Placenta

24.11.2008

Ahoj holciny,mam dotazek,dnes jsem byla v poradne a na ultrazvuku,vse v poradku,mala roste jak ma,zrovna se drbkala na bradicce :girl: Jen rikal pan doktor a tim me celkem vydesil,za mam nizko polozenou placentu :-g( ne vcestnou,ale nizko polozenou (v prukazce mam napsane:PPKP nizko nased.luzko,poloha plodu podelna,BPD a TBD odpovida udane delce gravidity).Rikal sice,ze to byva a mela by se casem zvednout a kdyz ne,budu rodit cisarem!Holky nekrvacim,nemam zadny problem,ale mam strach,mam se strachovat???Vzdyt placenta je tak dulezita! :-g(

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, jsi v pulce tehotenstvi, urcite se to vsechno jeste nekolikrat zmeni. Holky to taky psali, ze se jim placenta jeste pohnula. :a:

Nebud smutná...volala jsem dr, abych se ji zeptala co dělat, aby se co nejdříve zvedla a řekla mi to samé jako u prvního miminka...Kdyý jsem čekala dáju měla jsem ji od 4 měsíce dole poleženou a taky jsem byla vyděšená. Ale nic se nemá přivolávat a tak jsem si to stejně ani nepřipouštěla. Takže, jediné riziko co spojuje nízko uložená placenta je, že by si se v pozdějším stadiu mohla začít otvírat, ale poležela by sis v nemocnici tejden a oni by ti to zvedli...neboooj se ničeho. Mnohem horší by bylo kdyby se ti dělalo více plodové vody než máš...byla totiž za mnou kámoška, že tohle měla a tam ji hrozilo, že ji to praskne a mimíšek by umřel bez plodovky. Tohle nic není co máš -ty miminko si to vytáhne samo, uvidíš. a ted co pro to dělat. v žádným případě ted nic nestěhuj a hlavně nic těžkýho nezvedej....hlavně to ne...nevěšej záclonu a ani neumývej okna. Co nejvíc odpočívej. Jak mimi bude rust bude si to tahat nahoru a hlavně spinkej co nejvíce na levém boku to ti miminko pujde co nejvíce nahoru říkala dr. A hodně ted papej at máš pořád plné bříško....to taky pomáhá. Takže se drž babo moya a odepsala bych ti dřív, ale včera mě muj manžílek zapoměl u ségry, nejspíš:-) protože přijel až o pul šesté, ale byl v práci, večer jsme měli usmiřování tak vařil no a jelikož jsem ted dospávala a vařím směs na špagety tak píšu až ted...a jak jsi ještě krom toho dopadla? Co nevím? :!k: :spid:

In reply to by Lukášek duben

diky za dopisek.Snad to bude dobry,budu moc odpocivat,ostatne ja taky nic jinyho nedelam :s: A stehovani nechavam na tatkovi,umeje i okna rikal.Ty mas placentu taky nizko?No ja nevim,me se dusoval vcera doktor,ze na 100% pujde na horu,ze to tak v pozdejsim tehu byva a holky co mi tady psaly a divala jsem se i do starsich diskuzi,me celkem uklidnily,skoro kazde se to zvedlo,no a kdyz ne,tak hold budem rodit cisarem,je to fuk,hlavne at je Stelca ok!!16.12.jdeme s tatkou okukovat nasi prcinku na velky ultrazvuk,uz se taaaaak tesim,ty uz jsi byla,nebo kdy jdes?Dnes jsem trosku trajdala po meste,vybrala jsem nadherny bily koberec do loznice,tak ho jdem v patek koupit,uz se nam ten bytecek rysuje.Akorat nevim,jak vymalovat pokojicek male,jakou barvu,porad??Jo a utikej ve ctvrtek do Jysku,maj. tam akci na ty zaclony tyden.Ja si pujdu koupit s bilyma kytickama do loznice a kratkou se zlutyma do kuchyne. :j)

AHOJKY, já jsem tohle měla taky v 19 tt a teď jsem 35 tt a už je placenta nahoře. Pokud nemáš nějaké problémy, tak se nestresuj!!!!!!

to mně dr. pro jistotu o placentě neřekla ještě ani slovo, takže ani nevím kde ji mám, ale vzhledem k tomu, že už přes týden cítím pohyby, tak asi nejspíš někde vzádu, ale k tobě, nemyslím si, že by to mělo nijak vadit, a poku by šlo jen o ten císař, tak je to v pohodě ne? Dneska už je to jak na běžícím pásu, hlavně ať je mimčo zdravé, ale když říkal, že to bývá, tak bych to zatím nijak neřešila, no a když tam zůstane, tak se svět taky nezboří, určitě by jsi nebyla první ani poslední, já jdu na ko za týden ke svý dr. na 20.tt, tak nevím jestli mi bude dělat utz, protože hned týden na to jdu na ten velký utz k jinému dr. a na natočení dvd, snad to bude všechno dobrý. Taky mi neříká nic o čípku a minule do mě ani nekoukala, tak snad to je dobrý. Ale kopanečky jsou rotomilý, už je máš?

In reply to by FORINKA

takze nakonec bude mimi v brisku tajemstvim???Ja pohyby jeste nemam,uz jsem tady skoro jedina s Vodnankou,vcera rikal doktor,ze do tydne by meli byt,tak netrpelive cekam.... ://: Treba jsem je nepoznala??Ale to asi nee.Ja jdu na velky ultrazvuk zhruba 15.12,dnes se tam budu objednavat a ty kteryho?

In reply to by Rendulik

já jdu na velký utz 12/12 takhle mi to naplánovala dr., tak jsem se jen objednala na toto datum, já se tak těším, ty pohyby mám už fakt pravidelný a já myslím, že jsem je poznala, třeba to budeš mít jak já, žádný bublání a tak, ale prostě tě rovnou nakopne, já je mám tak týden, ale je to krásný a taky bych řekla, že silnější, už to cítím třeba i ve stoje,sice ne tolik, ale už asi 2x, jinak když si lehnu, tak většinou šťouchne. Prý se pohybuje neustále a všelijak se vrtí, já si říkám, že snad ani nespí. Dokonce jsem někde četla, že dělá kotrmelce pořád :-) Hlavně aby se nám tam nezamotal. Tak vidíš do týdne se dočkáš, třeba si na to tak fixovaná, že to ani necítíš. Já nevím, podle pohybů si myslím, že mimi bude po tatínkovi veliký ( bože ten můj měl 5 kg, když se narodil ), tak to mě snad mine.
Hele Rendulíku a kouká ti dr. na ten čípek pokaždý??? Někde jsem taky četla, že když je vše v pohodě, tak dovnitř nekoukají, prý to matky stresuje, myslím, že to psal dokonce dr. Koucký

In reply to by FORINKA

me teda nekontoluje ve vnitr vubec,pokazde jen ultrazvuk,rika vzdy,ze pokud se nemusi,nedela to rad,nac neco drazdit.Myslim,ze to maminky nestresuje,ale spis nas zbytecne nechtej roztahovat,atd.

Ahoj, ono je tu dnes mrtvo, někdy je možná lepší psát kolem oběda. Večer všichni koupou, vaří, uspávají, starají se o muže, ... no znáš to.
Jinak obavy neměj. Já ji mám vpředu a nízko. Tedy v 21tt byla. To jsem se Dr. ptala, zda to neva a on mi řekl, že je to OK a když není vcestná, tak že se to může jen zlepšit. Děloha roste nahoru a placenta je k ní přichycena a tak si ji vytáhne také nahoru. Jinak jak ji mám vpředu, tak si musím dávat pozor na pupek, abych se někde nebouchla. Nejvíc se bojím, kde jsou lidi.
Tak hodně štěstí a žádné problémy. :a:

Zatím si z toho nemusíš dělat hlavu. Máš ještě dost času na to, aby se "odšoupla" výš. Neboj, to bude OK. :k:

ahojky,určitě máš ještě velkou šanci že se placenta zvedne,moje dr. říkala že se zvedá až do 35.tt.V každém případě preju pohodove těhu :a:

In reply to by Rendulik

Vtip:- potká bača baču a říká. Hej bača...ked prijedeš do Prahy...zdarma Ta dovezu na hotel, dají ti izbu, najest, napit, daju Ti peniaze a aj sexu tam máš hodně. A bača...a jak to Vieš? Ty jsi tam bol? Ne, ale cééérka pisala :qu:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky