Mrkvička a usínání

04.10.2008

Ahoj holky, vím, že se má dávat mrkvička až od ukončeného 4. měsíce, ale já už jsem přicházela o nervy, každý večer řešit bolavé bříško, protože se Barunka nemohla vykakat. A tak jsem to prostě zkusila, udělala jsem Barunce mrkvičku a už jí baští 4 dny a od druhého dne po první dávce nemá žádné problémy, prdí a kaká sama a je moooc spokojená. Já jsem byla krmena mrkvičkou už od šestineděl, Barunce jsou tri mesice. Proc driv se mohlo a ted ne?? Pak jsem vyhlásila válku rozmazlování mým chlapem, vždycky chce uspávat Barunku na ruce a ona si potvůrka hodne rychle zvykla, ale já se nedala a po dvou dnech pochopila, že prostě bude usínat v postýlce a sama, dva dny prořvala a včera jsem jí dala do pstýlky, chvilku si povídala a sama usnula. A teď má zákaz Barunku před spaním nosit :s: On tu po večer není a já abych jí pak každý večer tahala!

Ahojky Marcel,
proč nezkusíš tu Bebu1 HA, má bifidusní látky jako Activia, takže by Barunka nemusela trpět na kakání. Domča je spokojenej, k tomu mu dávám Babycalm kapky a super, maxim.ob den mi kaká. Dyť jsme to spolu řešily na procházce. Možná mám mamka ještě doma tu Bebu 1 HA, Domčovi nechutnala, že je hořká, tak bych ti ji dala, abys jen vyzkoušela, zda by Barunce chutnala. Napíšu ti sms, zda jí ještě má a dovezla bych ti jí jestli chceš. Pa Kamča

Ahoj. Kojíš nebo jí dáváš umělou výživu? Rozárka měla taky problémy se vykakat, ale to bylo až po 6. měsíci, když jsem jí začala dávat příkrmy. Naše dětská lékařka mě upozornila, že právě ta mrkvička může způsobovat zácpu a taky pozor na čaje obsahující heřmánek. Taky mi doporučila zařadit ovesné vločky, pohanku a dala mi vzorek balení Kaše proti zácpě od Nestlé. Ta nám fakt pomohla, přimíchávám ji do jiných kaší - třeba jen lžičku nebo dvě, ale je až od ukončeného 6. měsíce. Ještě se při zácpě doporučuje dávat více pít - převařenou kojeneckou vodu nebo po lžičkách švestkovou šťávu. Je zvláštní, že Barunce pomohla právě ta mrkvička, ale důležité je, že se už může vyprázdnit. A s tím spaním - mám doma dva vyložené "nespavce". Oba spí na svůj věk málo a usínají pouze mamince u prsa! A to má starší syn 2,5 roku :00: a dcera 9 měsíců :girl: . Snažila jsem se to syna odnaučit, ale žádné fígle a doporučení z chytrých knížek nebo od jiných maminek na něho nezabraly.

In reply to by Macík

Nekojím, Barunka je na nutrilonu HA, a měla s tím problémy už dlouho, dělala jsem nutrilon z odvaru z ovesných vloček a to jí měsíc zabíralo, ale pak si asi zvykla a na novo a navíc se k tomu přidalo nadýmání. A ta mrkvička pro nás byl fakt zázrak, kakání je teď sice drsný - na smrad, ale to sténání bolestí při tlačení je pryč a už 4 dny kaká bez rourky, to je nejdelší doba od porodu :-) Takže já i Barunka jsme maximálně spokojené :-)

no pokud kojis tak bys nemela nic davat do 6 mesicu protoze mat. mleko je to nejdulezitejsi a nejcenejsi co dite muze dostat a po tech 6 mesicichu uz to diteti nestaci co se tyce zasyceni... a pokud davas umele mleko tak je to od 4 mesice protoze sice v tom umelem lece je take spousta dulezitych letak ale o dost min nez v mlece materskem a proto se na prikrmy najizdi driv aby se ty minerali atd . dodali telu driv.... jinak si myslim ze pokud mala nema problemy tak to neres a davej dal :) a at se dobre prdi!!!carodejka_johanka

S tou mrkví ti fakt neřeknu, ale nemyslím že by to vadilo, kor když už s tím máte teď dobrou zkušenost.. ale s tím usínáním se musím připojit. Malé jsou tedy teprve 3 měsíce (zítra) ale už se taky na nošení naučila. Dříve jí hodně bolelo bříško, takže jsme nosili a nosili ... no a teď bych řekla už nebolí ... ale nosíme pořád dál, neboť jinak neusne. Je to peklo, ale když nechám plakat, řve třeba půl hoďky a na já už nemám nervíky .. :-/)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka