čaute děvy,

19.11.2008

mám originální otázku :///: která jaký pečete vánoční cukoví? a piště piště ať vim co budu páchat :? ...bo jsem v koncích, ale ve finále to jistí cukrárna :s:
jdu koupat děti tak až se vrátim, ať mám upečeno :c:

tento rok poprvé budu péct sama (před tím jsem jako svobodná dycky pekla s mamčou, ale na se na pečení už totálně vyflákla, takže tentokrát budu zásobovat i ji..). No a zatím jsem si naplánovla perníčky, linecký kolečka s marmeládou (domácí rybízvou), oříškový linecký s mandlí a čokoládovým krémem, vaniláčky, pracny, kokosky, marokánky a zázvorky. Aji se na to už docela začínám těšit, sice nevím, jak to zvládnu, ale jelikož jsem docela zdatná kuchařka a pekařka, tak snad se mi povede i vánoční cukroví. Bohužel jsem se přistěhovala do rodiny, kde je zvykem píct minimálně 13 druhů cukroví, tak se musím trošku snažit, aby mě tchýně nepomluvila. Zatím to s pečením ještě půjde, ale příští rok to hádám bude horší, až bude malej (malá?) na světě...

In reply to by Martii

tchýně se předhání se švagrovýma, která bude mít víc druhů, vždycky, když jsem tam byla o Vánocích na návštěvě, tak jsem nechápala a jen kulila oči. No a teď jsem se do téhle rodiny přivdala, tak s holt musím taky snažit. Moje mamča pekla cukroví akorát, když jsme byly se ségrou malé, teď na to celkem prdí a udělá jen dva druhy - linecký a vaniláčky, jinak objednává zákusky a cukroví z cukrárny. A já zatím se samostatným pečením vánočního cukroví moc zkušeností nemám, jinak jsem teda lepší kuchařka než tchyně, tak snad se mi povede i tohle... Ale začíná mě to děsit i ve snech... i když si říkám, že těch mých šest druhů je ještě v pohodě :-) Tak mi držte palce, snad to zvládnu...

U nás peče moje babi, to nemá chybu.. ale sem tam taky něco upeču, většinou experimenty z novin.. klasiku máme od babi :-)

Já taky nepeču. Pouze dodám materiál :s: . Peče mamka a jelikož je experimentátorka ani já nevím co nás čeká, ale bude to i klasika - rohlíčky, rumové kuličky, vosí úly..

ahoj, já nepeču, já ho jenom jím :!k: ...bude péct moje babička, vanilkové rohlíčky, rumové kuličky, linecké kolečka :hu: :hu: :hu: ...mám hlad :!k:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka