorázové kalhotky do porodnice, nebo odsávačku napojenou na vysavač, to prostě neznají. Ty buď hlavně v klidu, aby se maličká zbytečně v bříšku nerozčilovala s tebou!!!! :\x:

In reply to by misicka 11

To je porad nejaky vykladani a reseni. Ona me pripadne jak natvrdla protoze ona si za necem stoji a kdyz ja reknu opak tak krouti hlavou a je urazena! Fakticky me stve,protoze name tet vubec nebere ohledy,porad my nadava ze jsem hnusna a protivna ale ze su tehotna a mam nejaky stavy a nalady to jeji asi jedno.hlavne aby se clovek choval hezky kni. Treba tet sem sni resila jednu vec tri dny-je uplne pitoma hned se totiz urazi kvuli prasecinam a toje pak hrozny,strasne to chce resit atd... Ja nato nemam nervy a kor tet ne tak jsem si uz vcera musela pobrecet a mala se zlobila :) radila v pupiku osto sest. Ale vcera jsem rekla dost,navstevy max. jednou za tyden (bydlime od sebe 1km) a rikat ji budu jen to co chci a delat taky!!! Bude to nase dite a vychovavat sije budem jak chceme mi. a nemluvim jen o male ze se urazi ale ovsem ji proste jen neco reknes a uz je ohen na strese a hned buli a vsichni sme blbci. Doufam,ze te to neotravuje ale potrebovala jsem se vypsat-ta mati me fakt tak stve!!!!! mej se moc hezky a dekuju :a: :k:

In reply to by Kirsche

Plně chápu tvé rozčilení a rozladění. Moje matka je opravdu v lecčems podobná té tvé, akorát ta moje bydlí o jedno patro výše :j) Ale prostě si musíš dupnout, nenechat se otrávit. Máš svůj život, svého chlapa, svou "novou rodinu", takže si budeš jednat podle svého. Já vím, že to člověka rozhodí,/ já z ní taky občas šílím a řvu), ale ted prostě musíš být kvůli Sárince v klidu(doufám, že si pamatuji dobře, že to bude Sára, abych neudělala nějaký trapas :) . Takže hlavu vzhůru a matky neřešit!!!!!!!

In reply to by misicka 11

takze vidim ze mas maminku taky kousek od sebe :) jak casto se navstevujete? jj sak ja otym mluvila vcera i s chlapem a uz to bude jiny.Protoze porad sni neco resit a hadat se to teda fakt eee. Ja jsem takovej litostivej clovek ze me to mrzi,kdyz ji vynadam atd..ale co mam delat? tet semnou resila fakt 3dny uplnou blbost-ale kaslu nato presne jak pises nema to cenu resit!!! A nespletla ses budeto Sarinka :) mej se :a:

In reply to by Kirsche

No vidíš, to se mi líbí, musíš se na svět dívat pozitivně! Já matku hodně řešila po svatbě, pořád nám chtěla mluvit do zařizování bytu, atd. Manželovi to dost začínalo vadit, tak jsem tak nějak postupně pochopila, že už mám novou rodinu a mamka si prostě musí zvyknout, že už ji nebudeme ve všem poslouchat. Bonbonek - koupili jsme s manželem kočárek, který se jí ani trochu nelíbí(nádhernej X-lander,XA červený), takže prohlásila, že s ním nebude jezdit :°: Tak jsem zvědavá, jak dlouho jí to vydrží!!! ber to s chladnou hlavou, spoléhej se na manžela a těš se na miminko!!!!
Jo a Sárinka je hezký jméno, taky jsme ho měli v užším výběru, nakonec si manžel prosadil Terezku, že prý "hezky česky" :a:

In reply to by misicka 11

no tak to tve mamce teda dlouho nevydrzi :) tome ver!! Pak bych ji to jeste pripomela. Jj x-landra znam tady unas jich jezdi celkem dost. Ja bych chtela nebo chcu kocarek V-cross vis jak vypada? me prijde uplne uzasnej!!! A dekuji za pochvalu Terezka je taky hezky jmeno to chce zase svagrova.Jetsli se jim to uz konecne povede,musela tet jit na umely byla tam tet v sobotu. Tak drzim petsicky. A odkud jsi? a kolik tije let?

In reply to by Kirsche

Ahojky, no určitě to mojí mamče dlouho nevydrží, určitě už ted ani neví, co prohlásila aráda bude škemrat o kočárek s malou. Jinak já jsem z Pardubic,25 let, první mimčo. Jak jsem to tady tak prohlížela, tak jsem jedna z nejmladších, ale miminko jsme plánovali, ale nečekali, že vyjde na první pokus!!! :)
V-cross znám, designově se mi líbí, já mám akorát strach s trojkolky, netuším, jak to bude stabilní, proto jsme volili XA, což je takový kompromis.
odkud jste vy??taky asi záleží, kde s tím jezdíš, někam na venkov to chce bytelný kola a odpružený kočár, ale do města si myslím, že nám tenhle bude vyhovovat.
Můžu se zeptat, jak dlouho to švagrová zkoušeli počít normálně???nedovedu si představit, že bychom se pokoušeli třeba dva roky, jsme takovej nervák a co nemám hned, tak je to se mnou síla...
tak držím pěstičky, aby to švagrové vyšlo a mohly jste kočár drandit spolu! :a:

In reply to by misicka 11

koukam ze bysme se k sobe pekne hodily :s: ja jak nemam to co chci tak jsem taky pekny nervak!! presne jak pises ty! No pokouseli se 2 roky no hruza ja bych zesilela! V-cross je sice trikolka ale ma vepredu dve kola takze je super. ma ho kamoska a jezdi stim uplne vsude! A jinak my jsme s Boskovic a me je 22 let. a taky cekame prvni mimi. Mas icq? ja jo 415730063 tak sime muzes pridat :a:

tak moje maminka je uplne zlaticko do vychovy Natalky mi nemluvi spis obcas poradi a kouka jaka je dneska doba :s: bydli ode me asi 13 km ale i tak se docela casto navstevujeme...a tchyne bydli kousicek od nas a take mi do toho nemluvi ba naopak kdyz chceme tak malou pohlida takze mame pohodicku...jinak jestli ti to obcas vadi co ti mamka rika atd tak je vzdycky dobre to rict te urcite osobe do oci urcite to necemu pomuze... :one: papa

ahojky kirshe tak moje maminka je proste zlaticko a strasne se na malou tesi"ta se snad tesi vic nez ja :) " porad nakupuje nejake vecicky a uz se nemuze dockat prochodu miminka,ale obcas me nastve tim ze dost casto dava najevo to ze malou bude vychovavat ona a dokonce si rika ze to je jeji mimi :||): ale tak ze srandi :!k: :!k: jsem proste stastna ze ji mam.Tchyni jsem bohuzel nepoznala pac zemrela driv nez jsem potkala manzela pry to byla skvela zena :one: :h:

je v pohodě, do ničeho se nám neplete a ani nic tak nevyzvídá, já nemám ráda takový ty řeči: Jak se má prcek v bříšku, atd ... prostě na to nejsem. Pokud jí něco chci říct tak jí to prostě řeknu a ona to tak bere. Ale je tu někdo, kdo mě právě s těma řečma dokáže vytočit, a to je babička ... ta nám udělala třeba hysterickou scénu kvůli tomu, že nechceme starou postýlku od sestřenky, prostě je podle ní všechno drahý, ale jí už nedochází, že víme co si můžem dovolit a že naše mimčo nebude jak ze sekáče jenom kvůli jejímu názoru ... takže návštěvy u babičky děláme tak jednou do měsíce a na hodinku a to mám pak dost.

Ahojky, tak moje máma je zlatá a pokud se sama na něco nezeptám, co mě zajímá, tak se mi do ničeho zbytečně nevrtá. Ale to, o čem ty píšeš, tak takovou mám TCHÝNI!!! DĚS!!! A ta je ve stejné obci, jako já, tak se mám po porodu asi na co těšit, ale jestli bude moc vysírat, tak s ní udělám krátký proces!! Matkou budu já a ne ona :-) Ta už má svý za sebou. M.

mamku "naštěstí" 40 km od sebe, jinak by taky radila a radila a toho si dost užiju při návštěvách :-). Ale vzhledem k mému věku už si to dovedu zkorigovat, už se tolik nebojím se jí vzepčít jako před těmi 18 lety, kdy jsem měla svoje první dítko. No a tchyně čekatelka je skvělám ale ta je zase 400 km daleko, takže smůla :-(. Na druhou stranu bych zase někdy ráda brala mít babču poblíž .... na hlídání a tak ...takhle je na to člověk sám. Ale já mám zase poblíž dospělou dceru, tak to bude taky dobré :dance:

že vám to dneska taky blbne a zobrazujou se vám komentáře několikrát, co? To je hrůza, jak to pořád zlobí ....

Ahojky, tak to věřím, to by vadilo každému, možná jí řekni, že si to chceš zařídit dle sebe a ať ti do toho nemluví, že když budeš potřebovat, zeptáš se. Já mamku už nemám (bohužel) a jaké to bude s mimi a tchýní se uvidí, ale nechci ji tu moc často :)

Ahojky Kirsche,tak to ja mam uplne skvelou mamku a i tak tchyni,do niceho nam ani jedna nemluvi a ani pri prvnim malym,ted se uz obe nemuzou dockat ledna az se malej narodi... :a:

Ahojky Kirsche,tak to ja mam uplne skvelou mamku a i tak tchyni,do niceho nam ani jedna nemluvi a ani pri prvnim malym,ted se uz obe nemuzou dockat ledna az se malej narodi... :a:

Ahojky Kirsche,tak to ja mam uplne skvelou mamku a i tak tchyni,do niceho nam ani jedna nemluvi a ani pri prvnim malym,ted se uz obe nemuzou dockat ledna az se malej narodi... :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky