vrozené vady

02.12.2008

ahoj holky, včera mě dostala zpráva od mého gynekologa. Nějaký test mi nevyšel dobře a oni se obávají, že moje miminko není v pořádku. Nejhorší je na tom to, že jsem objednaná až 17. prosince na podrobný ultrazvuk. Do té doby asi zešílím. Je strašný žít v takové nejistotě.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Můj doktor moc taktní není. Řekl mi, že bych stejně tomu nerozuměla. Jdu nejdřív na podrobný ultrazvuk a když ten vyjde špatně půjdu teprve pak na odběr plodové vody. Včera jsem byla hodně ve stresu. Pak jsem si přečetla něco na internetu, kde psali jak se vyhnout vrozeným vadám. Bylo tam napsáno o drogách, kouření, pití alkoholu, pití kávy. Ani jedno nedělám takže doufám, že to bude v pořádku. Díky za podporu.

In reply to by Ivet1

Triple testy jsou opravdu velmi nepresne.-potvrdilo mi to nekolik doktoru. Ja jsem si zaplatila ve 13.tydnu screening a ten vysel dobre, a pak uz mi ten tripl test nedelali...(protoze ten ve 13.t byva presnejsi) Doktor mi rikal,ze se pomalu upousti od toho triplaku,protoze se tim zbytecne maminky stresuji,pac nakonec vyjde z plodovky,ze je vse ok...Kdyz si tady prectes starsi prizpevky- podobnou zkusenost ma tady mraky maminek...Takze zatim neboj!-dokud nebudes mit jasny vysledek...Vim,to cekani je desne-ale snaz se na to nemyslet, nic jisteho ti nerekli!-hlavne klid, pust si nejakou muzicku, hlad si mimi-a uvidis-bude dobre!

In reply to by Jajdulina

Ahojky, tak ja taky byla na prvnim screeningu a nic jsem platit teda nemusela, mozna to je tim, ze ma sestra dochazi se svym synem na genetiku a je pozorovan, tak mozna proto jsem nemusela platit. Delali mi screening i druheho trimestru minuly tyden v utery, ten vysel pozitivni, tak jsem minulou stredu sla na odber plodovky. Procetla jsem mnoho diskuzi, takze mne to celkem utesuje, ale preci jen, dokud mi nereknou, ze je to vse OK, tak budu nervozni.

Kazdopadne vsem drzim palecky, at maji zdrave mimisky......

A alespon budu vedet, co čekáme:-)

Mě taky vyšly testy u malého špatně a nakonec se to nepotvrdilo. Uvidíš co ti řekne genetik podle výsledků. Hlavně nestresuj. Držím moooc palečky. M.

Ahojky Ivet, to byl nejspíš triple test. Mě taky tenkrát nevyšel dobře, doktorka mi to oznámila "taktně" tak, že dítě bude mít nejspíš Downův syndrom a budu muset jít na potrat (přitom riziko bylo 1:125), ale na to že je dost času do 23. tt, hnali mě pak za 14 dní na amniocentézu, neskutečný tři týdny utrpení a čekání na výsledky, takže vím, jak ti je. No a vše bylo v pořádku. Něco jsem o tom četla. Tyhle testy vycházejí velice často falešně pozitivní, takže neměj ještě obavy, dokud není nic potvrzené.

Ahojky. To je mi moc líto, ale slyšela jsem, že ty testy jim často vycházejí falešně pozitivně. Tak je dost možné, že to nic nebude. Snaž se být v klidu, miminku určitě stres dobře neudělá. Uvidíš, ono to uteče a zjistí nakonec, že je vše v pořádku. budu vám moc moc držet pěstičky.

No a víc ti k tomu neřekli? Jaká vada? Jestli stačí jen to ultrazvukové vyšetření nebo tě budou posílat na odběr plodové vody?
Předčasně se nestresuj, třeba to není tak horké. Zkus získat víc informací ať lépe víš, na čem jsi.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka