Jídlo pro Filípka

06.11.2008

Toto píšu, protože se musím vypovídat. Není to ani tak na diskuzy, ale pokud nějakou maminku něco podobného trápí, budu ráda, když mi sem napíše.
Našemu Filípkovi budou 4 měsíce. Bohužel od 8 tt ho nekojím. Docela mě to trápí, zvlášt, když vidím jiné maminky jak krásně svoje miminka kojí a jak tyto miminka naprosto v klidu papkají. Proč nekojím? Nejspíš se nám v jeden moment setkalo několik problémů - antikoncepce, laktační kryze, růstový spurt a bojkot a pravděpodobně i malé sání, protože v době kdy jsem kojila přibral za měsíc 340g a jakmile jsem začala dávat z lahvičky tak najednou přibral přes 700g. Nejspíš si neuměl vytáhnout zadní mléko. Od 5 tt neskutečně plakal skoro u každého jídla. Aby si vůbec něco vysál, tak jsem mu vždycky strčila dudel do pusinky, jakmile ho začal dudat, rychle vytáhla a strčila prso. No musím vám říct, že to byl mazec a docela náročné na psychiku. Vydržela jsem to takhle přes dva týdny. Pak jsem to vzdala, možná že jsem měla pokračovat dál a to je právě ten moment který mi pořád leží v hlavě, zda jsem neuděla chybu.
Koupila jsem si elektrickou odsavačku a dávám Filípkovi moje mlíčko z lahve, ale bohužel zhruba měsíc a půl mu musím dávat UM, prostě nedokážu dostat z prsou to množství aby to pokrylo jeho potřeby. Navíc do toho mě 3 týdny trápili záněty prsa, takže mlíčko je skoro pryč, ještěže máme prsa dvě. Ještě ted po docela dlouhé době si vyčítám, že mu musím dávat UM, navíc občas pořád brečí u pití, vždycky si říkám, že je určitě kvůli tomu UM,. samozřejmě to není pravda, ale v hlavě to mám. Nedovedu si představit, jak bych to dělala kdybych kojila, když pláče u té flašky.
Pokud máte nějaké podobnou zkušenost, budu ráda, když napíšete, aspon budu vidět že v tom nejsem sama.

Ahojky songs, věř, že nejsi sama. Našemu malému byli čtyři měsíce včera a plně jsem kojila do třech měsíců. Potom co jsem si přečetla tvůj příspěvek jsem měla pocit jako bys byla u nás doma. Začalo to tím, že byl Tomík i po jídle hodně plačtivý a na kontrole u dr. jsme zjistili, že za tři týdny přibral 60g! Taky jsme toho moc nenaspali a už jsem padala únavou. V noci jsem kojila po dvou hodinách, přes den po hodině. Bránila jsem se UM zuby nehty, pořád jsem si říkala, že jestli to nezvládnu, tak jsem zklama nejen samu sebe ale i celé okolí a dodnes mě to mrzí, že jsem nemohla kojit plně alespoň těch 6 měsíců, ale od té doby, co dáváme UM mám vyměněné miminko. Tomík je šťastný, veselý a hlavně přibírá a krásně spinká. Včera nám paní doktorka řekla ať zkusíme dát zeleninový příkrm, tak jsem tu řešila s holkama co a jak a dneska dostal prvně kupovanou mrkvičku a zblaznul půl skleničky! Občas mě ještě přepadnou chmury co by kdyby, ale bohužel někomu se pošťastní kojit jak dlouho chce a někomu to nejde. Ale jak vidíš, nejsme v tom ty ani já sami. Jsem moc ráda, že jsi to sem napsala a že holky reagovali, povzbudí to. :k:

tak já nekojím od 7.týdne a vůbec nic si nevyčítám, když to nejde tak to nejde, a teď když čtu jak se 10měsíční děti budí v noci a chtějí pořád kojit tak jsem kolikrát i ráda, že tohle se mě netýká nějaké odnaučování. A to že pláče, třeba ho bolí bříško nebo je unavený, nevím, my u mléka neplakali

Ahoj Songs, nejsi přece špatná máma jen proto, že nekojíš. Spousta maminek nekojí a krmí jen UM. Já sice kojím už osm měsíců, ale teď jen malinko a i to málo má malá jen jako takové plus k UM. Prostě je žravá a já jí nestačím. Za tu dobu máme za sebou spoustu krizí, probdělých hladových nocí, kdy prostě umělka zvítězila. I tak jsem se už osm měsíců vlastně nevyspala :-) Popravdě kdyby na světě nebyla UM, tak si nědokážu svůj život představit, asi bych nonstop kojila, protože jinak by malá umřela asi hlady. Kristýnka je spokojené žravé miminko, i když pije mlíčko z pytlíku a ne od maminky, tak proč Um zatracovat. V kojící krizi nikdy nebudeš sama, doufám, že jsem Tě aspoň trochu potěšila :k:

In reply to by Marti.n.ka

Moc jsi mě potěšila, děkuji. ted je právě takový blbá doba. Když někomu řekneš že nekojíš tak se na tebe divně dívá, jakokdyby jsi miminku ubližovala. Naštěstí je ted spokojenější. Jsem vděčná, že něco jako UM a odsavačky existuje, jinak bych se asi jako ty vůbec nevyspala. A že jsem spavec. Pokud to bude jenom trochu reálné chtěla bych malému aspon do 6 m dávat aspon trochu mého. Nejvíc mě na tom štve, že to zabírá hrozně moc času.

Ahojky, já kojila tři měsíce úplně v pohodě a pak nastal nějaký zvrat, malý strašně řval, byl nevrlý a já vyřízená. Jak píšeš, tak jsem u kojení taky dělala to že když mi začal řvát vrazila jsem mu dudlíka a když se uklidnil tak jsem mu zase dala prso. Jenže stejně řval a pak už jsem ho přikládala třeba po hodině nebo i dokonce po půl, tak jsem to nevydržela a zkusila mu dát na noc UMprvní dny mi to přišlo stejný, ale tak po tejdnu už byl v klidu, jenže moje mlíko mu stačilo čím dál míň, že už nekojím vůbec. Taky si občas říkám, že jsem to měla ještě vydržet, že to bylo třeba jen nějaký špatný období :r:

In reply to by daniela_p

To je pravda, zkoušela jsem po nějaké době si ho dát zase k prsu, přisál se a dokonce i něco vysál a po chvilce začal hrozně řvát. Slyšela jsem jak mu lítají bublinky v bříšku. Tak jsem se znovu vrátli k flaštičce. Je to nejjistější.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka