rozhovor....

19.11.2008

:n: ja vim holky ze je vas tu dost mladych ale ted sem komunikovala se znamou .. je ji ted 18 a siiilene chce dite...pritel samo o tom vi ale nechce - aspon tak sem to pochopila..a ona asi udela cokoli aby otehu... i kdyz sem ji rikala co znamena dite - ze to neni jen ten uziicek co spinka a je tak spokojen ze je to rev od rana do noci a naopak ze je to o tom ze pocitas prachy jestli na to a na to vubec mas ze to je o tom ze musi mit zazemi a oporu v chlapovi a to asi ona v 18ti mit svoje zazemi mit nebde... no proste sem z toho dost zdesena...nakonec pronesla ze chce byt krasna a mlada maminka a ne stara a zapskal.... tak to mi prislo ze dite chce spis jako ozdobu... a anvic ji rikaz ze planovany a neplanovany(jako v mem pripade) je neco jinaho.... privest PLANOVANE dite do deckeho pokojicku v dome rodicu mi prijde uhozeny a nedospely... fajn ja bydlim u mamy, ale Rory taky planovana nebyla... ale kdyz uz sem otehotnela tak bych nemohla jit na potrat a to uz jen z duvodu tech ze bych uz nemusela mit dite - kvuli sve uzasne vaze, kvuli epilepsii a dalsim zdr. problemum.. i prez to ze sem dostala injekci ktera mela vyvolat MS i kdybych byla tehu tak ta se nedostavila tak to bylo pro me zaneni ze malicka se musi narodit!!!!! ze urcite neco ve vsem zivote dokaze a treba tim i zmeni zivoty dalsich... .. JEJE ja se rozepsala .. to je uvaha mlade a svobodne matky ktere uz hrabe ..a mysli si ze dite by se melo narodit tem lidek krteri o to stoji a moc to chteji!! A ne takovym tem fetakum a alkoholickam co rodi deti jak na porodnim pasu aby dostavali pridavky a o deti se nestaraj... a ti co o nej stoji a moc ho chtej a snazi se reba i 10 let tak nic.... ach jo zivot je obcas nespravedlive... (Je to naky cely zmateny ale stejne si to nedoctete do konce takze nevadi...)

Ahoj Johanko, souhlasím s tebou. Je fakt, že to je individuální a určitě spousta 18ti letých maminek se o své děti stará skvěle. Ale u tvé kamarádky mám, z toho co píšeš, taky pocit, že to chce jen jako děcko hračku :n: . A prej stará zapšklá mamina -já mám 33 let (jsem z těch, kterým to nešlo a nešlo a nešlo... :r: ) a jak na mě chlapi čumí, když jdu s kočárkem :s: :s: :s: . Takovou kočku dlooooouho neviděli :girl: . Ba naopak jsem si pěkně prodloužila mládí - když vidím stejně staré kamarádky, že mají doma už 14ti leté puberťáky. :00:

Opravdu je to nějaký ujetý,někdy mi příde jestli i mi ve třiadvaceti nejsme mladý na miminko,ale já a přítel jsme miminko chtěli a narozdíl od tvé známe mame vlastní domeček přítel na svuj věk dělá moc dobrou práci a já děti miluju a co se sestře před dvouma rokama narodil Vojtík,tak už jsem si řekla že je načase mu udělat bratránka nebo sestřenku.Vím že to nebudou jen ty krásné chvilky a máme se na co těšit,ale občas mi u těch holek připadá že si myslí že vezmou na pul dne kočárek(samozřejmě mimčo bude spát)a oni budou trajdat po městě a nakupovat....a kort ty mladý 18 náctiletý.....jen můj názor...a něco jinýho je když jsou miminka nečekaný,jako třeba u tebe,...ale bydlet s mimčem u mimky v dětskám pokojíku..jak říkám je to nějaký divný...

a ona je alkoholik a fastek toužící po miminku?
spíš je jen hloupé dítě sama
ja taky malou neplanovala a nemít ferovýho chlapa tak bydlim u babičky pac k mame bych se nevešla ale urcite ji to rozmlouvej pac až zjistí že miminko neni sma pohoda mohla by si svuj dětinskej vztek vybijet na nem a nebo naopak dospeje pac to myslí vážne

Ahojky, ja ctu casto tvoje prispevky a musim rict ze mas pravdu. Zrovna pred chvilkou se na me nastvala jedna holcina, kdyz jsem ji napsala, ze me stve jak je zivot nespravedlivej , protoze lidi co chteji mimi a snazi se spoustu let ho mit proste nemuzou a ona, 21 let, garsonka, kde bydli ona, pritel, ktery nechodi do prace a jeste jeji bracha a jeste ma petimesicni mimco ani nevi jak se o nej postarat. A to se bala, ze uz je zase tehotna... No fakt hruza. ja tenhle smysl zivota taky nechapu a je mi to fakt moc lito.. Kde jaka cikanka ma na kazdym prste pet deti a normalni lidi ho proste mi nemuzou.
Je mi lito, ze jsi sama s prckem, ale lepsi je byt sama, nez se nervovat s nejakym magorem. ja jsem taky byla na prvni mimco sama a teda az na penize nam vubec nic nechybelo... Aspon jsme si spolu poradne uzili.

In reply to by RomankaD

:j) dekujiii:) jsem rada ze semnou holky souhlasime sem si myslela ze sem postizena z toho ze sem na malou sama a ze vim jakej je to boj.... a jak pises lepsi sama nez byt s ignoratskym hnupem! :!k: a penize? ty budou ale my nebudem .) i kdyz mohlo by jich byt vic :D

kozlovka

Ahoj...
To víš že si to přečteme až do konce... a plně s tebou souhlasím.. je mi 20 a miminko jsem také moc chtěla, ale já i přítel jsme chtěli přivést miminko do rodiny... tak jsme se napřed vzali a teprve až pak se začaly snažilkovat.. ovšem, kdybych otěhotněla dřív, tak bych na potrat také stopro nešla... připadá mi strašné zabít v tobě neco co žije(pokud k tomu nevedou nějaké zdravotní problémy..)
Teď jsem ve 20tt a jsem s manželem naprosto šťastní..
Ovšem mít dítě jen na parádu a nevědět co to pořádně obnáší mi přijde vážně uhozené...

In reply to by kozlovka

tak ty jsi vdana a mas muze co se o teba a dite postara.. i ja jsem porodila ve 20 ale s tim chlapem to je u me horsi ale ja to neeeeeresim... mala ma co potrebuje i vic a ja? me to nevadi ja si do huby dtrhnu jen aby malicka nestradala!

In reply to by Johanka a Rozinka

prosimte i ja nekdy silim proc terinka rve a nechce prestat :s: to je normalni.....
ja si teda nedokazu predstavit mit mimi treba v osmnacti......me by asi hrablo.Proto ty maminky co to zvladaji obdivuju.
A bez chlapa je to jeste slozitejsi.....ale urcite lepsi bez chlapa nez s takovym,kterej je hnusnej zlej.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jojo k te poslední větě se připojuju já :a: protoze ja patrim k tem co to nejde mit detičky

Johanko, souhlasím s tebou.....dítě by si měl pořídit někdo, kdo ho má kde vychovat, má na něj peníze - opravdu to neni levná záležitost a hlavně...v 18 se o dítě umí málokdo postarat....mám známou ta má mimi v 16 a taky je to celý postavený na hlavu....
a co se týče tebe....neřeš, ty jsi skvělá mamka a Rozinka ti jenom kvete :h:

In reply to by Johanka a Rozinka

Johanko stejnak si to udělá po svým ikdyž jí poradíš, Tak jí nech at na to přijde sama. Pak si bud bude rvát vlasy že byla nevyzrálá a že by nejradši udělala všechno jinak a nebo bude štastna. Já bych tohle určitě neřešila je spousta lidí co to takhle mají a nedají si říct na rady!! Já teda bydlím u rodiču meho přitele ale budeme mit barak jednou po babicce a ja nechci čekat na to až budu mit na to abych si koupila u Prahy bydlení na to jako nemam. A já jsem dítě chtěla už od 18let vzdycky jsem byla vyspělejší nez moje vrstevnice jelikož jsem dost prožila možna proto jsem toužila o miminko tak brzo a jsou to 4 roky a ještě se nám to nepovedlo. Jako určitě každý si vše udělá posvím. Já nikdy neposlechla své kamaradky a kolikrat jsem měla ale stejnak jednám podle sebe. Já si myslím, že ty si malou neplánovala ale jak si ted štastná že jí máš!!! a neměnila by si hlavně!!! Si hodná a šikovná máma jaká ma byt :one: a to se pozná podle tvých článku,ktere ráda čtu a rada se i do nich zapojím papaa :qu: :qu:

In reply to by Johanka a Rozinka

No jenomže před 20 rokama to byl hit mít dítě v 18 a hlavně tenkrát to bylo úplně jinak...ale nemyslím si, že dneska je to něco světovýho aby měli mimnka holky těsně po škole a nedej bože ještě dřív....(já jsem teda taky měla malou hned po škole, ale já jsem asi stejný případ jako ty - já mám Káju přes prášky a když jsem zjistila, že jsem těhotná tak jsem prostě neměla to srdce jí dát pryč....nikdy bych to neudělala a druhá věc je ta, že jsem měla vlastní bydlení s manželem a po škole jsem měla a nic mi v tom nebránlo.....
Nemáš zač děkovat, málokterá mladá mamina jako ty, nebo i já (mě je 23 a mám 2 děti) se umí o své děti postarat tak jak ony potřebují...., je to opravdu nespravedlivé vůči těm, které se o mimi snaží nkolik let a nemůžou :?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky