jméno pro kluka

28.11.2008

Chci se vás holky zeptat,podlehla jste některá tlaku muže a dala klukovi děcku jméno jaké chtěl on a vám se to moc nelíbilo?
Můj muž chce za každou cenu pojmenovat kluka po sobě, mě se to nelíbí a začínám z toho být špatná. Já nechci miminku říkat jako jemu (jmenuje se Milan) Co si o tom myslíte? :( :?

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky, řešíme stejný problém, manžel chce Petr - po sobě, ale už se smiřuje s tím, že bude mít mimi jiné jméno...

No u nás to bylo tak že já nechtěla po tatovi jméno a tak to prostě bylo..určitě má právo vybrat i on..ale né zrovna po sobě..na výberu sme se shodli nakonec ale jen proto ze jsem rekla vyber par jmen a z toho vybereme jedno...protože můj přítel to neřešil dlouho a já z toho byla taky nervozni chtěla jsem mu začít nějak říkat.

tak my jsme se na jméně dohodli,ale já jsem vždycky říkala příteli -já si to odnosím a taky si to porodím tak si to pojmenuji podle sebe a podle toho jaké se mi bude líbit jméno ale když jsem byla těhotná nebylo tomu tak my jsme se s přítelem dohodli společně na jménu které se nám líbilo malému jsme dali jméno Tadeáš moc nám to líbilo a hlavně je to neobvyklé :h: :h: :h: :h:

Ahoj, tak to vím jistě, že bych tlaku nepodlehla.úplně nesnáším, když mě někdo do něčeho nutí a ještě ke všemu se mi to nezamlouvá. Jméno pro kluka jsem navrhla a manželovi se hned líbilo, takže s tím nebyl problém. U holčičky jsem taky navrhla 2, z čehož by se mi víc líbilo Valentýnka, ale manželovi Terezka, nicméně ta by mi nevadila a stejně čekáme klučinu, takže to teď řešit nemusím. Spíš to zkoušela tchýně, jako abysme dali jméno po dědovi, tak z toho jsem se vykroutila.

my to meli podobne,pritel je Libor,chtel Liborka,jeho otec a ded je taky Libor,me se to jmeno taky nezamlouvalo,ale nedal se presvedcit,stal za svym uz jsem byla zlomena,co jinyho mi zbyva a pak nam pan doktor rekl,ze budeme mit holcicku a to jsem vybrala ja a bude Stelinka :girl: ,takze mala drzi semnou a vyresila to za nas :s:

Ahoj holky, dík za názory. My to máme ještě tak, že děda je taky Milan. Takže máme velkýho Milana a malýho Milana (kterýmu všichni říkají Milánku) tak nevím jak by říkali malýmu :)

Ahojky,
ne na to bych NIKDY nepristoupila...dle meho nazoru tu nejde o to, co je to za jmeno, ze je po tatovi, ale o tom, ze se musi libit obema... Miminko je jak jeho, tak tvoje a jmeno je moc dulezite, na to aby s nim jeden z Vas nebyl spokojeny. Jako ve vsem ostatnim v partnerskem vztahu i zde jde o kompromis. Ja bych mu rekla, at navrhne par dalsich jmen a ty udelej to same a na nejakem jmenu uz se prece shodnete.... :)
pa a krasny den
Lenka

Taky bych nikdy nedala jméno po rodičích.Dost tě chápu.Já bych si to za každou cenu vydupala.I s rizikem,že se mnou nikdo nebude mluvit.Přeju pevný nervy :one:

tak já tohle naštěstí řešit nemusela. Tatínek sice přišel s nápadem, že se bude případný chlapeček jmenovat po dědečkovi z jedný nebo druhý strany, teda jako po svým pradědečkovi, ale nějak se mi jméno Marcel a ani Antonín moc nelíbilo, tak to neprošlo, že to nebude Tomáš po něm, to jsem řekla hned při prvním dítěti. Moc se mi to nelíbí a navíc je jich spousta. Tohle taky prošlo, tak to mám v pohodě. Naštěstí jsme se shodli na klučičím jmeně hned, horší je to vždycky se jmenem pro holku, ale to naštěstí už taky vyplynulo. Ale je fakt těžký přesvědčovat někoho zatvrzelýho, že se má jmenovat jinak, tak asi vzhůru do boje a nebo pak už jen ustoupit. Ale já bych asi teda bojovala. Stejně jseš to nakonec ty, kdo to rozhodne.

Ahoj, něco mi to připomíná. Moje kamarádka má taky Milana. Když čekali dítě, tak ten její nechtěl slyšet nic jiného...prostě to bude Milan. A ta kámoška z toho byla hodně na narvy, protože to nechtěla. Naštěstí se jim narodila holčička. :-D
Můj přítel se jmenuje taky po otci, kdyby se tak nejmenoval on, tak bych dala tohle jméno, ale takhle ne...budu pak říkat "starej Bohdan, mladej Bohdan a malý Bohdan?" No to ne. Naštěstí přítel na tom netrvá, ani to nechtěl a my čekáme teda holčičku. Takže je to jasné. :-D
Zkus si s ním o tom promluvit..protože pak bude starej Milan a malej bude celý život Milánek...což v patnácti letech není pro kluky zrovna ideál když jim tak rodiče říkají (a je to jen kvůli tomu, aby se to nepletlo).

No, já bych to tak opravdu nechtěla. Přítel se jmenuje stejně po otci - Jaromír - a fakt mi to přijde na hlavu, ještě před 4 měsíci jsme bydleli u nich na baráku v odděleném 2+1.............a když chodila pošta, tak to shrábnul taťka a třeba mu otvíral i tu jeho (a třeba u výpisů z účtu mi to přijde pěkně nevhodné, aby mu čučel, co tam má). Teď bydlíme vedle, v RD a máme asi měsíc zkolaudováno, ještě chvilku čekám, až povyměňujeme na institucích číslo popisné a běda pošťačce, jak pak bude nechávat poštu u rodičů (nebo ji jeho taťka dokonce z té pošty bere, asi aby se chuďěra nemusela namáhat a my ji dostaneme třebas až za 3 dny) :). Já jsem zásadně proti, je přeci tolik krásných jmen v kalendáři :) - u nás zatím vede Barča a Kuba ( s tím Kubíkem teda krapet váháme :),ale doufám, že to bude holčina :).........do měsíce už bych to měla vědět na jisto .))))-pač doposud je to hrozně stydlivé a nožky ne a ne dát od sebe :)
A myslím, že se vyplňuje formulář, co se pak po porodu nese na matriku - kde oba podpisem souhlasíte se jménem dítěte, tak zatím vymysli nějaké třeba 3 alternativní jména a zkus zatlačit na city po porodu (na matrice to křestní jméno před porodem uvádět nemusíš). Já některé tradice fakt nemusím, takže u mě je to tak, jsem svobodná a mimi bude mít příjmení po mně, až si nás někdy taťka vezme, tak ho změníme oba:)

Tak já měla to samé.Malej se jmenuje po něm Jiřík a taky na tom přítel trval.Už jeho táta je Jiří tak jsem na to přistoupila.Někteří chlapy si nedaj říct.
Buď ráda,že se nejmenuje třeba Drahomír.Tak se jmenoval můj táta moc ho mrzelo,že jsem staršího nepojmenovala po něm,tak jsem mu vysvětlila,že i on musel to jméno dostat za trest.
A Milan ještě neni tak hrozný.Je pravda,že normálně by ho člověka asi nevybral,ale takhle.Znám hned tři páry co dali Milana po jednom z rodičů a kamarádka dala Milánka po dědovi.

Tak u nás to byli bez debat.manžel si šel tvdě za svým.Pokud se nám narodí kluk, bude se jmenovat po jeho otci, jaroslav.Ani nemělo cenu se nějak vzpírat.A u holky je celkem také neoblomný, ale tam s výběrem souhlasím.

Já teda s tímhle naštěstí zkušenost nemám. Na tohle máme s manželem stejný názor, že je to hloupý, když se dítě jmenuje stejně. Ale někomu to vyhovovat může (třeba manžel se švagrovou jsou po rodičích - manža je teda po mamince a švagrová po tatínkovi, ale jelikož je to Jan a Jana, tak je to vlastně jedno :00: ). Moje kamarádka podlehla tlaku tchána a manžela a místo Aleška, kterýho chtěla, maj Honzíka. Je to, prý, rodinná tradice. Ovšem pokud se ti to jméno nelíbí, tak bych se fakt nenechala ukecat. Je tolik krásných jmen. Já jsem to udělala tak, že jsem si z kalendáře vypsala všechny, co se mi líbila a pak jsem je předčítala manžovi a ten říkal ano-ne. No a z těch ano jsme nakonec vybrali 3 až nám zbyl Jindřich. Sice se občas setkám s názorem "ježiš, chudák dítě", ale moc to nechápu, stejně ze začátku bude Jindříšek a pak Jindra. Jméno je to krásný a aspoň jich pak ve škole či jinde nebude deset.

In reply to by Majkýsková

No my jsme to udělali taky tak, vybrali jsme jich několik Patrika, Dominika, Davídka.. Už to vypadalo na Dominika, ale zase se zabejčil a jinak než po jeho to být nemůže, chlapy jsou někdsy ták paličatí. Já podezřívám, že ho hecujou chlapy v práci...

In reply to by Majkýsková

:00: Já už vidím jak se budem dohadovat ještě při porodu. Už jsem si fakt říkala, že mu to snad odkejvu ať mám klid. Ale nedokážu se s tím vnitřně smířit, že bych mu říkala tak jak se mi to nelíbí. Tak musím mít pevné nervy.

In reply to by lucinecek

Když na to on spolíhá, že když bude "prudit" dostatečně dlouho, tak nakonec ustoupíš, abys měla klid. Na férovku mu řekni, že se ti to pro prcka nelíbí (ovšem počítala bych s reakcí, proč sis teda našla jeho, když se ti to jméno nelíbí, oni jsou někdy šáhlí). :00: A u porodu se dohadovat nemůžete, to už musíte mít ten papír na matriku podepsanej. ;)

nejsem zastancem toho, aby se dite pomenovavalopodle jednoho z rodicu, je to minimalne neprakticke a i plno jinych duvodu. Ale treba kamaradky manzel je Petr a dite maji maleho Petu a nikdy jsem se ji neptala, proc??? Mozna to chtel prave manzel ... je to kazdeho vec, ale meli by to chit oba, tak jestli se to tobe nelibi, tak si s manzelem nejak poradis, ne.
Zpravuj ho a dej jmeno podle sebe, ktere se libi i jemu.
Segra treba dala druheho syna po jeho otci - kdyz tam byly velike komplikace v tehotenstvi, ktere nakonec dopadlo dobre a pres veskere problemy s mimi nerodilo zdrave, tak ho pojmenovala Pepicek. A taky jsem se vlastne nidky nezeptala, proc si nedela jmeno , ktere vylozene chtela a to jmeno bylo, to vim.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky