Tak další probdělá noc

28.11.2008

Nemůžu spát, tak se aspoň vypíšu. Bacha, dlouhé! A možná to občas nebude dávat moc smysl, je 5:15 a celou noc nespím.

Už se cítím rezignovaně. Ale ta má nespavost nemá s pokročilým těhotenstvím zas až tolik společného.
Předevčírem jsem byla vzhůru asi od půl třetí, odpadla jsem pak kolem deváté a spala až do dvou. A to jsem si ještě kolem šesté ranní prodělala hysterický záchvat pláče, že jsem vzbudila i manžela. Ale prostě už to moje zoufalství muselo nějak ven.
Včera jsem jakž takž spala. Dneska jsem neusnula vůbec. Pokouším se už po několikáté zabrat a stále nic. K tomu ještě se mi přidala ochablost do levé půlky těla, asi to mám z té hrozné postele, na které musím spát. Obvykle se stěhuju do obýváku na gauč, ale ani tady to dneska nepomáhá. Asi to mám i z toho, jak hodně ležím na pravém boku nebo tak napůl na zádech a na pravém boku. A taky od nervů - už cítím, jak se mi dělá zatuhlé místo u levé lopatky, to je tak vždycky, když jsem ve stresu. Nejde to rozcvičit ani rozmasírovat, aspoň ne pokud trvají nervy.
No, tak to vypadá, že od prvního ledna nemáme kde bydlet. Termín mám desátého ledna.
Možná bychom mohli zůstat tady v tomhle bytě v podnájmu, ale už tu prostě nechci být. Jednak jsme to už několikrát prodlužovali a majitelům jsem musela x-krát vysvětlovat, že náš byt ještě není hotový a jestli by nás tu ještě nenechali. V podstatě jim to nevadilo, ale domluvili jsme se, že do konce roku a šmitec. Nevím, jestli už mají sehnanou nějakou náhradu, nové nájemníky, ale upřímě je lituju. Už bych sem znovu bydlet nešla. Byt sice krásný, ale má spoustu katastrofálních problémů, které člověk zjistí, až tu nějakou dobu žije. A lezou pěkně na nervy. Třeba tu v noci netopí, v deset večer se vypíná topení a pouští ho teď někdy, tedy asi v pět ráno. Proč je vypnuté zrovna v nejchladnější část dne, nechápu. Jinak byt je celkově dost tmavý, nesvítí sem, a je chladný - v přízemí, kolem ho nic nehřeje. V noci se budím na to, že mi doslova zamrzají dýchací cesty a mám je vysušené, jak je tady chladný a suchý vzduch. Takže s miminem tu být nechci. Navíc to domlouvání se a dohadování s majitelem už mi leze na nervy, hrozný chlápel. Suchoprd, úzkoprsý a ještě k tomu nějak nábožensky založený. Už s ním nechci nic řešit. Zkoušel mě jednou i zastrašovat a dělat na mě bububu, ale nedala jsem se. Ale i tak mu musím všecko 100x dokola opakovat, pořád ho o něčem ujišťovat. Ze všeho dělá problémy. Třeba sem pořídili pohovku, která teda byla pěkně blbá, teď tu máme už svoji, rozkládací a pohodlnější. Na té jejich jsme si jen ničili záda. A když k nám přijeli manželovi rodiče, tak se na ní nemohli pořádně vyspat. Pesana okousala ratanový výplet na bocích, nechala jsem to opravit čalouníkem, ale majitel se pak vytasil s tím, že chce pohovku novou. Na rovinu jsem mu tehdy řekla, že na to nemáme, navíc to by se mu líbilo - mít tu novou a ne tu nekvalitní prosezenou mrchu. A ještě máme fretku a pořád si stěžuje, že je násáklá tím pachem, že je tu všechno tím nasáklé a měly bychom zařídit před odchodem nějaký postřik stěn a nábytku. No to nevím, jak si představuje. Každý, kdo sem přišel řekl, že tu fretku necítí a tu pohovku jsem nechávala na vlastní náklady každý měsíc čistit. Vyměnili sice okna za plastová, ale jak se tu nevětrá, tak je tu hrozně zatuchlý vzduch.
No a s takovým kokotem se musím potýkat. Kokot č. 2 je stavitel, který nám má dokončit byt. Už asi tak před rokem říkal, že to bude tak 3-4 měsíce hotové. No kdybych se do toho nevložila a nezačala zajišťovat různé vodoinstalatéry, elektrikáře a sádrokartonáře sama, tak to i dneska vypadá tak, jak jsme to koupili. Žádné termíny dokončení od něj nemáme, pořád jen slibuje nebo chce prachy. V pondělí jdeme k právníkovi, už mu nic platit nechci. Měl by platit on mně za vedení stavby. Protože nikdo to nedělá, všechno koordinuju já. A už toho mám plné zuby, chci se připravovat na příchod malé a ne s břichem pořád lítat na stavbu a pořád se na něčem domlouvat, jako kdybych tomu bůhvíjak rozuměla. Žádná koordinace, žádná snaha, prostě nic. Měli jsme pokládat podlahy, ale známý podlahář mi sdělil, že tam potřebuje už mít topení. Což tam není, nevím na co čekají, jestli na nějaké zvláštní znamení nebo co. Přitom ho už vybrané máme, už před nějakou dobou, že si vlastně už nepamatuju, jaké jsme vybrali. Ale aby se někdo postaral, aby to topenáři udělali, to ne. To budu muset zase já zvednout telefon a říct jim to.
Plus je tam spousta nedodělávek. Musel přijít nový elektrikář, ten předchozí je nedostuný a nespolehlivý. Musela jsem mu znovu nakreslit plánky kde má být jaká zásuvka, vypínač a světlo. Koupelna dole není hotová, alespoň tu bychom potřebovali, abychom tam pak mohli být - když bude topení a podlahy. O dveřích si zatím můžu nechat jen zdát.
Na staveniště s malou rozhodně přijít nechci a říkala jsem si, že klidně najdu nějaké ubytování a půjdu tam a pak si to naúčtuju tomu blbcovi a klidně se s ním budu i o to soudit. Mimochodem právě se rozvádí, jeho žena ho už měla plné zuby, ani se jí nedivím. A to mají malou dceru, takže si dokážu představit, že udělat takové rozhodnutí pro ni nebylo lehké. Ale asi lepší být bez takového chlapa.

Jinak jsem byla včera na kontrole, všechno je v pořádku, pro jistotu jsem se přeptala na pohlaví, tak je to stále holka. :D Právě jsem si namíchala Gravimilk, aby aspoň ta naše princezna tolik netrpěla tím mým ponocováním. A otevřela okno, je tu fakt hnusný vzduch. Už se na ni strašně moc těšíme, i když mám takové obavy z budoucnosti. Každá mamina přece chce mít pro své zlatíčko to nejlepší hnízdečko. A já se bojím, že budeme mít prd.

Každopádně díky všem za podporu, nějak to s manželem určitě zvládneme, jen jsem si přála pro tu naši myšku lepší start do života. Taky se trochu bojím toho, abych z toho po porodu neměla moc stresy a neměla problémy s mlíčkem. Já jsem takový nervouš. :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak jak to čtu, tak tyhle problémy má více lidí, ale tušila jsem to. :) Lidi potřebují bydlet a ti stavaři toho holt zneužívají.
Kdyby to šlo, tak ho kopnu do prdele už dávno, ale byt jsme vlastně koupili od něj a v kupce je stanovené, že jeho firma to dostaví. :(

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jo, to jo. :)
Nedávno jsem vyslechla rozhovor, kde nějaká paní také popisovala rekonstrukci svého bytu a jaké s tím mají problémy, tohle je fakt asi nějaký obecný jev. :( Mám teda i dobré zkušenosti, pán z kuchyňského studia je super, ti mi dělali už jednu kuchyňskou linku a tam nebyl jediný problém, ochotní a spolehlivý. A také věřím, že známý, co nám má dělat podlahy, nedopustí, aby nastaly nějaké problémy. Dohodil mi i pána na schodiště, s tím je také dobrá domluva.
Jen to všechno nějak zkoordinovat dohromady. Spoustu věcí neznám a nevím, co má přijít první, jestli podlahy, topení nebo předtím ještě schodiště, kdy malovat atd. Jinak jsem schopná zařídit vše. Po tomhle martýriu budu schopná dělat stavební dozor sama. :D

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

U nás žádné štuky nehrozí, je to moderní podkrovní byt. Jednu vrstvu už tam máme, ale pak se ještě natíraly trámy, tak jsou od toho fleky, takže další necháme až na konec. Stejně malíř udělal jiný odstín, než jsem chtěla. Dole to tak vidět není, ale nahoře je víc světla, tak je poznat, že je ta barva do žluta. :)
Ten prográmek od Ikei je dobrý, také jsem s ním pracovala. Já jsem jinak studovala interiérový design, takže s představou vzhledu bytu problém nemám. :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak pošli nějaké fotky, ráda se podívám. :one: Třeba na leian@atlas.cz
Myslím, že většina ženských na to má dobré vlohy dělat hezké interiréry i bez škol. :) Já si už od puberty malovala nějaké baráčky a jak by měly vypadat vevnitř, pak jsem teda nějak odbočila, ale když jsem kvůli zdravotním problémům opustila práci a říkala si, co budu dělat dál, tak jsem si našla v Praze kurzy a chodila tam. No ale pak jsem otěhotněla, tak jsem pořádně nestačila rozjet praxi, protože do toho jsme už měly problémy s tím naším bytem. Tak jsem si říkala, že to bude moje prvotní dílo - to jsem teda nevěděla, kolik nervů mě bude stát samotná dostavba a že z navrhování tím pádem ani moc radosti mít nebudu. :-/

Ahoj,možná už teď zase spiš a přála bych ti to :) Take řešíme podobný problem :( Jsem ve 29 tydnu,bydlime v podnajmu v garsonce v Praze.Do ted jsme platili 9100 kč.Už na to jsme nadavali,jelikoz toto ižasné místo má 28 metru :( Je to v nejvyssím patre,zateka jsem,zrovna na miste,kde ma byt postylka :r: ,netesni okna,takže zima je tu take kvalitni :( Když jsme to rekli tomu idiotovi majiteli,ze se nam to nelibi,tak nasliboval hory doly,abychom tu zustali.Ted kdyz uz jsem dost těhotna,tak otocil-Zvedl nam najem na 9500,plastova okna nebudou a nevadi mu,ze sem tece!! :( Pry kdyz to jeste neni plisen,tak je to v poradku :-g( Zvednuti najmu nam okomentoval tim,ze se zvedly zalohy na plyn-ale my tu nic na plyn nemame!!!!Co nam ted zbyva???Nevim,neumim si predstavit,ze se ted budu stehovat a zarizovat plno veci okolo!Myslim,ze si to moc dobre uvedomuje-hajzl...Příští rok si chceme vzit hypoteku,ale nejdříve jsme si chteli neco usetrit,jelikoz tady v praze pod 2,5 milionu nic nesezeneme :( Nejak se snazim si tim nedelat hlavu.Musime to vydrzet a kvuli mimiskum se moc nenervovat,mimi za to nemuze a my jim udelame kouzelny domov uplne vsude,protoze je milujeme uz ted,vid?? :h: Drž se....

Ahoj Leian, tak vidím, žes měla taky hroznou noc. No každopádně ti to nezávidím. My to máme se staveništěm podobné, ale narozdíl od tebe já jsem u rodičů a staveniště je to pořád kvůli blbému zedníkovi, kterému práce strašně trvala a teď když už ji má hotovou, tak to zase vázne na tom, že přítel nemá čas dodělat sádroše atd.
Jinak k mé noci...včera jsem tu rozebírala s holkama sex...no tak jsem teda po dlouhé době miláčkovi slíbila že teda jo...to jsem si dala...do porodu nic! ani mě nehne se přemáhat. Od tří hodin čumím do tmy, nevím jak si lehnout...bolí mě strašně rozkrok (nemyslete si, že to bylo něco hooodně dráždícího) Jen do mě vnikl a už mě to bolelo. O nateklých a bolavých bradavkách ani nemluvě - já snad je mám zničené už teď - jak budu kojit?! a k tomu všemu moje břicho...trávicí bolesti a samé kosti mojí malé. No fakt hnus noc.
Takže jsem mu ráno řekla, že ať zapomene na další dva měsíce na sex...že ani náhodou!
Jak já budu rodit to teda nevím!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

In reply to by Leian

Jsem se právě probudila. usla jsem v 9:00 aspoň jsem se trochu vyspala. Jak tak čtu ty další komentáře, tak si fakt říkám, že to není normální. Když si vemu toho našeho blbého zedníka jak tam dělal podlahu v jádru a blbé omýtky 5 měsíců a v půlce řekne příteli: Nechceš ten byt vyměnit Jsou tu hrozné křivé stěny! Tak mám chuť mu jednu vrazit. To vím i bez něj, že jsou tam rozdíly 4 cm, od toho jsme si ho vzali, aby je vyrovnal. A nebudu kupovat byt, který v rozestavělém stavu po 3/4 roce budu prodávat, abych další dva roky sháněla další byt! Kor když má miminko přijít co nevidět!
Co já jsem se nabrečela, můžu fakt být ráda jen proto, že můžu být u rodičů. Ale i tak se obávám, že asi budu mít uplakané miminko.

My se stěhovali do rozkopaného baráku a žili v jedné místnosti bez topení a kuchyně rok. Neustále ve stavebním prachu. Všechno jsme si dělali sami, až na topení - které mělo být v září a bylo v prosinci, takže jsem kosli jako prasata. Teď ještě tam je spousta práce a nedodělků, ale jako na stavbě už to vypadá pouze v koupelně. Každopádně náš kluk má 11, takže to nebyla žádná tragédie a taky jsem se radovala se splněného snu, tak se taky raduj a nebul :h: :h: Každý svůj byteček nebo domeček nemá a žije právě pod takovými hajzly jako teď Ty a nemá vyhlídky na to, že bude lépe. :(
Musíš teď sbírat sílu, stačí, že jsi nevyspaná :k: :k: :k: Bude líp!!! :h:

In reply to by Andělína

Andělínko, já vím že se to dá i tak přežít a že bude líp, ale řeším to už přes půl roku a dochází mi síly. Už se to stalo sice i dřív, ale nějak jsem se vzpamatovala a říkala si, že to musím překonat a dál se snažit. Ale je to pořád dokola, pořád se něco nedaří. A teď bych se chtěla už opravdu soustředit jen na porod a na to hezké, co má přijít.

:a: ahoj holka no nemáš to lehký. To spaní je hrozný já taky ponocovala, tělo jsem měla s těhotenského spánku zhuntovaný až běda. No větrat bys měla a šetři se nerozčiluj se, není to dobré pro tebe ani pro mimi. Tu stavbu zadej někomu jinému a toho ichtila dej okamžitě k soudu at platí jako mourovatej. Poradit by ti měli na někde na úřadě, něco jako ochrana spotřebitele platí i ve stavebnictví. Oni si myslí, že sežrali moudrost světa, peněz to stojí jako hrom a práce na prd. Držím palce at to vše dopadne na jedničku vždyť se blíží vánoce....tak přeji jen to nej nej .......Lída a dvojčata papa :girl: :cc):

In reply to by Mamina zeravky

Dobré ráno :) Já už se nerozčiluju, tohle je už spíš takový ten ledově chladný vztek, smutek, zoufalost, které v sobě držím. Ale řvát na někoho stejně nemá smysl.
Stavbu není komu zadat. Jeden čas jsme sice zvažovali najmout si stavební dozor, ale pak už nebyly zase peníze, abychom si takového člověka mohli dovolit. I když by to bylo určitě to nejlepší řešení.
Jinak manžel chodí do práce, samozřejmě, obvykle je tam až do pěti a to už pak toho moc nevyřídí. A má takovou práci, kde se nemůže ani chvíli věnovat něčemu jinému, pořád na telefonu se zákazníkem nebo řeší zákazníkovi problémy. Navíc už ho to tam hrozně sere, sám má z té práce nervy na dranc. Jediné, co ho asi ještě drží nad vodou je to naše robátko. Už má z nervů z práce občas i žaludeční potíže. :(

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka