Kristýnce jsou dnes čtyři měsíce

03.11.2008

Čaute tety :a:
Poslala jsem mámu něco dělat a napíšu vám naše novinky :k: Dnes slavíme moje čtyřměsíční výročí a ze mě je velká holka :girl:
Umím už spoustu věcí :\x: Zase mě baví popásat koníci, tak pasu, jako o život - je to paráda, mám tak velký rozhled o dění okolo :one: Dnes jsem se dokonce začla přetáčet z koníčků zpátky na záda a hrozně moc mě to bavilo :qu: Hodně mluvím, baštím, večer se mi vůbec nechce spát a taky se umím pekelně vztekat - máma se vždycky chytá za hlavu, že na ní sousedi zavolají sociálku a mě hrozně zajímá, o co jde, tak se pilně snažím. Miluju procházky v kočárku a když jsme někde, kde jsou stromy a já nespinkám, máma mě musí vytáhnout z kočárku, abych se pěkně sama podívala :///: Taky chodíme občas nakupovat, to se mi taky moc líbí a sama si už vybírám, co chci :qu: Když se mi něco nelíbí, spustím muziku - to mě máma vždycky popadne a mizíme ven :one: Mám pořád hlad a když není po ruce máma, tak se snažím zbaštit všechno, co se dá chytit - hračky, deku, peřinu, plínku se kterou mi máma utírá pusinu, svoje ruce... a strašně slintám, to je prííííma :qu: Teď mě moc baví dělat pusinou bublinky, hehe :s: Ve vaně už řádím a cákám po mámě s tátou, to je taky hrozná legrace :///:
Máma říká, že jsem správná ženská - jsem prý zvědavá, jako opice a u ničeho nesmím chybět :!k:
Ve středu jdeme k paní doktorový na kontrolu, budou mě měřit a vážit, tak je máma zvědavá, jak dopadneme. Nedávno jsem jí pěkně bojkotovala kojení, ale už skoro dva týdny zase sosám jenom od maminky. Radši bych z flašky, protože to do mě steče samo, ale když jsem viděla mámu, jak pije ty smradlavý bylinkový čaje, bere nějaký kuličky a všelijak se snaží, tak jsem vyměkla a dala si říct ;)
A co vy, tetičky, kamarádky a kamarádi - jak se všichni máte? Posílám vám nějaké fotečky, abyste se podívali, jak hezky rostu :cc):
Mějte se krásně, pusinky vám všem posílá Kristýnka :c:

ivka2222

to jsi krásně napsala rickoušku :one: malá je krásná a je jí už kusanec :girl:

Tak já ti přeji všeno nej k tvým čtyřem měsícům, mě budou až v pátek... Moc ti to na těch fotečkách sluší!!! :)
Já se ti taky pochlubím co umím, jo? Koníčky pasu od šesti týdnů, ale na zádíčka se z nich dostanu jen někdy, ale za to se jedna báseň otáčím za zádíček na bříško. Máma mě položí na hrací dečku a mě to za chvilku omrzí, tak se otočím na bříško a koukám na sebe do zrcadla a to je ti taky tak strašně zajímavé, strašně se musím prohlížet! Máma mi tuhle povídala, že prý budu taky pěkný model, jako táta. Ten se taky furt kontroluje v zrcadle, když někam jde. :D
Taky rád jezdím s mamkou na nákupy, a když s náma nejede táta, což je poslední dobou často, tak mámě začnu vyvádět až u pokladny, když nemá kam utéct...a to bys nevěřila, kolik lidí si mě pak začne všímat... :) :D
Jsem hroznej mazel, a tak když mě mamka někam položí do houpačky, postýlky nebo na deku, tak si tak hraju deset minut a pak mě to už nebaví a chci být u mamky, tak začnu volat, ale někdy si teda můžu vyřvat hlasivky, než ta máma příjde. ;) Pak si mě vezme do vaku a jdem spolu luxovat, to mě skoro vždy dostane a usnu, ale nenechám mámu chvilku bez dozoru, tak pět minut po tom co mě položí do postýlky, ji hned volám, že už jsem si odpočal a může mě zase nosit.
Mě flaštička taky chutná, ale snažit se u ní musím stejně jako u prsa, jenže to jsem mámě už vypil, takže se teď jen ňuchám. To víš, máma prostě nechtěla pochopit, že se v noci budím každou hoďku, že mám hlad, no, protože měla mlíčka málo přes den. Já sem taky kus chlapa a potřebuju toho hodně. Takže mamka o mlíčko přišla, taky se snažila všemožně, ale nenechal jsem jí ani trošku vyspat, ale když já měl hlad! :( Teď už baštím co mám a jsem v pohodě!
Představ si, že mi mamka koupila, konzervičku. Prý že je to dobrůtka. Předevčírem mi jí trošku dala, nejdřív jsem se ušklíbl, ale pak mi to tak zachutnalo, že sem mamce nechtěl dát lžičku. Včera jsem toho zbaštil ještě víc a dnes budu mít taky. Prý to je květáček. A je fákt móóc dobrej! Už se na něj zase těším! Ty už jsi něco ochutnala? Nebo se ještě držíš prsa? To bylo stejně to nej!
Tak se pěkně opatruj a ať pěkně rosteš a děláš mámě a tátovi pěknou radost!
Ahoj Pája

In reply to by Meduzka

Ahojky Pájo :a:
Děkuji za přáníčko :\x:
Teeeda, koukám, jakej jsi šikulínek a co všechno už dovedeš :qu: Máminka s tatínkem z tebe musí mít ohromnou radost, když děláš takové pokroky :qu: Já bych je dělala klidně taky, ale nechce se mi postupně :n: a taky nerada dělám pořád dokola jedno a to samý, proto jsem teď nechtěla pást koně. Radši bych už lezla, nebo seděla, už mě nebaví pořád dokolečka dokola popásat :00: ale teď zase pasu, máma mě slíbila, že když budu pást, tak si zpevním svaly a budu moct sedět - a to já chci, budu si moct třeba sama podat hračku, kterou budu sama chtít a pěkně jí oslintám, ať má máma zase co dělat :s: Ale ze zádíček na bříško se mi zatím nechce, nemůžu dělat mámě radost každej den - to má jenom za odměnu, chápeš. Pak si zvykne a bude po mě pořád něco chtít - kdepak, šéfem týhle domácnosti jsem pořád ještě já :!k:
Babyvak miluju, vždycky se do něj těším, máma mě do něj dává už stráááášně dlouho a mě tam je tak krásně!!! Vždycky si vzpoměnu na ty krásný časy v mámině bříšku a to pospinkání v něm je žůžo :'zz): Někdy se teda pěkně vztekám, když mě tam máma šoupne, hlavně večer, když se chci dívat s tátou na kriminálky a taky si trochu pokecat. Ve vaku hned usnu a to se mi nechce :n: Ale vysavač nesnáším, hrozně moc se ho bojím, tak jak ho slyším, spustím strašnej řev, máma proto musí popadnout kbelík a rejžák a šůrovat to hezky ručně :s: Táta chodí domů až večer a to už se koupu, jím a chci spát, tak žádnej řev :s:
S těma mamkama je to stejný, moje sice má mlíčko, alé furt nemůže pochopit, že já chci jíst málo, ale častěji, klidně za půl hodinky za hodinku, vždycky si párkrát potáhnu a pak už se mi prostě tahat nechce... máma mě chce prásknout paní doktorce, ale mě je to fuk. Nenechám si diktovat kdy a kolik toho sním :girl: No ale s tou konzervou to na mámu zkusím taky - zatím mě občas umíchá prášek z krabice, vypadá to jako její mlíko, ale chutná to nějak jinak. Ale dává mi to do flašky a to mi pěkně steče do bříška samo. Akorát jsem pak přecpaná a dlouho jídlo nechci :hu:
Tak a to mi připomnělo, že jsem si už pěkně dlouho neřekla o baštu- hned to jdu napravit :hu:
Tak se měj moc krásně, buď dál tak hezky šikovný a zase někdy pa :a:
Pusu posílá Kristýnka :girl:

In reply to by Ricky

Ahoj kočko!!!
To víš, že nedělej mamce furt radost, to by si na to mohla zvyknout a pak bys jí ničím nepřekvapila. Jinak ta pusa byla sladká... ;) Tak ti taky jednu posílám.
Hele, jestli ti mamka chce dávat mlíčko z krabice, tak ať ti dá Hami, je fakt chutnější. Mamka mi nejdřív dávala Nutrilon, že je to prý to nejlepší co je, ale moc mi to nechutnalo a po jídle jsem po tom ublinkával. Pak mi mamka dala Hami a málem jsem snědl i tu flašku jak moc mi to chutnalo!!! :a\|:
Tohle si nečti, to povím jen tvé mamce! Teto, dej jí dudlík s menším počtem dírek než má mít, ať se snaží pořádně tahat, jinak by se ti taky mohlo stát, že jednoho krásného dne by od tebe pak nechtěla, protože by to bylo oproti flašce moc namáhavé.

A Krystýnko, musím se ti pochlubit, mamka mi dnes říkala, že mi za čtrnáct dní příjdou nové plínky. Mám už jich šest, ale to je málo. Jsou totiž úplně senzační!!! Mají krásné barvičky, narozdíl od papírovejch nejsou tvrdé, ale krásně měkoučké a nemám z nich vyrážku. A taky mamka povídala, že jsou zlaté, když se pokakám, prý v jednorázovce to mám až za krkem a všude a tahle to krásně vsaje a nikam to nepustí!!!
A tak my už musíme jet, mamka mi chce koupit nějaké pěkné oblečky na sebe, abych byl v sobotu frajer, prý mě budou vítat jako nového občánka a budou mi zpívat a tak se moc s mamkou těšíme. Tak mi to musí slušet.
Už mě to nudí a chci jet, tak se opatruj a dávejte na sebe s mamkou pozor!

Posílám ti pusinu Pája :k:

In reply to by Meduzka

Ahoj Pájo, děkuji za pusinky :c:
Hele, já to s těma radostma vůbec nepřeháním - to jenom když mám jo dobrou náladu, nebo potřebuju vyžehlit nějakej ten škraloup, jako třeba nedávno máminu skoro celou probdělou noc, kdy jsem si chtěla povídat a baštit a pořád jsem se nemohla rozhodnout co vlastně víc (to víš, přeci jenom jsem Račice, tak to mám trochu jinak, než máma) :s: Dneska jsme byly u tý paní doktorky na čtyřměsíční kontrole a dopadlo to docela dobře - teda až na to moje přibírání, za dva týdny jsem nabrala 130gramů a to se teda paní doktorce vůbec nelíbilo. Jenže já si jím kdy chci a jak dlouho chi, nejradši hodně často a jen chvilku, pak už mě to na prsu nebaví a chci si povídat, nebo něco dělat. Hodně jím jenom večer a taky když mě máma nastrojí a jdeme ven a pak taky když přijdeme. Když jsme doma, tak jím po svým :hu: Ty ženský vůbec nechápou, že chci být zpěvačka a ne vyžraná koule - to bych pak na pódiu vypadala blbě a všichni by se mi smáli a třeba by jim uteklo, jaký mám talent. No ale ta paní doktorka mě prohlížela od hlavy až k patě, až jsem si připadla jako zvířátko v kleci -zkoumala jak se vyvýjím, jak pasu koníčky a jak se hýbu, jestli se mi vyvíjí sluch a zrak... Byla jinak spokojená, jen říkala, že už bych měla se začínat přetáčet ze zádíček na bok. Jenže to se mi nechce, dá to moc práce. Ale aby neřekla, ukázkově jsem se převalila z koníků zase na záda a kdyby mě máma neznala a nejistila, skončila bych až na zemi :00: No ale když jí máma vyprávěla, jak papám, kadím a jsem aktivní a nechci spát a že hlady neřvu (teda když jo, tak jdu hned baštit) a paní doktorová viděla, jak jsem spokojená, nechala to být.
Já mám mlíčko od Beby, máma je alergik, tak musím hypoalergenní, tak jsme od paní doktorky dostaly krabici a ta mi teda jede, sice ne jako mámino mlíčko, ale je to taky fajn. Máma už ten trik s flaškou prokoukla a až nám zase nepůjde kojení, dostanu prý jen lžičkou a co nejdřív pošupajdíme koupit flašku s nejmenší savičkou. Nejhorší je, že paní lékárnice je naše sousedka, tak si piš, že mámě pomůže a dá jí tu nejhorší, se kterou to půjde blbě :( Ale já už zase piju od maminky ráda, vždycky se k sobě přitulíme, máma mě hezky obejme a mě je pak tak krásně, že ani nechci krkat. A když takhle usneme, tak je to úplná paráda, to jsou pak sny jedna báseň :c:
Jééé, ty se budeš mííít, já mám plínky s medvídkem Pú a jeho kamarády a ty jsou taky docela fajn, zadeček mám jako v pokojíčku a prokadím je ven jen občas, většinou když vyrábím dvoudenní nálož :///: To je škoda, je to vždycky strašná sranda a vždycky se musím vykoupat a to mě moooc baví :qu:
Já chci taky na vítání občánků, to bylo úúúúúžasnýýýý, ale prý je to jen jednou. My ho měli 20. září a bylo to moc fajn, vedle nás seděla moje kámoška Kačenka a obě jsme poslouchaly a ani jsme necekly. Pán místostarosta nás přivítal, měl krásný projev, holky ze sboru nám zazpívaly a řekly básničky, pak nás teta položila do kolíbky a rodiče se šli slavnostně podepsat a převzít dárečky. A celé to máme natočený na DVD - já tam jsem prý jako hotová filmová hvězda :girl: Tak jestli to nevyjde s tím zpěvem, tak budu herečka. Ale zpívat chci, trénuju pilně už od narození a zrovna trénuju pekelný řev a taky chtochtám, tak říkala máma s tetou že to teď vypadá, jako bych chtěla zpívat v nějaký drsný metalácký skupině :!k:
Měj se krásně, pac a pusu posílá Kristýnka :c:

In reply to by Ricky

Tak to je Ok, že tě paní doktorová nechala. A ničím tě nechtěla mučit? Já bych jí to vysvětlil, taky mám silný ječák, když na to příjde... :s:
Tak jsem ti chtěl napsat blog a k tomu přidat fotku, ale prostě to nejde a nejde. I máma se u toho neuvěřitelně vztekala, že to píše, že fotka je větší jak 1MB a přitom to má 152kb. Prý ten počítač rozbije, ale to jsem jí rozmluvil, že bych si s tebou neměl jak povídat.
Tak mi včera mamka koupila fešácké nové kalhoty a botky. S těma mi taky dala máma zabrat! Měla určitou představu a takové ne a ne nikde najít. Prý jestli je neseženem, tak zajedem do Prahy, že to není možné, žádnej pořádnej krám s oblečením. Tak nakonec v tom posledním krámě o kterém mamka věděla je měli. Prý trefa, sice jsem chtěl s kaničkama, ale sucháč taky dobrej, aspoň to chrastí, když se rozepínaj... :s:
Jdu si zdřímnout, jsem unavenej, vstával jsem v sedm a prý mamka si chce taky pokecat. Tak zas někdy!!!
Posílám pusinku Pája :k:

In reply to by Meduzka

Ahoj Pájo, naštěstí mě jenom studila takovou divnou věcí, aby si poslechla moje průdušky, jestli náhodou zase nejsem nemocná, když si držím modelkovskou postavičku :s: Ale příště, za 14 dní, jdeme zase na očkování, fůůůůůj - tentokrát teda bez odběru krve, ale i tak se nevyhnu třem píchancům do nožiček :r: ale to si piš, že jim tam zase pořádně zazpívám, jen ať si nemyslí, že jim to jen tak projde... a doma zase budu trucovat, to tak, že je to pro moje dobro a zdraví :!k:
Hele, řekni mámě, že ta naše to má taky, proto má dva účty - psalo jí to to samý a fotky nešly a nešly, i když byly úplně nejmenší. Nejdřív si myslela, že to je naším počítačem, jenže pak jsme si koupili novej a bylo to furt stejný, tak má jeden účet s tečkou na blogy s fotkama a druhej na psaní bez tečky :qu: Tak ať to ta tvoje udělá taky tak, ať tě můžu vidět ve frajerským. ¨Mě máma včera dražila nějaké věci na příští léto, abych byla frajerka (říkala, že ohrnovacíma rifličkama a tričkem s Kitty nic nezkazí), ale než to skončilo, tak jsem dostala fakt hlad a vytáhla jsem jí od počítače... máma to teda vyhrála, tak jsme pak koukaly obě... no vkus má teda docela dobrej, mohlo to dopadnout hůř :!k: Jinak já boty nechci, zatím mi máma dává capáčky, ale to nemusím, jsem po mámě a raději jsem navolno :\x:
Hele, ty seš pěkný ranní ptáče, co? To já jsem sova, včera jsem usnula až mámě u počítače v jednu ráno :\x: Vyprala si babyvak, tak jsem měla jedinečnou šanci ji potrápit :!k:
Posílám pusinku a přeji krásný odpočinek :k:
Kristýnka

In reply to by Ricky

Tak já jí to povím, ať to zkusí. Fotila mě totiž taky jak sedím a diktuju jí co ti má psát. :s:
Raní ptáče to já jsem, jdu brzo spát a brzo vstávám, to máma je zas opak, jde pozdě spát a taky by ráda pozdě vstávala, ale to já jí zásadně nenechá! I když sem tam udělám vyjímku a spinkáme do devíti. Ona by možná mamka taky šla spinkat brzo se mnou, ale nemůže, musí večer pracovat. Chodí k nám hodné tety, a ona jim dělá nehtíky. Já je teda nikdy nevidím, protože už spinkám, ale hodné jsou protože mi vždycky nějaká přinese nějaký dáreček. Hračku nebo něco na sebe. Taky mi jedna přinesla čajíček a ten je moc dobroučký.
Tak já k tomu mamku pustím, ať to vyzkouší a snad se jí tam povede dát ty fotečky!!! Jdem na to!!!
Zatím páček!!!!

In reply to by Meduzka

Tak jo, já tý mojí mámě tady taky diktuju, ale fotit mě u toho nestíhá, protože mě musí občas držet obouruč :s: Ať to tvoje máma zkusí a my můžeme zkouknout nové fotečky :one:
My jsme s mámou sovy obě, je teda fakt, že když jsem bydlela ještě v bříšku, tak chodila spát brzy - teda, nesměla jsem u toho moc řádit, to jsme jinak ponocovaly obě dvě. Máma chce teď po večerech něco dělat a to já nechci, mám nejradši, když je hezky se mnou v posteli a povídá mi něco hezkého :c: tety k nám chodí přes den a taky mi nosí dárečky a hrají si se mnou, nebo se jdeme všichni někam projít - je to paráda, minule nás vzala jedna teta ke svojí ségře a ta má mimíska ještě v bříšku :cc): No bylo to moc príma odpoledne, mají doma krb a to se mi mooooc líbilo. Já bych ho chtěla taky, ale prý to u nás v paneláku nejde - fakt nechápu, proč...
Tak zatím páček a těším se na ty fotenky :a:

Ahoj krasavice, 4 měsíce.. hmmm to už je z tebe kus ženský, máma říkala že mám jít zkouknout fotky.. Téééda řeknu ti, v tý růžový seš fakt kočka. Kdy se uvidíme? Jinak coby starší a zkušenější ti radím... nejlepší je řvát. Pořád. Ve dne, v noci, když ti něco nejde nebo to udělat nechceš, když máš hlad nebo žížeň, pořád!!! Oni VŽDYCKY pohnou zadkem aby ti splnili jakékoliv přání .. jen jsou občas natvrdlí když ti třeba chtějí měnit plínku a ty máš prostě jen žízeň.. No, nejsou dokonalí, tak občas jim odpusť a usměj se na ně a oni tě budou milovat na maximum. Další rady nemám.. na to ostatní přijdeš časem sama... (mimochodem až ti porostou zoubky tak si budeš přát abys zůstala malý mimi, to ti taaaaaaaaak bolíííííííííí)
Měj se krásně Kristýnko a zase brzo pokecáme.
Mathias

In reply to by Hankitacz

Ahojky Mathiasi!!! :a:
No jo, už jsem velká holka :girl: Máma se furt diví, kde že je to její miminko, které si přivezla z porodnice, pořád si mě prohlíží a žasne :s: jako kdybych byla ufo nebo tak něco :s: Děkuji za kompliment, ráda bych se ti s maminkou předvedla naživo, ale bydlíte moooc daleko, my do Prahy teď vůbec nejezdíme, máma si ještě doteď nebyla schopná udělat papíry na auto a táta je pořád v práci, chodí domů akorát večer, když už se jdeme koupat a víkendy máme těžce rodinné :cc):
Máš pravdu, řvaní je nejlepší, mojí mámě furt říkám, že chci to a to, ale nepomáhá to, tak musím začít řvát, aby jí došlo, že je to fakt důležitý... nejhorší to je, když přijdeme domů z procházky a já mám hlad jako vlk... a máma mě musí nejdřív trapně přebalit a převlíknout - teď si trénuju to slintání, tak mi ty hezký hadříky moc dlouho doma nenechává. Ale dneska se mi i tak povedlo seslintat celý vycházkový bodyčko od krku až po rukáv :one: to bylo řevu, když to začlo studit }:) a úplně nejlepší je, když hrozně řvu a pak najednou ztichnu - úplně, to máš vidět ty mety :qu: to dělám nejradši, když si máma odskočí na záchod :s: Na zoubky se docela těším, až mámu pořádně pokoušu - už teď jsem to dásničkama dovedla k naprostý dokonalosti a co teprve až budou zuby :///: ale jestli to bolí, tak je nechci :n:
Tak jo Mathiasi, někdy zase pokecáme, zítra jdeme s mámou k paní doktorce, tak se přijdu pochlubit, jak jsem zase vyrostla. Máma má těžkou hlavu z toho, že jsem jako žížala a držím si štíhlou linii (to víš, jím málo a často) a že ji paní doktorka vůbec nepochválí :s:
Pac a pusu Kristýnka :c:

ahoj Kristýnko, ty jsi teda pěkná ženská ;) a jsi teda pěkně aktivní. já už bych se teda mohl sám otočit, ale NECHCI a taky bych mohl pást koně (máš pravdu, že ten rozhled je fakt fajn) ale taky NECHCI. a mimochodem, když tě máma (nebo táta, to je fuk) vezmou do náruče jako "na stojáka", tak máš ještě lepší rozhled než z koňů...
a vztekat se, to taky umím, jenom nechápu, proč se ty naše mámy chytají za hlavu a vyvádí, vždyť to jsou takový pěkný písničky :s:
A Kristýnko, všimla jsi si, že ti naši rodiče si taky pořád strkají něco do pusy, ale už to z ní nevyndávají. já se dneska snažil máme vzít takovou tyčku, ale ona mi jí nedala :-(

In reply to by Tesa

Ahoj Toníčku, ty chlape, už jsme dlouho nepokecali - jak se jinak máš? Děkuji za kompliment, chybí mi tu červenající se smajlík (řeknu mámě, ať kouká napsat adminovi :s: )
Já jsem to zkoušela jen dneska - líbily se mi ty udivený obličeje jak mámy, tak i táty :s: To víš, občas jim dopřeju trochu radosti a moje pokroky jim předvádím, když jsme hezky všichni pospolu.... ale nemysli si, hodně často se mi nich nechce, třeba u pasení koní jsem se vydržela vztekat dva měsíce :s: ale je to príma na prdění, pak střílim do plenek jako chlap :one: a tu úlevu ti ani nemusím popisovat, že ne?
No ale máš pravdu, v náruči mám nejlepčí výhled, to si pak můžu hlavu ukroutit - teď taky trénuju různý výpady hlavou na všechny strany, tak je to taky strašná psina - ale ne pro toho, kdo mě drží :s:
Hele s tím zpíváním je to všude stejný, já řvu, moje kámoška Kačenka taky pěkně řve (spolu teď soutěžíme, která víc), ty řveš... no ty naše mámy jsou pěkně opožděný, když jim ještě furt nedošlo, že je to vlastně umění, že jo? My jsme dneska šly na prochajdu a potkaly jsme na chodbě sousedku - no já řvala jako tur, máma z toho byla celá nesvá a sousedka ji utěšovala, že jsem ženská a musím si zazpívat :qu: ona má dvě děti, tak o tom musí něco vědět, že jo? Máma to ale furt nechápe a ještě říká, že jsem uječená ježibaba :? Je vedle, jak ta jedle, asi už má sklerózu, protože zapomněla, že já trénuju na zpěvačku :\x:
Naši si taky pořád něco strkají do pusy a nechtějí se rozdělit - hlavně máma, ta to dělá pořád a říká, že to dostanu v mlíčku. Já ji na mlíko kašlu, chci to taky zkusit a vždycky se na ní sápu. A když nechce, začnu alespoň křičet :dance: To tak, buď se rozdělí a nebo má smůlu :qu:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka