28. tt - nové poznatky

12.10.2008

Jen tak pro sebe.

Ve středu večer mě malá pokopala na pupku tak, že mě břicho bolelo ještě další den ráno. Ale aspoň si to užil i taťka. :) Ve čtvrtek byla kontrola, tlak jsem měla kupodivu vyšší než obvykle, ale asi to bylo tím, že jsem byla unavená. I když ve znamení únavy se nese celý zbytek týdne, budím se kolem čtvrté - páté ráno a už nemůžu usnout. Obracení se z boku na bok je o něco náročnější. Otoky zatím žádné, bolesti také ne - kromě mezinoží, ale jen po delším sezení nebo ležení. Zatím nic hrozného.
Začala jsem chodit do těhotenského kurzu, zatím mám za sebou dvě lekce, skvěle si tam s holkama vždycky pokecáme. Probíráme nějaké téma a každá k tomu může dodat své poznatky nebo se kdykoliv na cokoliv zeptat.
Včera se mi konečně podařilo koupit si novou podprsenku pro těhule, už asi dva roky je nenosím, ale aspoň když jdu někam ven, tak je to potřeba. Ještě si musím pořídit i nějaké pratelné vložky do ní, občas mám na košilce nebo i tričku fleky od mleziva. :)
Jinak když malá kope, tak už to stojí za to, když se do toho teda pořádně vloží. Už to začíná bolet a být až nepříjemné.
Jo a dnes když jsem se po koupání před zrcadlem mazala, tak jsem na tu vanu, co na sobě nosím, docela hleděla. Po delší době jsem ji viděla ze všech úhlů a protočily se mi tedy panenky. U chápu, proč kolem mě manžel skáče s úsměvem a slovy "zase je větší!" nebo "to je teda něco!" a tleská přitom jak malé děcko. :D Mně to při mém pohledu shora přijde ještě ok, ale už to fakt leze nehorázně dopředu.

Poznatek o testu na těhotenskou cukrovku - fakt je úplně na hovno. Dozvěděla jsem se, že se to prý dělá jen proto, že se ČR zapojila do nějakého výzkumu. Navíc se to ani nedělá jednotně, často se postupy liší, tak k čemu to teda je? Jen se tím potrápí maminka i miminko. Nalačno, odběr krve, vypít cukrový hnus - jaké to asi pro to chuďátko miminko musí být, když nemá své obvyklé živiny v obvklou dobu a najednou mu tam lupnete takový cukrkandl? Nechápu, který hlavoun tohle vymyslel, když teoreticky stačí zajít na cukrovkářské oddělení a tam vás píchnou do prstu - pět minut a kapka krve.

Jo a ještě jsem zapomněla napsat, že se mi ještě stále daří udělat si pedikúru. Už jsem naznačila manželovi, že by mi s tím mohl pomoct, ale odpověď byla klasická - že by se bál, že mi ustřihne i kus prstu. Přitom mám pocit, že mi s tím už kdysi pomáhal. :P

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka