narkóza - pomóóóc!!!!

27.11.2008

Ahojte maminy!
My skončili šestinedělí. A malá Maruška má velký problém! Má pod uchem jakýsi lalůček - nejprve jsme myslely že je to otlak z bříška jak byly holky utlačovany, ale lalůček nezmyzel a podle ultrazvuku je tam nějaká houbovitá hmota a je potřeba extra vyšetření - magnetická rezonance! Jenomže u kojenci musí být pod narkózou, aby se nehejbaly!
Furt přemýšlím jestli to podstoupit??? Když jsem tam podepisovala ty různy komplikace - bylo mi z toho do breku!!!
Je tak malinká ..... Jsem z toho na váškách! Co byste mi poradili? Mám ji poslat na narkózu aby se zjistilo co a jak? I když to neroste a nijak to nebolí, ani nepřekáží - akorát to jde vidět.......

To je těžký rozhodování, když na tomůžeš ale nemusíš... zvlášť když se jedná o maličký miminko... náš Tomík byl pod narkozou v pěti týdnech... byl na operaci kýly, ale to byl akutní stav, tak jsem nad tím nemohla ani přemýšlet, stejně se nic jiného nedalo dělat... ale zvládl to v pořádku, jako by mu nic ani nedělali... tak to píšu jen tak pro uklidnění... rozhodnout se stejně musíš ty sama...

In reply to by Blue Jane

ahojky! a co po narkózový stav? Byl Tomík nějaký víc plačtiví? Nebo bylo vše v pořádku? Já když jsem se probudila z narkózy tak jsme se třepala, bylo mě blbě! A náš pes to samé klepal se a zvracel!!!!!!! Tak nevím!

In reply to by Lucásek

Klepání a zvracení po narkoze je dáno tím co ti dávají čichat. Rozpočty klinik na měsíc jsou dané špitálem(a občas nedostačují),ale pokud vím tak na naší nemocnici kojenci mají co nejlepší péči a je to také dané schvalováním z unie.

Ahoj, Matýsek byl taky pod narkozou. Je to šílený, ale pro jejich dobro. On měl pupeční kýlu, nemuseli jsme jít hned, mohli jsme počkat do 3 let, ale jsem ráda, že to máme za sebou, on si nebude nic pamatovat a já můžu být v klidu. Byli jsme v nemocnici 3 dny a jelikož jsem kojila, tak jsem tam měla na pokoji i Markétku :)

Vím,že se bojíš,ale sama pracuji na magnetické rezonanci a vím co to je pro maminky.Ale je lepší zjistět ted co se děje a malá si z toho nebude nic pamatovat než,aby se to vyvinulo v něco jiného a složitějšího.Opláčeš to,ale sama budeš ráda,když ti doktor řekne co se děje a jaký bude postup dál. Nikdo nebude tvé dítě udržovat v delší narkéze než je nutné.

tak to ti neporadim.. nevim vubec co bych delala.Ja bych se asi moc bala, ze to v pozdejsim veku bude delat neplechu. Kdyby to nebylo nutne tak prece ti nerikaji, ze je potreba magneticka rezonance. Oni nedelaji takova vysetreni, pokud to neni nezbytne. Aspon myslim. Ale vim ze bych mela silenej strach. Asi bych si zkusila sehnat informace i od jineho doktora, jeslti je to nutne podstoupit a co a jak..
At uz se rozhodnes jakkoliv, drzim moc palce, aby to vsechno dobre dopadlo!!!!

Lucásku,

tak v tom ti tady asi neporadíme.I já bych byla na vážkách jestli dát své dítko uspat či ne.ALe pokuď se rozhodneš budeš muset dát opravdu své miminko uspat.Nesmí se hýbat a musí být v klidu,ona by tam určitě i plakala:-(
POraď se se svou dr zda je to teď v tomto věku potřeba opravdu odstranit.LAe zase na druhou stranu je to strašně dát takto malé dítko uspat,ale ono na to rychle zapomene v pozdějším věku by už dítko mohlo reagovat jinak.

Držím Vám palečky!!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky