AHoj Ledňáčkové!!!Jak se máte???

12.11.2008

Ahoj holky lednový, jak se dneska máte???Já docela fajn, miminko krásně kope, až se vlní celé bříško. Truhláři mi právě dělají vestavěnou skříň do pokojíčku, tak se moc těším až to bude hotové, že si tam začnu skládat oblečky a další věcičky. Potom vám ji vyfotím. Příští týden začínám 34 tt tak si začnu balit tašku do porodnice, abych něco neprošvihla. Jinak se mám dobře, po ránu a dopoledne je to vždycky nejlepší. Odpoledne a k večeru je to horší, jsem unavená, funím, pálí mě žáha a tak, ale snažím si to nepřipouštět a užívat si každou minutu. Jak jste na tom vy ostatní. :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj Johanko, jééé kde sis nechala dělat skříň vestavěnou?My jí taky ted řešíme,jestli koupit neco hotovýho nebo si ji nechat udělat...jenže to by vyšlo strašně draho,potřebujem 4metrovou.Tak ji vyfoť,hm?...tašku ještě nemám zabalenou,to už asi taky pomalu začnu.Jinak mám v břiše hroznýho divocha,tak strašně to bolí to jeho kopání neustálý,ale je to daleko lepší než kdybych ho neslyšela.Každopádně se už nemužu dočkat,až bude venku.Už mě to zmáhá,nejvíc mě nebaví se ohejbat :///:

In reply to by lenik86

Ahoj Leni, skříň mi dělají tady naši místní truhláři. Jsou moc šikovní, zatím to vypadá úžasně - ještě pořád montujou. Taky jsem přemýšlela ji koupit, ale máme podkrovní byt, takže do těch šikmých stěn je problém něco nasoukat. Nakonec jsme se rozhodli, že ji necháme udělat. Je to sice dražší, ale je krásná a hlavně tady bude napořád. S tím ohýbáním to mám stejné, když chci něco vyndat zespodu z ledničky nebo z nějaké spodní podlice, tak si k tomu klekám na zem. Já se taky nemůžu dočkat až bude malej venku, ale budu moc ráda, když tam vydrží krásně v teploučku až do termínu!!! Přecijenom je to pořád jednoduší - nakrmí se sám, nepotřebuje přebalovat !!! Né dělám si srandu, hrozně moc se těším až ho budu krmit a přebalovat!!! Ale jen ať tam ještě chvilku vydrží!!!!

In reply to by Johanka 2

tak to jo,já sem koukala na netu na skříně, který dělaj různě do výklenků..musí to bejt krásný.Já tam hlavně potřebuju zrcadlo na jedny dveře :) No nevim,promyslim to...právě zařizujeme skoro uplně celej baráček mimo kuchyně a WC s koupelnou.Musíme to do Vánoc stihnout.Už aby to bylo nak zhruba vybraný a nakoupený,mám toho plnou hlavu.A co čekáte,kluka nebo holčičku?Já budu taky ráda,když to vydržíme do termínu,ale kdyby už to bylo pod stromeček,tak by to taky bylo fajn :cc):

In reply to by Johanka 2

My taky kluka,taky na 100%.Ale dlouho sme nevěděli,vypadalo to i chvíli na holčičku,ale nakonec teda kluk.Bude to každopádně miminko s tmavejma vlasama a hnědýma očima,to je jistý...nemá bejt po kom modrookej blonďák :) Takže takovej krtek si myslim :s:

jak tady ctu co uz vsechno mate a tak, tak jsem z toho trochu vypleskla :O Ja ani jeste nemam vsechno pro mimco nakoupene, natoz abych prala a tak... To jste me teda dostaly ;) Asi bych mela zacit neco pripravovat co? Nejak se mi pri tomhle pocasi nic nechce :( Ale lepsi uz to asi nebude :n: Prave se tady premlouvam abych sla aspon chvilku zehlit a nebo dojela na nakup ale fakt se mi nechce ani jedno :n: Jinak se ale mame celkem fajn, mala kope o 106 :\x: Jo a v noci se mi zdaji same blbosti, dneska se mi zdalo o zachodech :? Jeste ze jsem se z toho nepo... v posteli :s: Tak se holcicky mejte krasne a ja asi dojedu na ten nakup :a:

In reply to by JituleVo

Ahoj Jitule, já už mám všechno nachystáno, protože jsem vlastně celou dobu doma a kdybych něco nedělala, tak se asi ukoušu nudou. Jinak s těma snama je to hrůza. Dneska se mi zase zdál takovej horor, že když jsem se pak v noci probudila, tak jsem nemohla a ani nechtěla znovu usnout, aby se to nevrátilo. Pořád se mi něco zdá a většinou to moc hezký není.... ach jo!!! Jinak ale musím říct, že spím dobře, usínám dřív než manžel a vstávám zase déle než on a to on je v práci 12 hodin denně. Nechápu to, jsem prostě spáč, asi to chci naspat do zásoby...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jééé, ty jsi přesně jako já. Dnes 31+1. Já jdu do poradny zítra po 4 týdnech...Už se těším...V té minulé poradně jsem měla CS 1,tak jsem zvědavá,co po měsíci. A je fatk, že jsem se taky do ničeho nepouštěla...až co mi řekla CS,tak jsem včera něco vyprala a něco vyžehlím.Dělám to postupně,děsně mi tvrdne břicho. Chci se zeptat - máš už kočárek? Já ne a ani ne objednanej:-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj Žanet, buď ráda, že máš CS0, aspoň si můžeš těhu užívat se vším všudy... S chystáním už bys ale měla radši začít, nikdy nevíš, co se může stát a pak to bude všechno muset obstarat manža :///: a to bys přišla o to rozplývání se nad pidi věcičkama :///:
Se spaním máme taky problém a bude jenom hůř! Ale co, už nám zbývá jen pár týdnů, to už vydržíme :\x:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

nikdy neříkej nikdy :) každé těhu je jiné... Ale určitě budu držet pěstičky, abyste do toho termínu vydrželi :k:
Ty už máš teda jednu princezničku doma? A jak starou? Já mám 3,5 letou dračici :c:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

to se máš teda na co těšit... my máme vzteklé období snad od narození :s: a teď začla být malá dokonce i drzá a je úplně hluchá, všechno jí říkám desetkrát a připadá mi, že po ní pořád jenom ječím, protože někdy už je to fakt extrém... ale snad se naše pozornost přenese na mimísky, tak ty naše větší děti nebudem tak prožívat a budem více splachovací :!k:
ale co mám u toho hodně vztekacího období osvědčené, tak zavřít do pokoje a říct, že až tady bude moje hodná Kristýnky, tak ať přijde, že na ni budu čekat. Ona se vyřve a pak s úsměvem přijde

Ahoj holky, já vám tak závidím, že jste už téměř u konce a že máte vše v pořádku. Já jsem teprve na začátku - 4tt a bojím se, aby vše dobře dopadlo. Jak jste to přečkaly?!? Obdivuju vás a všem vám moc moc držím palce!!! Káťa

In reply to by Katchik

AHoj Katchtíku, to je krásný, že jsi na začátku a máš celé těhulkování před sebou. Je to super!!! Myslím, že ale asi nejnáročnější mi přišli ty první 4 měsíce. Né kvůli nějakým nevolnostem a tak, ale kvůli tomu stresu ze všech těch vyšetření, aby všechno bylo v pořádku a tak. Je pravda, že teď už si jenom užívám. S tím jak bříško roste a břibíváme na váze, tak se přidávají nějaké nepříjemné stavy, ale to si říkám, že už k tomu patří a snažím se všechno si užívat. Jen se neboj, taky to vydržíš a všechno přečkáš. Uvidíš jak to všechno rychle uteče a za chvilku už tady budeš psát o tom, jak si nachystaná do porodnice a těšíš se na miminko. Moc držím palečky ať si bez problémů a vším zdárně propluješ. Pa

In reply to by Katchik

ženská vydrží všechno, jsme na to uzpůsobené :///: Ty se hlavně přestaň strachovat a ber všechno tak, jak to přijdea. Když se budeš stresovat tím, jestli bude miminko v pořádku, tak to třeba právě kvůli tomu stresu v pořádku nebude, psychika je strašně moc důležitá! Lepší je těšit se, třeba na první ultrazvuk, na první pohyby atd..

:a: tak my se máme dneska taky celkem fajn, až na to že mě všechno bolí ://: , ale je to z toho, že jsem včera byla moooc aktivní a umyla si auto z venku i zevnitř a teď auau. A to mě ještě dnes čeká umývání po malíři, právě mi maluje dětský pokojíček, tááák už se těším jako Johanka, že s manžílkem vybalíme nábytek a já si budu pomalinku rovnat věcičky do skříní :///: . Jinak s tím funěním a žáhou to mám úplně stejně, takže holky držme se, papa ;) .

In reply to by Rozárkaaa

Ahoj Rozárko, to je dobře, že je ti fajn. S těma zádama taky mívám někdy problém, hlavně večer je to cítit a můžu pak už jenom ležet jenom na boku, na zádech to vůbec nejde. Drž se papa

dneska se máme hoooooodně ospale. Honzíček se rozhod, že dneska celou noc prořádí a vedlo se mu to velice dobře, tohle se mi zatim ještě nestalo. Ale nejspíš se v tom řádění i otočil, jelikož mě ráno poprvé kopnul docela vysoko, jinak to bylo zatim vždy kolem pupíku a níž :cc): Já se jinak mam dobře, žádné bolesti, žádné pálení žáhy, prostě jsme podle paní doktorky úplně ukázkový :s: Jen mi zakázala sladký a ovoce, mě čokoholikovi :§) pro jistotu, když mam silný cukrovkáře v rodině z obou stran. Tak ať se skříň povede a těšim se na fotečky :a:

In reply to by želva

Ahoj Leni, to je ale hnusný počasí vd! Ale neva, těm truhlářům tady jde práce od ruky a vypadá to nádherně, průběžně si tu skřn fotím a těším se až to tam odpoledne budu skládat. Jak si na tom vůbec s přípravami? Máte postýlu, přebalovák, oblečky a tak? Mě přijde, že už mám asi opravdu všechno, jenom to pořád kontroluju a těším se s tím. Dneska jsem si zase prala jednu kombinézku, je modřá s obrázkama a vevnitř má krásný měkoučký flís. Prckovi se v ní bude určitě moc líbit. Pa

In reply to by Johanka 2

Ahojky, počasí ani radši nehodnotím, je to děs. Nám se truhlář sesypal, takže jsme bez skříně (úplně, oblečení v krabicích, hrůza!). Manžel se tedy rozhod, že ji udělá sám a už se do toho pustil, je to muj šikovníček, tolik se snaží. Postýlku už máme, kočárek přijde tenhle týden, ale jinak je to špatný. Mam pár oblečků, ale to je tak všechno. Tak bych nakupovala, ale stále není kdy a taky to nemam pořád kam dát. Snad už se to do konce týdne nějak ustálí a bude to lepší. V pátek možná pojeden na nákup, tak se moc těšim a pořád se bojim, aby to konečně vyšlo. Jinak včera nám dodělali topení, tak si užívam teploučka. Jen mě zas čeká takovýho uklízení! Ale alespoň mam nějaký pohyb, ne? :a:

In reply to by želva

Ahoj, to máš ale šikovnýho manžela. Ten můj je taky šikula, ale radši všechno zaplatí a nechá to udělat od odborníka. Kam pojedete nakupovat? Do Strakonic? Vy to taky máte s tím přestavováním hustý viď?! Spoustu úklidu, ale aspoň se nenudíš a máš co dělat. Já si pořád nějakou práci hledám. Promiň, že mi to odepisování trvá tak dlouho, ale povídala jsem na skajpu s jednou kamarádkou, která se potřebovala vypovídat. Ten internet je ale dobrej vynález, že jo. Co byjsme si bez něj počali. Měj se krásně Pa

In reply to by Johanka 2

Jojo, je moc šikovnej a hlavně strašně rád pořád něco dělá. Dneska třeba vstával před pátou, aby stih něco nařezat než jel do práce :O a to se moh po dlouhej době vyspat, jelikož jel až na devátou. Máme to tu veselý, ale co se dá dělat. Tři roky jsme bydleli v Plzni a v červnu jsme se vrátili. Od té doby je to kolotoč. Nakupovat pojedeme asi do ČB. Honzík tam má nějaký jednání, tak bych na něj počkala a spojili bysme to s nákupem, když už tam musí, tak ať to využijeme. Jinak mi chce sám i vyrobit přistýlku k posteli, aby byl mimísek co nejblíž a měla jsem to v noci co nejsnažší, jsem na to zvědavá :s: Ať žije internet! :one:

In reply to by želva

Tak to je bezva! Myslím, že v Budějovicích nakoupíš všechno potřebné. Mě se moc líbilo v Bejbi centru, zdá se mi, že tam mají všechno a za celkem slušné ceny. My jsme taky takový věční stavitelé. Domeček děláme vlastně už asi 6 let. Začali jsme s přestavbou, dělali jsme novou střechu, kde máme podkrovní byteček. Dole bydlí moje prateta, které je skoro 80 let. Máme oddělené vchody, takže i dostatek soukromí. Tím jak jsme hodně cestovali, tak jsme si vždycky někde v zahraničí vydělali nějaké peníze, které jsme pak přivezli domů a dostavěli něco dalšího. Než jsme ale před dvěma a půl lety odjeli na Nový Zéland, tak už jsme tu vlastně víc jak rok bydleli. Letos jsme dělali tu kanalizaci, jsem moc ráda, že už je to hotovo, no a teď už nás vlastně čeká jenom zahrada a tak. To už bude pohoda!!! Neumím si představit, jak bych to zvládala s miminkem, protože toho vyřizování a rozhodování bylo opravdu hodně. Jsem ráda, že to základní jsme stihli předtím. Jak bude vypadat ta vaše přistýlka k posteli, to bude něco jako malá postýlka?

In reply to by Johanka 2

Kde prosim tě to Bejbi centrum je? Moc to tam neznáme, tak jsem ráda za každej typ. My bydlíme na samotě, vlastně u Honzíkových rodičů. Domeček se teď předělával a přizpůsobil tak, abysme to měli oddělený. Vlastní vstup, valstní poschodí a tak. Oni chtějí, aby tady někdo zůstal, domeček postavil tatínek a je na to dost vázanej. Chystají se stěhovat na Šumavu, tak za tři roky, pak už to tu budeme mít jen pro sebe. Já jsem ráda, nejsem moc stvořená pro město a tady je tak hezky a klid. Do Horažďovic to máme 5 km, takže neni problém tam kdykoli zajet. Přistýlka je taková postýlka jakoby napodél přeříznutá a přidělaná k posteli na straně maminky, takže miminko je hned vedle. Moje maminka to taky měla a nemůže to vynachválit

In reply to by želva

Jé, tak to ta přistýlka je bezvadnej nápad. Já budu mít vedle postele normální postýlku, kterou máme poděděnou. Jinak to Bejbi centrum je hned přes ulici od vstupu na výstaviště, kde se koná Země živitelka. Když přijíždíš od Strakonic, tak přijedeš do města a pokračuješ pořád dál podél řeky až přijedeš na velikou světelnou křižovatku, kde je právě na pravé straně ten vstup na Živitelku a v levo si určitě všimneš obrovského nápisu Bejbi centrum. Zahne se tam. Je to velikánská dvoupatrová budova, kde mají opravdu všechno. Je to tam bezva, určitě tam nakoupíš co potřebuješ. Mrkni na to na netu, zkusím ti sem hodit adresu.

In reply to by Johanka 2

Děkuju moc za popis, určitě tam zajedeme. Běžim se teď vrhnout do dělání obídku a pak nám přijede asi kamarád fotograf vyfotit nás s bříškem, ale zase se vrátim :). Chceme udělat fotečky jako vánoční dárek pro budoucí babičky a prababičky, tak snad se povedou.

In reply to by želva

:///: jééé, tak ty máš taky Honzíčka? A taky je to pěkný divoch, jak se tak koukám, co? To kopání bude čím dál tím výš, hlavně pokud budeš ležet nebo sedět, tak se ti bude trefovat i do žeber :!k:
A kolik jsi přibrala, že ti zakázala sladkosti? To musí být fakt k vzteku :00:

In reply to by Hvězdička blýskavá

Jojo Honzíček a asi to bude pořádnej divoch po tatínkovi :s: Přibrala jsem 10,5 kg a jsem 30+1. Váha je prý v pořádku, ale moje doktorka nechce nic riskovat, za což jsem teda ráda, že je takhle pečlivá. U nás je cukrovka opravdu všude, jen já zatím nic :) , tak to chceme udržet. Ono mi to bez těch sladkostí neublíží, jen to vydržet :O

In reply to by želva

váhový přírůstek máš super, ale je to fakt, pokud máte cukrovku v rodině, tak je lepší zajistit, aby to nepotkalo i tebe. A pro mimíska člověk udělá cokoliv, že? :h:
Tak tatínek je divoch? Jako pořád nebo to má Honzíček po divokém početí? :s: ;)

In reply to by Hvězdička blýskavá

to se těžko popisuje. Je pořád samej úsměv, rád dělá blbůstky, někdy tak šibalsky kouká, že jsem z toho celá nesvá. Neustále něco vymejšlí, aby se u nás pořád nedělo to samý. A moc se mi líbí, že pořád něco dělá. Neni to ten chlap, co přijde z práce a sedne na gauč. Já ho prostě miluju a teď to budu mít dvojnásob :h:

In reply to by Johanka 2

Tak snad se vám to povede. Je neskutečně krásný mít doma někoho takovýho. Jsem ani nečekala, že nám spolu bude tak moc hezky. Zatim se skvěle doplňujeme, tak ťuk ťuk ať to vydrží. To samé přeji i vám!

In reply to by Johanka 2

Jsme spolu sedm a půl roku, brali jsme se 7.7.2007. Byl ale jeden rok v Americe v Utahu, to byla tehdy hrůza. Celej ten rok jsme si zvládli dopisovat a čekat na sebe. Přišlo mi to v tu doby strašný, ale teď na to vzpomínam hezky. Napsali jsem si o sobě toli věcí, vlastně jsme se tak opravdu poznali. Takových dopisů jsem nidky nenapsala a už asi nenapíšu :) Abych řekla pravdu, byl to muj první opravdovej kluk a snad i poslední :c:

In reply to by Hvězdička blýskavá

Je to krásný, snad nám to vydrží :) Těhotenství prožívá nádherně. Od začátku chce u všeho být, všechno vědět, chodí se mnou i na předporodní přípravu. Každej večer mi maže bříško a povídají si spolu. Neustále mluví a hoře dětí, až z toho někdy začínam mít strach :///: A co ten tvuj?

In reply to by želva

to je úžasné, tak si to krásně užívej :///: Můj manža si od začátku hledal na netu vývoj miminka po týdnu, trpěl se mnou, když mi bylo zle, přetrpěl i tu alergii, kterou jsem první měsíce na něho měla, za což ho fakt obdivuju, bříško hladí a pusinkuje... no prostě super. Taky se mnou chodí na poradny a doma mě odhání od domácích prací, abych jen odpočívala. Jsem strašně ráda, že ho mám, je to úžasný muž. V porovnáním s prvním těhu, které jsem prožívala s jiným chlapem, kterého malá vůbec nezajímala a zabýval se jen tím, aby mě tyranizoval, je to úplně k neporovnání

Ahoj,u nás se kope docela málo.Taky mě pálí žáha.Každý den chodíme na procházku,aby nám ten den pěkně utíkal.V noci mám blbý sny.Furt se mi zdá o mrtvolách :00: A to na žádný takový filmy teď nekoukám.

In reply to by Bobes

Ahoj Bobes, já se taky snažím chodit každý den na procházky a do města na nákupy, aby to utíkalo a abych se trošku hýbala. Jinak doma dělám všechno pořád normálně, největší potíže mi ale dělá vytírání. Jinak hodně vařím - to víš trénuju na později. Já totiž žádná velká kuchařka nejsem, tak je třeba to pořád procvičovat.

In reply to by Johanka 2

Já na ty procházky jdu s naším pesanem,ten při ní loví myšky.Nějakou dobu jsem žila ve městě a ty procházky mi teď hlavně kolem Vánoc dost chyběj.Tak musím chodit jen na louku za barák.A teď hodně času trávím tady svámi.

Ahoj Johanko, tak to už budeš mít všechno nachystáno, že? Tašku do porodnice si taky budu dneska chystat, už nemám čípek, tak to může přijít kdykoliv, i když pořád jenom ležím, tak snad vydržíme. Jinak jsem na tom podobně jako ty, taky mně pálí žáha, bolí kříže a vůbec snad všechno... Ale už to máme celkem za pár, tak si to ještě užijme, potom nám to bude chybět, hlavně teda pohyby.
A mimísek je hodně akční? Náš Honzíček je divošek, pořád ty jeho nožičky cítím a ručkama taky pořád šermuje, tak se asi po narození máme na co těšit :||): :qu:

In reply to by Hvězdička blýskavá

Ahoj Hvězdičko blýskavá, ty pohyby jsou bezva. Já cítím hlavně silné kopání kolem pupíku a nad ním. Nejkrásnější jsou ty bouličky co se na bříšku dělají viď?! Jinak si myslím, že už je prďolka hlavičkou dolů, protože cítím to silnější kopání nahoře a dole jen takové šimrání, i když mi někdy přijde jako kdyby mi ždímal močový měchýř. Na WC chodím asi 100 x denně. Jinak mi přijde, že už asi opravdu mám všechno nachystané, pořád něco přepírám a žehlím a pak si to znovu vyndavám a těším se s tím - jsem prostě trhlá, ale to k tomu asi patří.

In reply to by Johanka 2

jojo, bouličky jsou úžasné. Malý mě kolem pupíku moc nekope, spíš do boku. A nejúžasnější je, když do toho místa trošku přitlačím prsty a cítím tu malinkatou nožičku, jak mi po těch prstech jezdí, jak kdyby věděl, že ho chci pohladit :c: Co je teda hodně nepříjemné, tak když ručičkama jezdí po spodku dělohy, mám to tam celé bolavé a bobísek tomu ještě přidává anebo když mi masíruje kyčle, to je teda fakt mazec. Ale lepší nějaká masáž než žádná :!k: Trhlá nejsi, v prvním těhu jsem taky každý den vytahovala věcičky a mazlila se s nima. Teď nesmím z postele, tak tak, že jsem si to stihla všechno vyprat, vyžehlit a nachystat. A ostatní věcičky jako kosmetika atd.. už máš?

In reply to by Hvězdička blýskavá

Kosmetiku zatím moc neřeším. Myslím, že něco základního do začátku dostaneme v porodnici a zbytek se poradím s kamarádkama a dám na ně. Mám už nějakou mastičku na prdelku, věci na mytí mimíska a tak. Jinak vlastně ani nevím, co všechno za kosmetiku na miminko bych měla mít. Přístí týden si asi koupím nějaké malinké plinky do porodnice a vlhké ubrousky. Dudlíčky mám dva, co jsem dostala jako reklamní dárečky a jinak si myslím, že zbytek budeme dokupovat postupně podle potřeby. Myslíš, že bych si měla pořídit ještě něco, nebo mi ještě něco základního chybí?

In reply to by Johanka 2

no ještě bych doporučila koupit nějaké tělové mlíčko, protože mimča mají hodně suchou pokožku. Zkus se poptat třeba v lékárně, já jsem v prvním těhu používala kosmetiku Bubchen a byla jsem moc spokojená, tentokrát jsem koupila Nivea hypoalergenní mlíčko, tak uvidíme. Musíme to odzkoušet, protože jestli bude malý taková citlivka jako já a Kristýnka (dcera), tak bude ze všeho hned osypaný a budem muset přejít na něco jiného. Jinak nevím, co přesně už máš, ale určitě nějaké ty koupací potřeby - vaničku nebo kyblíček, nějakou osušku, nejlépe velkou plenkovou, protože ta nejlépe saje, buničinné čtverečky na čištění nosánku, očiček a pupíčku, nějaký ten líh na čištění pupíčku, vatové tyčinky, nůžtičky s kulatými špičkami (ale ty nebudeš v prvních týdnech potřebovat, novorzenci se nehtíčky lámou) a nějaký ten hřebínek (kartáč z přírodních vláken). Přebalovací podložku určitě máš a je dobré mít doma aspoň jednu lahvičku, nejlépe protikolikovou, kdyby náhodou. Jinak všechno ostatní se dá dokoupit později.
Uff, to jsem se ale zapotila :s:

Ahoj, o tom kopání mi ani nemluv, malá v noci pěkně vyváděla, kvůli kyčli spávám raději na pravém boku, ale to se princezně včera nějak extra nelíbilo, tak to dávala pěkně najevo. A to jdeme dneska do ateliéru na focení, musím nějak zamaskovat ty kruhy pod očima. :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky