ja to nechapu

02.11.2008

Dobre rano maminky

ja to nejak nechapu... zkusila sem svemu synovi (5 nedel) misto prsa holt odstrikat a dat z flasky. u kojeni mi spatne sal a hrozne se kroutil, plakal a pak zvracel...
muzu rict ze z flasky uz alespon nezvraci, ale presto po napiti strasne knoura a pak az breci...
V noci mi vypil treba jen 50 ml ale spal 5 hodin.... Ted vypil 120 ml a prijde mu to nejspis malo, protoze si zmoula ruce a breci...
ted co mam delat??? mam mu pridat???
je 120 ml na pet nedel a 4500 g malo?????
kdo odstrikavate holky.. jak to mate??? kolik davate? nebo ste davaly aby to dite bylo spokojene...???
a jeste mi poradte, kdyz rozmrazujete mliko na kojeni (mam ho ted bohuzel ve vetsi flasce) jak dlouho se smi pouzivat to rozmrazene? Ma se ihned spotrebovat nebo ho muzu podavat i behem dne???? kdyz bude v lednici

jo a k tomu rozmazleni Hani.......miminko se pry neda rozmazlit do roka a ja tomu verim.Precetla jsem dve super knizky o miminkach a tam je vse uzasne napsany.

ja zkusim prikrm ale nechci mu davat jen ten. tak jak to mam deklat? kdy a jak ji ma m podavat????? jestli jednou za den, nebo po kojeni. nebo jak??? vbec nevim.

In reply to by Hanina.Vohánková

Jestli máš dost svýho mlíka, tak zkus zatím jen na noc, ať se trošku vyspíš. Nebo někdo to dělá tak, že nakojí a pak zkusí dát ještě Nutrilon a podle toho kolik mimčo ještě vysosá, tak pozná, jestli mu kojení stačí nebo nestačí. Já, protože jsem měla svýho mlíka málo, tak když se mi nepodařilo nic odsát, tak jsem mu vrzla Nutrilon a bylo to. Tu jednu dávku mimčo ani nepozná a opravdu ho to víc zaplácne, než mateřské mléko. Mně naše dětská říkala, ať mu to zkusím střídat. Jednou nakojit a pak dát Nutrilon. No, jenomže moje mlíko bylo ze dne na den pryč a tak jsme na Nutrilonu a taky mi po něm roste a přibírá. Teď jsou mu tři a půl měsíce a krmíme po čtyřech hodinách. Dřív mi v noci vydržel spát i šest až sedm hodin bez jídla, ale poslední dobou se budí po čtyřech hodinách, tak doufám, že mu budu moct od 4 měsíce na noc šoupnout kašičku a ta ho trošku víc zasytí.

Já, když jsem měla ještě mlíko, tak jsem odsávala Adámkovi 100 ml ve třech týdnech. Většinou mu to na 1,5 - 2 hodiny stačilo a dětská MuDr. mi říkala, že mu to musí stačit, že je ještě maličkej. Takže 120 ml je slušná dávka. Nicméně, když se mi mlíko pomalu začalo vytrácet a Adámka jsem začala dokrmovat Nutrilonem, tak mi po 80 ml mýho mlíka vysosal ještě stovku Nutrilonu a byl od něj přes tři hodiny klid. Takže jsem se přestala stresovat propagandou, že nekojit je smrtelnej hřích a najeli jsme na Nutrilon. Adámek mi opravdu vydržel tři hodiny a já věděla, že když brečí, tak to není hlady, ale že ho bolí břicho.
Jinak s tím pláčem po krmení, Adámek mi někdy brečí, když se moc nahltá a tlačí ho vzduch v žaludku. Oni při tom pití z lahvičky dost napolykaj vzduch. Takže si ho rychle šoupnu přes rameno a když si odříhne, tak většinou přestane. A když mu to moc trvá, tak ho šoupnu na bříško pást koníky a většinou si krkne hned. A ručičku si opravdu necucá jen hlady, oni se tím sáním jen uklidňují a když je po ruce jen vlastní ruka :-).

Ahoj Hani. Záleží na porodní váze. Mikuláš měl přji narození 3440 g a v 6 týdnech 4290 g. 120 ml na jeden krát je v 5ti týdnech slušná dávka. Podle všeho by hlad mít neměl. Ale Mikyho strašně trápily prdíky a po kojení dělal to samý. No pěkně jsme si s těma kolikama užili. On chudinka buď soal nebo plakal bolestí, napínal se a jak si prdnul, tak se chvíli utišil. Zkoušelas s ním třeba cvičit nebo měnit polohy, dávat si ho přes koleno na bříško, masírovat bříško apod.? Určtitě to nejsou u vás taky prdíky??? A cucat prstíky si může i když nemá hlad. Ony se ty mimča tak uklidňujou. Třeba chce žužlat tvý prso. Jemu je tam totiž úplně nejlíp ;)

Ahoj ... ja odstrikavala uz od druheho tydne, 120 na pet nedel je akorat, myslim ze by nemel mit hlad a to ze si strka pesti do papulky nemusi byt znamka toho ze by chtel jeste, to me zvire to dela take i kdyz je ocividne prezrane.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky