8 TT - srdeční akce

19.11.2008

Ahoj, jsem tu nová, ale nevím na jak dlouho:-( jsem v 8+4 TT a ještě není vidět srdeční akce, což je v osmém týdnu asi velký problém! Už se s tím někdo z Vás setkal? Děkuji moc za odpověď. Jana

Děkuji moc za podporu, ale po včerejším ultrazvuku tomu už naději nedávám:-( Podle výpočtů bych měla být v 8 TT, ale plod vychází na 7+4 TT, je velký 13.2 mm, ani včera nebyla vidět srdeční akce, a to že jsem byla na dobrém ultrazvuku a i ten váček už prý začíná nějak splaskávat, dobře to nevypadá. Bolí to, ale vím, život jde dál... Přesto Vám všem díky za podporu, snad to vyjde příště! No a v po budu znát výsledky z krve, tak kdyby se stal zázrak, určo Vás budu informovat, ale... Přeji Vám hodně štěstí a díky.

ráda bych tě povzbudila, ale myslím si, že to není možné, jenže jak píše mamina dole, i zázrak se může stát. Těhotenství o 14 dnů mladší by znamenalo, že jsi otěhotněla při menstruaci, a to fakt není nemožné, ale spíše nepravděpodobné.

Jen ti přeposílám dotaz těhulky a odpověď lékaře:

Dotaz:
Dobry den, jsem poprve tehotna, minulou stredu, coz je uz tyden, jsem zacala spinit, jen malinko, lekarka mi predepsala magnesium a ascorutin 3x1tabl. V patek jsem byla na ultrazvuku kde mi pan doktor rekl, ze jsem v 6+6 ale co me znepokojuje je, ze nevidi akci srdecni. Je na to stale brzy? A cim muze byt zpusobeno spineni? Mam radeji nastoupit do nemocnice? mockrat dekuji za odpoved. Jana
Odpověď:
Dobrý den, akce srdeční by měla být vidět u 6 mm (odpovídá cca 7.týdnu těh. )embrya, jestliže ne, může se jednat o zamklé těh., může se ale také jednat o mladší graviditu, ukáže se akce teprve později. Špinění neznamená nic nebo může být příznakem i zamklého potratu, nedá se říci z jednoho vyšetření,ukáží až opakované kontroly.
MUDr. Michal Koucký
Porodník

Viz.: www.porodnice.cz

In reply to by sionka

Poslední menstruci měla 20.9 a další by měla tedy přijít zhruba po 28 dnech, to je tedy kolem 18. 10.Když si tedy Jana myslí, že otěhotněla 10.10 jak by tedy mohla otěhotnět při menstruaci, když ji prakticky čeká až za 8 dní??? Délka těhotenství se počítá podle prvního dne poslední menstruace, ale ten den k oplodnění určitě nedošlo a pravděpodobně k němu došlo týden po menstruci. A proto je o zhruba 14 dní mladší.

In reply to by Ivik77

9+2tt, tj. 10 tt od toho 20.9. - nevím, já nechci strašit ani nic podobného, ale nějak mi ovulace vychází, když ji hooodně posunu za těch standardních 14 dnů na 21 dnů, tak by to opravdu mohlo být mladší těhu, ale já se spíše setkala, že holky otěhotněly spíše dříve než až za 21 dnů, ale jak jsem psala, nemožné to není. I tak, mimískovi by bylo skoro 6 týdnů, což znamená viz.níže:

8. týden těhotenství (6. týden stáří plodu)
18.12.2007 12:23 | Těhotenství
8. týden těhotenství (6. týden stáří plodu)

Velikost embrya od temene k zadečku je přibližně 14 až 20 mm a váží zhruba 3 gramy. Má už kolem sebe malé množství plodové vody, ve které se může volně plout. Embryo už má tvar lidského těla s velkou hlavovou částí. Základy nohou a paží se začínají prodlužovat a jsou odlišitelné oblasti rukou a chodidel. Je již patrné rozdělení na prsty, ale ty jsou zatím spojeny blánou. Vytvářejí se plíce. Dochází k dalšímu vývoji mozku. Mozek začíná kontrolovat pohyb svalů. Srdce a oběhový systém jsou již téměř vytvořeny. Játra přebírají funkci krvetvorby. Oči jsou většinou již otevřené. Vnější genitálie zatím nejsou vytvořeny a tak není možné rozpoznat, jaké bude pohlaví miminka.

Děloha již zdvojnásobila svoji velikost. Budoucí maminka má již pravděpodobně vystavenou těhotenskou průkazku, kde je stanoven i termín porodu. Těhotenství trvá průměrně 280 dnů od prvního dne poslední menstruace. Jedná se o devět kalendářních nebo také deset lunárních měsíců (tj. měsíců, které svou délkou sledují cykly měsíce. Termín porodu můžeme stanovit podle data poslední menstruace: od prvního dne poslední menstruace odečteme 3 měsíce a přičteme 7 dnů. V případě přesného data oplodnění lze k tomuto přičíst 266 dnů. Termín lze vypočítat i podle prvních vnímaných pohybů. V případě prvního těhotenství se k tomu datu přičte 140 dnů, v případě dalších těhotenství pak 154 dnů. Nejpřesnější termín porodu samozřejmě určí lékař dle ultrazvukového vyšetření.

ALE NEMOŽNÉ TO NENÍ, KDYŽ UŽ TÍM NĚKDO PROŠEL, JEN SI MYSLÍM, ŽE JE TO MÁLO PRAVDĚPODOBNÉ! ALE PŘÍRODA DOKÁŽE I ZÁZRAKY!!! Sama jsem jeden zažila, že jsem spontánně otěhotněla po dlouhé době léčení na neplodnost a umělého oplodnění (2x). Už jsem nedoufala a ejhle! Jsem v 7.měs! :s:

Je sice pravda, že jsi 8tt, ale ve skutečnosti je miminko o dva týdny mladší. Píšeš, že jsi pravděpodobně otěhotněla 4.10, ale než se prcek uhnízdí v děloze, tak to taky pár dnu trvá. Vůbec se tím nenervuj. Třeba má jen tvuj doktor předpotopní ultrazvuk a srdíčko tam tak brzy prostě vidět není. Dej nám vědět jak to dopado. Budu držet palečky

Ahoj já sem tu taky nová. Já byla na prvním ultrazvuku taky v 8tt protože mě strašně píchalo v podbřišku. P.doktor mi mimiško ukázal ale srdíčko bylo krásně slyšet. Co ti říkal doktor to je přece důležitý. Já už jsem ve 12tt a příští týden jdu na ten nadstandartní. Hlavu vhůru a musíš věřit jako každá znás. :girl:

In reply to by andulicek

Já byla na ultrazvuku asi v šestém, to vidět nebylo, tak jsem šla teď po 14ti dnech a opět nic, ráno jsem byla na krvi, v pondělí jdu na další odběr a posoudí se z těch hodnot, tak uvidím, doktor nechce dávat falešné naděje, ani mluvit o nejhorším. Jsem z toho smutná:-( Dneska mě čeká ještě jeden ultrazvuk na jiné klinice, tak uvidíme, ale jsem v tomhle asi šílená pesimistka! Přesto díky za odpověď.

zatim se zbytečně neděs, ona má být vidět někdy v sedmym, já byla 7+3, když byla vidět, ale mohlas otěhotnět třeba o týden i dva později, a pak se to na UTZ teprve ukáže... takže držim palce :one:

Ahojky Jani,
nepropadej panice, určo to bude dobrý.... mě :h: začalo být až kolem 9tt ........držím palečky ať je vše OK :a:
______________________________________
Verča + Adélka (4/06) + mimi (3/09)

In reply to by tislerka

Opravdu až v devátém? To já už tak nějak přestala doufat a najednou taková zprávička od Tebe:-) doktor se na to moc netvářil, dneska jsem byla na krvi, v pondělí jdu na další odběr a pak se uvidí podle hodnot. Všude totiž píší, že srdíčko je patrné už v 6-7 TT, mám strach, přesto díky za podporu a odpověď

In reply to by JJana

no nebylo to přesně v devátém (8+5tt) takže skoro jo....ale dr mi tenkrát řekla, že to je individuální, že můžu odejít z ordinace a že by už mohlo být vidět :) Řekla mi, že do 9tt je to normál.....tak uvidíš.....teď při druhém jsem byla na kontrole 8+1tt a taky to ještě vidět nebylo
______________________________________
Verča + Adélka (4/06) + mimi (3/09)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka