spani a kojeni novorozencu

14.11.2008

Ahoj, zitra budou nasemu Oliverkovi 3 tydny a chtela bych se zeptat jak vam spali vase miminka v tomto obdobi? Pres den toho moc nenaspi a vcera v noci nespal od 1 do pul 3 a dnes to byla teprv hruza, nespal od 7 vecer do 10, pak mel asi hodinku co spinkal a pak nespal az do 2 do rana!!! A vyzadoval mlicko kazdou hodinu, ale 5 minut po prisati usne, takze aby se nahamal musim ho ruzne budit, lechtat, hladit po zadickach atd..... Pak ho necham odrihnout, dam ho do postylky a behem 3 minut je vzhuru a cele to zacina nanovo. Mela jste to nektera taky tak?

Ahoj gratuluji k Oliverovi :h: :h: :h: , hele me Rozalcerict, byly 3 tydny ve ctvrtek a musim ze ma take sve dny, nekdy mi plce po koupani vecer od 19,00 treba az do 21,30, ale musim rct, ze se to posledni dny lepsi. Mam tu vyhodu, ze pak mi spinka treba do 1,00 nebo i 2,00 ale pak zacina zas 2-3 hodinove coromoro. Ale od patku, kdy poprve vzala dudlika tak je milionova :e): :q: :e):
Jinak se ale musim priznat, ze jsem asi oskliva mamka, lae kojeni a delku kojeni striktne dodrzujeme, kojim po 3 hodinach (samozdejme budim pouze ve dne) a to 2x 7 min, ale musim rict, ze mi mezi kojenim usina a tak taky lechtam, drbu ................ proste budim
Takze hodne pevne nervy :one:

gratuluji k Oliverkovi :) Taky mám doma malinkého Oliverka - je mu 7 týdnů a asi budou stejní... Taky kolem třech týdnů začal porád papat a i v noci - asi opavdu růstový špurt. Tak do týdne se to stabilizovalo a teď papá po třech hodinách a v noci spinká nejdřív 5-6 hodin a pak se vzbudí po těch 3-4 hodinách. Nám strašně pomáhá vybrační lehátko, Oli je v něm po papání, když začne pokňurkávat, tak mu ho zapnu a on usne, pak ho vypnu. Tak se naučil usnout i jinak než v náručí, nebo při kojení. Já na něho nedám dopustit- fakt mi moc pomáhá, když v něm je, aspoň jsem schopna trochu uklidit a nebo navařit :P :///:

janka.82

Taky nevím, jestli jsem gratulovala. Tak přeji hodně štěstíčka a zdravíčka :h: :h: :h:

ahoj Liluš,naše Loty to měla taky tak..koj jak chce Oli..může mít růstový spurt..my ho měli taky tak brzy..potom k tomu spaní,naše Loty nespala ani v noci,ani ve dne...tak že děs,ale brala kapky na aktitvitu tak to bylo taky tím..jinak se to časem upraví..naše Loty vstávala po 2hodinách,pak po 4 jak kdy..kojila jsem jí o po 30min kolem 3týdne..trvá to týden,..po 6týdnu se to začne pomali lepši...to šestinedělí je nejhorší,ale zvládneš to!!!!!!!! ¨pak bude líp..tohle naše Loty dělala pšesně jak píše..tak koj a vydrž..bude to lepší...a noc kdy chce..bude líp!!!!

Ahojky, tak jsem tu po delší době protože to tu jde moc pomalu a najednou koukám, že jsi také už mezi maminkami!! To mi udělalo opravdu radost a opožděně gratuluji!!!! :k: :k: :k:
Já to s Nelinkou měla zrovna tak. Ona trpěla na bolení bříška, vůbec nespinkala. A když spinkala tak v náruči a když jsem ji položila byla do 5 minut vzhůru. Trvalo to 2 měsíce. Po dvou měsících konečně spala 2 hodiny v kuse... Jinak jsem ji i v noci držela v náruči - prostě celou noc jinak by se vzbudila. Říkali mi že když miminko bolí bříško, že chce být u maminky a hlavně u prsícčka že tam zahánějí tu bolístku. Jinak já taky kojila pořád. Nelinka taktéž usínala a musela jsem jí lechtat a budit, a ze začátku jsem opravdu takto kojily i 40minut. Tenkrát jsem volala laktační poradkyni a říkala že je to normální a že od toho ty prsa mám abych kojila a kojila a to kdykoliv a jkkoliv dlouho ( akorát délka kojení do 60 minut) pak už to nemá význam. Kdyby nebylo té laktační poradkyně tak bych asi tenkrát přestala kojit v domění že jí moje mlíčko nestačí. jo a v porodnici mi ještě říkali (protože tam hrozně řvala) že některá miminka jsou hodně citlivá a to vytažení z bříška snáší špatně - tak taková miminečka se musí hodně chovat a chovat a chovat. A nemusíš se bát do 3 měsíců se dítě nerozmazlí. Nevěřila jsem tomu ale můžu potvrdit. Chovala jsem a chovala 2,5 měsíce a potom začla odkládat postupně vždy na pár minut. A rozmazlená není, a krásně si už sama hraje. Držím pěstičky aby se vám to brzy srovnalo. Vím jaké to je když dítě nespí potom brečí už i únavou a nevyspáním. Měj se pěkně. Jana

In reply to by Beruska.Janka

dekuju za pranicko :h: jinak, jak pises, malyho nakojim a jakmile ho dam lehnout, je vzhuru a chtel by porad chovat.... to kojeni mi pripada jako umeni! nekde ctu, ze ho mam kojit kdykoliv bude chtit a dnes jsem se docetla, ze kdyz je to moc casto, ze hama jen predni mlicko a to pak v zaludku kvasi a ma boleni briska :r: kazdopadne ti dekuju za podporu, mej se kraaaaasne, papa :c: :a: :a:

In reply to by lulisek

Ahoj,

no jo, já jsem taky pořád něco studovala a říkala si že na to kojení bych měla mít asi vysokou. Mudr mi o tom kvašení také říkala, prý je dobré alespoň hodinu od začátku prvního kojení do začátku druhého kojení počkat. Jenomže vzhledem k tomu že jsme kojili třeba 40minut tak to bylo šílený. To jsem dokojila a za 20 minut znova. Ale můžu tě uklidnit po skončení šestinedělí se to začne tak nějak uklidnovat. V 8 týdnech už to bylo úplně jiný. Aby se malá dostala i k zadnímu mlíčku dělám to následovně (dle rad Mudr): Nakojím z jednoho prsa, za hodinu když chce jíst opět kojím ze stejného prsa!!! a někdy i do třetic ( to v případě že pila málo a ještě mi tam zůstalo) a ono už je to prso potom úplně prázdné - prostě vypité do dna, tak pak zase začneme z druhého prsa to samé ( 2-3 x). Je to vlastně stejné jako kdyby jsi nakojila z jednoho prsu a mimi ti vydrželo 3 hodiny do dalšího pití. Akorát, že ty jí to prso během těch 3 hodin dáš víckrát a za ty 3 hodiny už dáváš také z druhého prsu jako kdyby jsi měla to ukázkové mimi. Akorát vím, že v tom šestinedělí jsem měla období kdy jsem chvilkama měla málo mlíčka a to jsem musela potom kojit z obou prsou, ale jak jsem psala po 8 týdnech už to bylo o.k. Doufám, že jsem ti trochu pomohla a uklidnila tě. Všechno to zvládnete, a za pár měsíců budš moci poradit ostatním maminkám ve stejné situaci. Držím palečky pa pa.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky