dotaz

12.11.2008

Ahojky. Jsem 35+0 a včera na kontrole mi doktor říkal, že malý se ještě neotočil hlavičkou dolů.Takže prý je reálný
porod císařským řezem, z kterého mám strach. Nemáte některá zkušenost s císařem? Díky.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj holky. Nemějte z toho strach. Hlavní je , aby byly miminka v pořádku :cc): .
Z vlastní zkušenosti mohu říct, že je mnohem lepší mít císaře plánovaného, než když se to pak zvrtne a zažijete si jak bolesti, tak potom císaře.
Jasně, že to potom bolí.......to určitě čekáte, ale dá se to zvládnout. Ze zkušenosti doporučuji se pokusit přemoct a pohybovat se pak i přes bolest jako normálně. Já to nedokázala a užila jsem si díky tomu mnohem víc bolesti. Když děláte všechny pohyby šíleně opatrně a pomaličku, tak to bolí úplně stejně jako když je uděláte normálně jen mnohem dýl. A hlavně........nesmát se, nekašlat, nekýchat, nesmrkat!!! A když to bude nutné, tak buď v dřepu nebo přitáhnout nohy k bříšku. U všeho z toho se zapojují břišní svaly a je to celkem slušná bolest. Pokud by jste něco chtěly vědět, tak písněte já zkusím odpovědět....pokud budu vědět co :s: :a: :a:

In reply to by buráček

Děkuji :j) ,
z tím,že to bude bolet počítám.akorát mám divný pocit z tohoco se bude dít jak budu na sále a malou my budou tahat z břicha...Ucítím něco?Bolest asi ne ale třeba to jak mi jí vydělávají....?A co potom?Dají mi ji k prsu nebo mi ji jen ukáží a odnesou?A taky jsem se chtěla zeptat,někdo říkal,že po císaři musí dávat nějáké injekce do břicha je to pravda?Vím,že je to moc otázek najednou,ale čím se to blíží tím jsem nervóznější a i když si o tom člověk přečte v nějáké knížce,tak ten co to psal z tím stejně nemá zkušenosti a neví..... :ww:

In reply to by Lucie 2

ahojky no já měla plánovaný císař u prvního a teď mě to v prosinci čeká znova. No potom to samo není žádný med,ale jak už zde bylo psáno určitě se snažit hejbat co nejvíc a hlavně zkoušet ležet na břiše stahuje se rychleji děloha a míň to bolí,ale můžu říct, že když mi to sestra přišla říct ať hodně ležím na břiše, tak jsem myslela, že jí asi hráblo- to si mám jako na tu jizvu lehnout jo? No ale nakonec jsem bolest a strach překonala a fakt se mi po dvou dnech hrozně ulevilo něco na tom určitě je.Jináč k těm injekcím jo já dostávala po tři dny injekce je to na ředění krve a první mi dali do břicha,ale to tak bolelo, že jsem jim pak řekla jestli mi to můžou dát třeba do ruky a oni, že jo a bylo to vyřešený, takže určitě se braň, kdyby tě to moc bolelo. No a ještě k samotnému císaři - měla jsem epidurál, takže jsem vše vnímala a komunikovala s nima a píchly mi kapačku ,dali cévku na čůrání a pak mě píchly do páteře a za chvíli došla sestra a dala mi na břicho kus ledu a já nic necítila a nastoupily doktoři. .Je cítit tlak a jak s tebou melou,ale bolest ne. Pak na mě doktor lehl a malá byla venku.- sice jsem na něj mluvila , že mi snad zlomil žebra,ale jen se smál a říkal , že je to jen pocit no a byl samo. Pak mě asi ještě hodinu nebo tak šily a to už ke konci trochu bolelo páč to šlo k sobě,ale dalo se to v poho zvládnout.Malou mi teda i přes moje protesty k prsu nedali ale aspoň jsem jí viděla.Tak snad jsi to dočetla a určitě se ničeho neboj. Můžu ti říct, že je možná lepší nevědět do čeho deš a pak je to prostě rychle za tebou.

In reply to by dadik

Děkuji,
zvládlo to plno těhulek,tak to snad zvládnu taky,jen je to takový divný pocit.Všechno je předepsané...atd u normálního porodu těhulka do poslední chvíle neví :j) Z tím pohybem moc děkuji za radu a určitě se budu snažit co nejvíc to půjde hýbat.O těch injekcích do břicha jsem slyšela a asi si řeknu dopředu,že je do břicha nechci.Nejsem posera,ale to by jsem asi nezvládala.... :\/:

In reply to by Lucie 2

Moc ráda, bych Ti to všechno pověděla, ale bohužel to nevím. Já měla tu smůlu, že k tomu všemu se doktorům nepovedlo mi dát epidurál, takže jsem rodila v celkové narkóze :\/: Ale určitě Tě můžu uklidnit, že žádné injekce do břicha jsem nedostávala.
Jinak co vím od holek co tu psaly, tak při epidurálu cítíš jen velký tlak a tahání, ale žádou bolest. Není to prý moc příjemné, ale určitě to stojí za to, že budeš moct vidět a pochovat si miminko hned jak se narodí......to mě moc mrzelo, že to nešlo a berušku jsem viděla poprvé až 5 hodin po porodu.
Určitě to zvládneš :one:

In reply to by Lucie 2

Nemáš za co :j) Jediná moje výhoda byla v tom, že jsem o tom co se bude dít nemusela přemýšlet. Jinak bych asi taky byla vděčná za jakoukoliv informaci.
Určitě to v pohodě zvládnete. Taky se už neskutečně těším ( ale já si ještě počkám ) a taky doufám, že to snad tentokrát půjde přirozenou cestou. :a: :a:

Ahojky,
já sice zkušenosti nemám,ale jsem na tom podobně jak ty.2. prosince jdeme na císař a i když jsme si o tom přečetly co jse dalo,tak se toho docela děsím. Budu ti držet palečky,aby vše dopadlo dobře :girl: :ww:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka