Můj porod v Jihlavě

04.10.2008

Ahoj, tak nás dneska pustili domů z porodnice.tak i já vám popíšu jak to všechno začalo...
1.10.2008 v 1.20h mi praskla voda-ucítila jsem kopnutí, pak lupnutí a pak mokro, teklo jí ze mě celkem dost i po tom co jsem se osprchovala.Asi ve 2.30h ksme dorazli do porodnice.Cestou do Jihlavy jsme se smáli, stavili se na benzíně pro baterky do foťáku a já jen pociťovala po 5 min tvrdnutí břicha, které trošku bolelo.řijeli jsme do porodnice, natočili mi ctg, dr. mě vyšetřila a říkala, že jsem otevřená na 2-3cm.Manžel se ode mě nehnul ani nakrok.PA nás zavedla na předporodní pokoj, kam mi chodila natáčet ctg a poslouchat ozvy, dala mi nálev-ten mě teda pořádně protáhla a byla jsem za něj ráda.Kontrakce jsem měla po 2min a bolely už pořádně.Radila mi ať jdu do sprchy, ale to mi nepomáhalo.asi o půl 6 mě vyšetřila s tím, že jsem optevřená na 3cm a že každou hodinu bych se měla o 1 cm otevřít.A tak jsme tam s manželem byli spolu, kontrakce bolely hrozně-myslela jsem,že už to horší být nemůže...O půl 7, když už přišla jiná směna jsem říkala PA, že mě to nutí tlačit a tak mě vyšetřila a já byla otevřena na 7cm!Ležela jsem na boku na posteli a PA mi při každé kontrakci, ketré byly snad pominutě a šíleně bolely zvedala nohu k ní na rameno, aby se Honzíčkovi snáz lezlo.Pak nás převedla na tu porodní kozu a tam začal ten horor.Všichni říkají jak 2x zatlačily a miminko bylo na světě,ale omyl!!Ležela jsem na tý koze na boku, na zádech a při každý kontrakci mi PA a manžel zvedli nohy,abych mohla líp tlačit, což mi strašně pomáhalo, ale měla jsem krátké kontrakce, tak mi píchly infuzi s oxitocynem,ale ta moc nezabírala.Tlačila jsem i ve dřepu na zemi což mi nebylo příjemný, ale PA říkala, e tak se mu poleze ven líp i díky gravitaci.Tlačila jsem hodinu a půl tahem s každou kontrakcí, které měli rozestup několika vteřin.Několikrát i manžel viděl Honzíčkovi vlásky, ale díky těm krátkým kontrakcím vždy zalezl zpátky.Už ni docházely síly a najednou slyším manžela jka říká, že už má venku hlavičku(nastřihli mě, ale to jsem necítila ani trochu a už jsem jen cítila jakvklouzl ven a bylo ticho-Honzík vůbec neplakal-PA a dr. říkali, že tatínek šňůru stříhat nebude a hned ho odnesli-strašně jsme se leki co se děje,ale pak přišli, že je v pořádku a donesli mi ho,ale přisát se nechtěl.Odnesli si ho, protož dr.mě šla zašívat a chtěla, abych tlačila placentu a to taky hodně bolelo-ne to šití,ale to jak mi pA mačkala na dělohu a kontrolovaly mě pomocí těch všech možných nástroů.Tlačila jsem dlouho, rpto,že malej byl sice hlavičkou dolů,ale měl abnormální rotaci hlavičky-o 180st.-prostě opačně a proto mu nešlo jít ven.
Honzík se teda narodil v 8.27h a měl 3500g a 49cm a dnes nás pustili a jsme moc spokojený.Kojíme a jde mu to dobře, i když mě bolí bradavky jak čert.
Manžel byl se mnou od prasknutí vody, přes příjem, kontrakce a celý porod byl pořád se mnou a nehnul se ode mě ani na chvilku.Jsem mu za to moc vděčná a vžím si ho snad ještě víc než kdy jindy.Je to skvělý táta.Honzíka dned 1.den po pordou koupal a jde mu to skvěle

Velká gratulace :°: :°: . Já patřím k těm, co párkrát zatlačily a mimi bylo venku, takže tě obdivuju za tvoji sílu a vytrvalost :one: . Hlavně přeju hodně zdraví tobě i mimču :°: .

Ahojdá Janinko, mocinky gratuluju jak jste to zvládli a je super že si tam měla svýho chlapa a máš z toho dobrej pocit! Já jak jsem koukla na ty fotky tak jsem si říkala žes musela rodit v Jihlavě! Já tam rodila taky a přes jak říkáš porodní asistentka mě taky nechávala zatlačit takle na boku, ikdyž my tlačili celkem asi 4krát nebo pětkrát, alr když byl malej otočenej tak se nedivím že to šlo takle, máš můj obbdiv, že si to zvládala takovu dobu, každopádně se mi tím ten porod úplně vybavil! Já tam byla s personálem moc spokojená a rodila mě moje doktorka, takže to bylo super i sestřičky pomáhali jak mohli, ikdyž člověk je ty první dny pěkně zmatenej :!k: tak ať jste zdravoučký a táta ať si to tak pěkně užívá dál :a:

In reply to by Ditousek

Moc děkuju.Personál byl v pohodě.jen kdyby mě nastřihli dřív, tak jsem nemusel atak úmorně dlouho tlačit a teď by mě nebolela ta naražená kostč-řekla bych,že to je z toho jak měl špatně tu hlavičku a jak jsem tlačila ve dřepu

In reply to by JaninkaU.

No to jo, mě nastřihla hned, říkala že preventivně a šití taky nebolelo, říkám si že lepší dobrej nástřih než nějaké zbytečné roztržení, ale máš to za sebou, ikdyž ta kostrč bude asi fakt tím tlačením jak byl otočenej, musí to bejt dost nepříjemný! Tak přeju ať je brzy líp!!!

Tak gratuluju k honzickovi :) ja taky rodila v Jihlave a musim rict ze sem tam byla moc spokojena- teda se sestrickama na sestinedeli a hlavne pak i na JIP pro novorozence kde byla Rozinka 3dny beze me a pak dalsi 4 dny semnou... Uzivej si Honzicka a to kojeni se spravi:) bradavky si zvyknou:) carodejka_johanka

k Honzíkovi! :k: Ať se mu na světě líbí a ať se hezky doma sžíváte a poznáváte. My jsme doma tejden, je to záhul, ale hezkej. ;)

Gratuluji k miminku :k: :k: :k: . Ať vám Honzíček dělá jen a jen radost :h: :h: :h: . A jemu přeji hlavně hoooodně zdravíčka :cc): :h: .

Ještě jsem chtěla říct, že mě po porodu to šití ani moc nebolelo,ale šíleně mě bolela a pořád bolí kostč-prostě jako když si narazíte kostrč tak přesně to bolí.
Těm které to dočetli tak děkuju.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka