Strava v těhotenství

01.12.2008

Ahojky, chtěla bych se zeptat ja je to se stravou v těhotenství? Všude čtu zakázaný potraviny a jsem z toho docela vyděšená. Přestala jsem pít kafe a colu, snažím se jíst zdravě a beru vitamíny, ale je pravda, že se nesmí jíst arašídy a tak? Máte s tím někdo zkušenosti? Jaké ovoce, nebo zeleninu jste vynechali?
díky moc za rady

Kliknutím vložíte smajlíky:

Jez na co máš chut, to znamená, že to mimi potřebuje. Vyhýbej se akorát syrovému masu a vejci kvuli salmonele atatk. Neměly by se ani plísnové sýry, ale já ujíždím na hermelínu celý těhu, takže jsem to nevyřadila, kafe piju normálně dvě denně, to se může, ale max tři šálky denně kofeinového nápoje. Colu si občas taky dám, když na ní mám chut. Vubec jsem se neomezovala, a malá má ted ve 39tt zdravá a má 3,6kg. Jo a vitamíny jsem nebrala, prý jsou po nich větší miminka, tak ještě že jsem je nebrala, to bych rodila obříka. Takže to moc neřeš, tělo si řekne co chce papa Aluša

Kafe jsem nepila ani před těhu, ale jinak jím úplně vše na co dostanu chuť. Ze začátku jsem se snažila jíst zdravěji, ale potom co jsem nevolnosti zaháněla celozrnným pečivem a sušenkami se už na to nemůžu ani podívat aniž by se mi neudělalo zle a nevybavili ty úmorné pocity :sick: takže baštíme všechno a dokonce jsem nikdy nepila pivo a ani alkohol jsem nemusela a teď mám občas šílenou chuť na pivo, tak domutím manžela, aby si koupil pivko a dal si ho a já si od něj vždy jen cucnu, jsem hrozná, ale fakt neodolám a to jsem ho nikdy nemusela :(

In reply to by krtecek9

tak s tím pivem to znám, když jsem čekala malou, tak jsem se ho nemohla ani nabažit, já vinař. Jakmile se malá narodila, tak chutě na pivo odešly a ted ho zas teda nemusím.Ale je fakt, že tohle těhotenství je úplně jiný, nemám zvláštní chutě, zato mám pořád hlad, takže žeru, ale naštěstí nijka závtatně nepřibírám.

In reply to by Karluša

jeeee tak to jsem ráda, že nejsem sama s tím pivem :s: jsem si říkal, že to teda Davídka učím pěkné věci už v bříšku :c: A jinak ty chutě a ta žravost to je to samé, musím všechno ochutnat a pak je mi blbě, ale také mám to štěstí, že přibírám v normě, teď ve 27tt mám 6 kg nahoře, takže jsem stále v klidu :a\|:

In reply to by Karluša

jeeee tak to jsem ráda, že nejsem sama s tím pivem :s: jsem si říkal, že to teda Davídku učím pěkné věci už v bříšku :c: A jinak ty chutě a ta žravost to je to samé, musím všechno ochutnat a pak je mi blbě, ale také mám to štěstí, že přibírám v normě, teď ve 27tt mám 6 kg nahoře, takže jsem stále v klidu :a\|:

Ahoj, já jsem první 4 měsíce neměla na kafe vůbec chuť a když jsem si ho jednou dala, tak mě nakopávalo :jawdrop: Ale pak se to zlomilo a od 5. měs. ho zas piju s hodně mlékem a ne tak silné a většinou ob den. Ale 2 menší kafíčka denně nevadí. Hermelíny jím celé těhu. Vyhývám se nivě v syrovém stavu, ale např. na pizze jí jím, nejím sushi, uzeného lososa a můj oblíbený tataráček. Jinak jím všechno na co mám chuť a dost mě překvapilo, že hlavně 1. trimestr jsem teda měla chutě na ne zrovna zdravou stravu :-) Holt mimčo si řekne, na co má chuť ;-)

Ahoj tynko.
Klidně jez na co si zvyklá jídlo je to nejmenší co můžeš v těhu pokazit. Stačí když nebudeš pít alkohol kouřit cigarety a brát drogy :///: Jinak dělej tak jak si zvyklá.
Já jsem před těhu přestala akorát kouřit a kafe :§: jsem ztáhla z pěti na dvě slabé za den ráno a večer. Jinak vlašák,játra a cokoliv jiného si ráda dám :a\|: a vůbec to neřeším. Včera jsem teda trochu zhřešila,protože jsme byli v kině a já jsem v kině zvyklá na kolu a popkorn a bez toho si to neumím představit tak jsem vypila 0,5 l koli :00: tak se trochu stydím ://: ale já si nemohla pomoct a mimouš se tam pěkně vrtěl tak mu to snad nevadilo. :a:

tak já se vyhýbám syrovýmu msu a vejcím, nejím plísnový sýry, ale kafe si dá, piju rozpustný s mlíkem a nijak moc to nepřeháním, občas i tu kolu, ale ta se moc nesmí, protože odvápnuje.Snažím se jíst hodne ovoce a zeleeniny, ale vzhledem k rodinnýmu zatížení se vyhýbám grepům, pomerančům. Mandarinky mi nevadí a celý podzim jsem ujížděla na Kaki, pak jsem o něm vyčetla, že je výborný pro prenatální vývoj embrya, takže jse vlastně dělala dobře. Jinak se moc nehlídám. Jen si dej pozor na přemíru vitamínu A.

jez to na co jsi zvykla miminku to nejak neublizi ..ja jedla v tehu vse obcas jsem jedla i jatra ale asi tak jednou do mesice pac mi moc chutnaji a brala jsem vitaminky ...a kaficko jsem take pila jednou za den slabe...a mala je uplne zdrava nezanechalo to na ni zadne nasledky..:-)...

Já jím skoro stejně. Je pravda, že jím víc zeleniny a taky beru vitaminy, ale až se ti dítě narodí, stejně mu budeš vařit to, na co si zvyklá. Někde jsem to tak četla... Kafe taky ublížit nemůže, pokud teda nepiješ silného turka s rumem :///: Podle tlaku se některým těhulkám káva i doporučuje. Ovoce a zelenina uškodit taky nemůže, spíš se doporučuje. Myslím, že kromě těch opravdu zakázaných věcí jako jsou cigarety, alkohol a tak můžeš jíst a dělat všechno jako dřív.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky