Dubnajdy a odber krve na cukr

01.12.2008

Ajoj holky,ktera jste byla uz na ober krve na cukr?A jak to probiha,bere se jen krev z ruky a nebo jak jsem slysela z prstu a pije se nejaky hnusny sladky napojik :-g( nic mi sestricka nerekla,jen at priste nejim,ze mi budou bret krev na cukr.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, já byla ve26tt, brali mi krev normálně z ruky ze žíly, musíš na lačno, pak vypiješ tu děsně sladkou vodu, pak dvě hodiny čekáš a vezmou ti krev znovu. Ale dělají to jen při nějakém podezření, třeba genetické, nebo když hodně přibíráš a těhulkám nad 25 let, jinak se to nedělá. Aluša

no ono se to dělá prostě nějak po tom 20.tt, ale já jdu teď ve čtvrtek to budu přesně 20.tt a nic mi ještě neříkala, ale tu příští poradnu asi 100%, mluvila mi o tom hned ze začátku těhu, že se mě to týká, že už mi bylo 25, jinak se snad prý zatím nemusí, pokud nejsou problémy. Jojo je to tak jak píší holky, aspoň u mé dr. , prs + pití ( prý hnus ) + krev a ty 2 hodiny pauza, asi aby to bylo všechno v té krvi vidět, no jo no, ale to je malá daň za ten krásný dáreček co máme v sobě, to zvdládneš, aspoň to budeš mít za sebou už, pak dej teda vědět. pa

Ahojak holky. Já byla na ten test minulý týden......tedy ve 26tt. Pokud vím, tak se dělá u všech těhulek nad 25 let anebo pokud je nějaký předpoklad, že by mohla těhu cukrovka být , tak i u mladších. U mě to probíhalo tak, že jsem o půl sedmé :r: nalačno a bez pití nastoupila na odběr krve z prstu. Pak jsem dostala na vypití asi 4dcl sladkého hnusu :P ( doporučuji vypít maximální rychlostí......není to jednoduché, ale pomalu už se to nedá vypít vůbec ) a pak čekala 2 hodiny v čekárně na další odběr z prstu. Samozřejmě celou dobu nic jíst ani pít. No a výsledky mi řeknou v příští poradně . :a: :a:

In reply to by vodnanka

do poradny je v prizemi laborka,tam chodim vzdy na krev a davat moc.Tak mam jit tam,ale sestra mi nic nerekla,ze tam budu muset trcet 2 hodky,tam to ja s odbery jak na bezicim pase,delaj tam odbery vsem na vse,vzdy je tam plno duchodcu,protoze v ty budove je i chirurgie,interna,atd.Tak tedy nevim,kde tam budu trcet,tak si tak rikam,jestli to neni nejaky klasicky odber na cukr v tehu a to s tim pitim toho lektvaru me teprve ceka??? ://:

In reply to by Rendulik

tak mě berou krev v ordinaci mojí dr. .. tedy to co potřebují oni. Jinak mi přijde stejně ale, že je to moc brzy - mě řekla dr., že se na ten zátěžový test chodí mezi 24 - 28 tt. Tak si myslím, že tohle asi bude jen běžný test na cukr a ten zátěžák tě teprve čeká.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

mi řekli, že se chodí mezi 24-28 tt a chodí všechny těhulky od 25 let věku.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

prej chodi vsechny tehulky rikala sestricka,ja nemela nikdy zadny problem s cukrovkou,nikdy mi na takovyho nic nebrali krev. :n:

In reply to by Rendulik

U nás to berou z prstíku a potom Ti dají vypít ten hnusnej odpornej nápoj a za dvě hodky Ti berou krev znovu...a ty jsi měla v moči zvýšený cukr nebo co, že tam jdeš tak brzy se chodí tak 26 týden a ty jsi 19 a tři dny ne? Ale neboooj to dáááš:-)

In reply to by Lukášek duben

ne,nemela jsem zadny problem,rikala sestricka,ze na to chodi vsechny tehulky,jsem dnes 19+4,tak to asi pujdu jen na nejaky bezny test na cukr,ten zatezovy me ceka asi,protoze kdyz pujdu do poradny a na tu krev,budu 21+4.

ahojky,já na něj jdu na konci prosince,ale můžu ti říct co to obnáší,protože jsem laborantka.Takže ráno půjdeš na lačno,pak ti vemou krev (u nás se tedy bere ze žíly),pak ti dají vypít takový strašně sladký čaj a za 1 hodinu a za 2 hodiny by ti měli vzít krev a podle toho se dělá křivka na cukrovku.Vůbec se na to netěším,protože teď nevydržím ráno nic nesníst(začnu se nadavovat) a ne ještě vypít něco sladkého.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky